ارز پاشی دولت در بازار

1389/08/18
رييس‌كل بانك مركزي از تزريق هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار ارز در بازار خبر داد و تاكيد كرد اگر در مقاطعي كه نرخ بالا مي‌رود، ارز به مقداري اضافه‌تري به بازار تزريق مي‌شود در مقطع زماني بعدي كنترل خواهد شد.
ارز پاشی دولت در بازار
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4

رييس‌كل بانك مركزي از تزريق هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار ارز در بازار خبر داد و تاكيد كرد اگر در مقاطعي كه نرخ بالا مي‌رود، ارز به مقداري اضافه‌تري به بازار تزريق مي‌شود در مقطع زماني بعدي كنترل خواهد شد.

وي همچنين از مردم خواست ارزي را كه در خانه نگهداري مي‌كنند در حساب‌هاي ارزي بكار گيرند و خيال‌شان راحت باشد كه اصل و سود پول‌شان را به صورت ارزي دريافت خواهند كرد.

محمود بهمني در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بخشنامه بانك مركزي مبني بر ارائه سودهاي جذاب به حساب‌هاي ارزي اظهار كرد: «بسياري از مردم ممكن است در طول اين مدت ارز تهيه كرده باشند و در حال حاضر در خانه نگهداري مي‌كنند. اگر اين ارز را به سپرده‌هاي ارزي منتقل كنند بانك به آن‌ها سود مناسبي مي‌دهد.»
به گفته او در حالي كه پيش از اين سود حساب ارزي نيم تا دو درصد بود، حالا به چهار درصد رسيده و اوراق مشاركت ارزي هم شش درصد سود دارد.

رييس‌كل بانك مركزي درباره اقدام برخي بانك‌ها در زمينه ارائه سود يا اصل سپرده ارزي به صورت ريال به سپرده‌گذاران ارزي گفت: «بانك مركزي اين امر را اصلاح كرده است و هر كس كه سپرده ارزي دارد موقع دريافت اصل و سود سپرده اگر آن را به صورت ارزي درخواست كند بايد به همان صورت در اختيارش قرار بگيرد.»
وي در پاسخ به اين سوال كه بانك‌ها اعلام مي‌كنند ارز ندارند، گفت: «بانك مركزي به ميزان كافي بانك‌ها را شارژ مي‌كند و اگر آن‌ها ارز ندارند ما حتما در اختيارشان قرار خواهيم داد.»

بهمني درباره اينكه با چه ميزان تزريق ارز در هفته‌هاي گذشته نرخ ارز كنترل شد، گفت: «ما هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار در بازار تزريق مي‌كنيم. شما در نظر بگيريد كه سال گذشته 57 ميليارد دلار درآمد نفتي وجود داشت و با توجه به اينكه هر سال 52 هفته است بايد هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار در بازار بفروشيم تا پولش را به صورت ريال به حساب خزانه دولت واريز كنيم.»

وي ادامه داد: «‌در واقع اگر هفته‌اي يك ميليارد دلار در بازار بريزيم تازه بودجه‌اي كه بايد به دولت بدهيم را تامين كرده‌ايم و اگر در يك مقطع زماني مثل چند هفته پيش ارز به مقداري اضافه‌تري به بازار تزريق شود در مقطع زماني بعدي كنترل خواهد شد.»

وي اين امر را نشان‌دهنده قدرت دولت در كنترل بازار دانست و گفت: «بانك مركزي مي‌تواند 57 ميليارد دلار را در طول يك سال تبديل به ريال كند و به همين دليل خيال ما به هنگام بالا رفتن نرخ ارز راحت است چون به راحتي مي‌توانيم بازار را كنترل كنيم.»

برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت
برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت

باشگاه آلومینیوم: چهارمین اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در روزهای 18 و 19 نوامبر 2026 در فرانکفورت برگزار می‌شود و بیش از 100 تصمیم‌گیر ارشد زنجیره ارزش آلومینیوم را گرد هم می‌آورد. محورهای اصلی اجلاس شامل تولید آلومینیوم سبز، گذار انرژی، بازیافت و اقتصاد چرخشی و الزامات سیاستی و تجاری از جمله سازوکار تعدیل کربن در مرزها خواهد بود.

مطالب بیشتر
خرید بی‌آر‌تی توسط کان آرت و توسعه ظرفیت اکستروژن
خرید بی‌آر‌تی توسط کان آرت و توسعه ظرفیت اکستروژن

باشگاه آلومینیوم: کان آرت آلومینیوم اکستروژن با خرید بی‌آر‌تی اکستروژن، ظرفیت و گستره فعالیت خود در بازار اکستروژن آلومینیوم آمریکا را افزایش داد. مجموعه جدید با بیش از هزار کارمند، 15 دستگاه پرس اکستروژن و فعالیت در 10 موقعیت مکانی، قابلیت‌هایی مانند رنگ‌آمیزی تر، پوشش پودری، ساخت و آنودایزینگ را نیز ارائه خواهد کرد.

مطالب بیشتر
افزایش اهمیت امنیت عرضه و یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش آلومینا
افزایش اهمیت امنیت عرضه و یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش آلومینا

باشگاه آلومینیوم: بازار جهانی بوکسیت و آلومینا در حال حرکت به سمت ساختاری سیاست‌محورتر و یکپارچه‌تر است و عواملی مانند ملی‌گرایی منابع، امنیت عرضه، هزینه‌های تولید و تحولات ژئوپلیتیکی اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. چین همچنان محور اصلی تقاضای آلومینا است، در حالی که اندونزی با محدودیت صادرات و توسعه بخش پایین‌دستی، استرالیا با اتکا به زیرساخت و ثبات عرضه و برزیل با ظرفیت تنوع‌بخشی به منابع، نقش‌های متفاوتی در زنجیره جهانی دارند.

مطالب بیشتر
مقاومت فلز آلومینیوم بالای 3200 دلار (تن)
مقاومت فلز آلومینیوم بالای 3200 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ 30 شهریورماه (21 سپتامبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3261 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
معرفی 10 شرکت برتر بورس کالای ایران
معرفی 10 شرکت برتر بورس کالای ایران

باشگاه آلومینیوم: آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته منتهی به 3 مهر ماه حدود 3 میلیون و 314 هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش بالغ بر 141.5 هزار میلیارد تومان معامله شد. همچنین ارزش معاملات 10 شرکت برتر به بیش از 67.7 هزار میلیارد تومان رسید.

مطالب بیشتر
کاهش 3.3 درصدی تولید آلومینیوم در ماه جولای
کاهش 3.3 درصدی تولید آلومینیوم در ماه جولای

باشگاه آلومینیوم: تولید جهانی آلومینیوم در ماه جولای 2026، 6 میلیون و 160 هزار تن اعلام شد که معادل تولید روزانه 198.7 هزار تن است.

مطالب بیشتر
تولید جهانی آلومینا در ماه جولای 2026
تولید جهانی آلومینا در ماه جولای 2026

باشگاه آلومینیوم: تولید جهانی آلومینا در ماه جولای 13.024 میلیون تن اعلام شد که معادل تولید روزانه 420.1 هزار تن است. از این رقم 12.287 میلیون تن آلومینای متالورژی و 737 هزار تن آلومینای شیمیایی بوده است.

مطالب بیشتر
سبقت فروش از تولید آلومینیومی‌ها
سبقت فروش از تولید آلومینیومی‌ها

باشگاه آلومینیوم: صنعت آلومینیوم بورس تهران در پنج‌ماه نخست1405 با افت تولید، رشد فروش مقداری و جهش درآمد روبه‌رو شد. تولید صنعت با کاهش حدود 4درصدی از 86هزار و 406تن به 82هزار و 639تن رسید؛ اما مقدار فروش با رشد نزدیک به 19درصدی از 67هزار و 861تن به 80هزار و 972تن افزایش یافت. درآمد فروش نیز با رشد نزدیک به سه‌برابری از 13هزار و 866میلیارد تومان به 41هزار و 194میلیارد تومان رسید. این فاصله میان عملکرد مقداری و درآمدی، نقش افزایش نرخ فروش را در رشد درآمد صنعت پررنگ کرده است.

مطالب بیشتر
افزایش موجودی آلومینا همزمان با رشد تدریجی عرضه
افزایش موجودی آلومینا همزمان با رشد تدریجی عرضه

باشگاه آلومینیوم: قیمت نقدی آلومینای داخلی چین در هفته گذشته تقریباً ثابت ماند و تنها تعدیلات جزئی در معاملات پراکنده مشاهده شد. با وجود تداوم مازاد عرضه، هزینه‌های تولید همچنان بالا است و از قیمت‌ها حمایت می‌کند. انتظار راه‌اندازی ظرفیت‌های جدید در جنوب چین، عدم کاهش گسترده تولید و افزایش موجودی‌ها، بازار را در وضعیت ضعف و بلاتکلیفی میان خریداران و فروشندگان نگه داشته است.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم