داستان عرضه فلز آلومینیوم به بازار به کجا کشید/قراردادهای کاری در ورطه بلاتکلیفی

1397/06/03
باشگاه آلومینیوم: شرایط نامطلوب بازار آلومینیوم، تولید را در استان مرکزی و شاید دیگر مناطق کشور تحت‌الشعاع قرار داده است و همین امر باعث شده که قراردادهای کاری بلاتکلیف باقی بمانند.
داستان عرضه فلز آلومینیوم به بازار به کجا کشید/قراردادهای کاری در ورطه بلاتکلیفی

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از ایسنا، داستان عرضه فلز آلومینیوم به بازار همچنان داغ است وتولیدکنندگان فعال که برای ادامه کار خود به فلز آلومینیوم نیاز دارند هنوز با گرانی عجیب این فلز درگیرند و خرید و فروش این ماده اولیه مهم در بازار با مشکلات فراوانی مواجه است.

شرایط نامطلوب بازار آلومینیوم، تولید را در استان مرکزی و شاید دیگر مناطق کشور تحت‌الشعاع قرار داده است و همین امر باعث شده که قراردادهای کاری بلاتکلیف باقی بمانند و حتی در مواردی منتفی شوند، خطوط تولید متوقف شوند و کارگران به مرخصی های پی در پی فرستاده شوند.

تلاطم‌های بازار ارز صنعت کشور را درگیر امواج سنگین کرده و این نوسانات تولید را به چالش کشانده است. با گذشت بیش از 5 ماه از این وضعیت هنوز ساحل امنی نمایان نیست و متاسفانه کسانی درصدد گرفتن ماهی از این آب گل‌آلود است و به شهادت تولیدکنندگان این اسب سرکش فعلا تنها به دلالان بازار آلومینیوم خوب سواری می دهد و بس!

قیمت آلومینیوم در واقع به قیمت روزانه تبدیل شده و هر روز نیز روند صعودی دارد، در اولین گزارش از وضعیت بازار خریداران این فلز گفتند که این فلز در واقع با ارز آزاد وارد بازار می‌شود هرچند که این فلز در بورس عرضه می‌شود و قیمت آن تابع ارز دولتی است، اما در واقع این ماده اولیه گرفتار بازار سیاه است و قیمت‌گذاری آن با هیچ فرمول و ساختاری قابل احتساب نیست. 

در تیرماه 97 طبق فرمول بورس، قیمت آلومینیوم چیزی در حدود 9 هزار تومان محاسبه می‌شد درحالی که بازار آزاد قیمتی در حدود 16 هزار تومان را تعیین کرد و تولیدکننده نیز برای ادامه حیات خود و انجام تعهدات و قراردادها مجبور بود نیاز خود را از بازار آزاد تامین کند.

متاسفانه وضعیت بازار از کنترل خارج بود و هر روز یک قیمت برای این فلز عنوان می‌شد و این تولیدکنندگان بودند که در برزخ کامل باقی‌ مانده‌ بودند و نه راه پس داشتند و نه راه پیش(!) و تولیدکنندگانی که نیازمند آلومینیوم برای راه‌اندازی خط تولیدشان هستند، همچنان منتظر تعیین تکلیف قیمت این فلز در بازار استان هستند.

 وضعیت بازار آلومینیوم در قطب آلومینیوم کشور(اراک) به قدری وخیم است که حتی پای این موضوع به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کشیده شد و نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف وضعیت فعلی شدند.

علی اکبر کریمی وضعیت ارزی کشور را زمینه ساز رانت در حوزه عرضه آلومینیوم به بازار دانست و گفت: امروز شرکت آلومینیوم ایران نیاز خود را از طریق ارز آزاد تامین می‌کند در حالی که باید محصولات خود را با ارز دولتی وارد بورس کند که این امر چیزی جز ضرر برای این شرکت به دنبال ندارد، از طرفی در این وضعیت شرکت المهدی که دیگر شرکت تولیدکننده آلومینیوم کشور است تاکنون حتی یک کیلوگرم آلومینیوم وارد بازار نکرده است و در این شرایط در کنار تولیدکنندگان واحدهای صنعتی کوچک که برای تولید خود به آلومینیوم نیاز دارند، شرکت ایرالکو نیز دچار خسارت شده است.

وی از مجموعه مدیریتی استان خواستار صدور مجوزی جهت تامین نیاز آلومینیوم صنایع استان شد و مقدسی دیگر نماینده اراک در مجلس نیز بر تسریع در روند قیمت‌گذاری منطقی آلومینیوم و ایجاد زمینه عرضه گسترده این فلز به بازار تاکید کرد.

در همین جلسه که روز پنجشنبه 25 مردادماه برگزار شد با توجه به شرایط و اخباری مبنی بر تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت قیمت‌گذاری این فلز، استاندار مرکزی ضرب‌الاجلی یک هفته‌ای تعیین کرد تا قیمت‌گذاری منطقی در این خصوص انجام گیرد و در این بازه زمانی آلومینیوم از سوی شرکت ایرالکو به بازار عرضه نشود.

ضرب‌الاجل یک هفته‌ای استاندار مرکزی به پایان رسید، اما در این یک هفته قیمت آلومینیوم هیچ تغییر نزولی به خود ندید و ظاهرا به گفته استاندار مرکزی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، استان مرکزی باید از اهرم‌های خود جهت تامین نیاز صنایعش از طریق ذخایر آلومینیوم شرکت ایرالکو استفاده کند.

طی یک ماه اخیر قیمت آلومینیوم روند صعودی داشته است به طوری که قیمت در زمان تهیه اولین گزارش از بازار آلومینیوم(20 تیرماه) 16 هزار تومان بود که در پایان مردادماه به بالای 25 هزار تومان رسید.

چشم صنایع وابسته به آلومینیوم استان مرکزی به بازار سفید شد و به گفته تولیدکنندگان، آلومینیومی برای خرید در بازار وجود ندارد.

استاندار مرکزی تاکید کرد که استان بیش از این در مقابل بلاتکیفی صنایع وابسته به آلومینیوم صبر نخواهد کرد و اکنون چشم نیازمندان به آلومینیوم در استان مرکزی با پایان هفته و ضرب‌الاجل، از یک سو به استاندار و از سوی دیگر به وعده‌های وزارت صنعت مبنی بر قیمت‌گذاری  دوخته شده‌است تا بلکه از گرفتاری این برزخ نجات پیدا کنند.

 

راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه
راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه

باشگاه آلومینیوم: آلبا ورونژ کارخانه جدید تولید قوطی آلومینیومی نوشیدنی را در منطقه ورونژ روسیه با ظرفیت چهار هزار قوطی در دقیقه راه‌اندازی کرده است. این کارخانه با سرمایه‌گذاری دوازده میلیارد روبل ساخته شده، بیش از دویست شغل ایجاد می‌کند و سالانه حدود یک میلیارد قوطی تولید خواهد کرد. هدف آن پوشش حداقل بیست‌وپنج درصد تقاضای روسیه برای قوطی‌های آلومینیومی است. همزمان یک خط قوطی‌سازی در کارخانه آبجوسازی بالتیکا ورونژ نیز افتتاح شد.

مطالب بیشتر
قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405
قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405

قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405

مطالب بیشتر
مذاکره گلنکور و مرکوریا برای احیای ونالوم
مذاکره گلنکور و مرکوریا برای احیای ونالوم

باشگاه آلومینیوم: گلنکور و مرکوریا به‌صورت جداگانه در حال مذاکره با دولت ونزوئلا برای بهره‌برداری از ونالوم و دسترسی به تولید آلومینیوم این کارخانه هستند.

مطالب بیشتر
ظرفیت تولید آلومینیوم بازیافتی EGA از 400 هزار تن در سال فراتر رفت
ظرفیت تولید آلومینیوم بازیافتی EGA از 400 هزار تن در سال فراتر رفت

باشگاه آلومینیوم: خرید 80 درصد سهام اکو گرین ایتالیا توسط امارات گلوبال آلومینیوم برای توسعه بازیافت آلومینیوم

مطالب بیشتر
سقوط شدید قیمت آلومینیوم در بورس
سقوط شدید قیمت آلومینیوم در بورس

باشگاه آلومینیوم: ‌بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 16 شهریورماه (7 سپتامبر) درحالی کار خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3308 دلار (تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
سراب رشد درآمد در کارنامه آلومینیوم ایران
سراب رشد درآمد در کارنامه آلومینیوم ایران

باشگاه آلومینیوم: گزارش عملکرد مردادماه 1405 شرکت آلومینیوم ایران با نماد فایرا تصویری دوگانه از وضعیت این شرکت ارائه می‌دهد. در شرایطی که درآمد شرکت با رشد 111 درصدی نسبت به مرداد سال گذشته همراه شده، بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که حجم تولید و فروش با افت 13 و 20 درصدی روبرو بوده و این رشد درآمد تنها نتیجه تورم است.

مطالب بیشتر
صادرات آلومینیوم چین 17.2 افزایش یافت
صادرات آلومینیوم چین 17.2 افزایش یافت

باشگاه آلومینیوم: چین در ماه آگوست 626 هزار تن آلومینیوم خام و محصولات آلومینیومی صادر کرد. حجم صادرات با وجود کاهش 2.6 درصدی نسبت به ماه ژانویه، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 17.2 درصد افزایش داشته است.

مطالب بیشتر
چگونه «کسری بودجه دولت»، «ناترازی نظام بانکی» و «تورم مزمن» به بخش صنعتی آسیب می‌زند؟
چگونه «کسری بودجه دولت»، «ناترازی نظام بانکی» و «تورم مزمن» به بخش صنعتی آسیب می‌زند؟

باشگاه آلومینیوم:‌بنگاه‌های صنعتی برای دسترسی به منابع مالی با چالش‌های جدی مواجه هستند. این در حالی است که اقتصاددانان به‌طور مداوم درباره رشد نقدینگی به عنوان عامل اصلی تورم، هشدار می‌دهند. کارشناسان «کسری بودجه دولت»، «ناترازی نظام بانکی» و «تورم مزمن» را عوامل اصلی نشت تسهیلات پیش از رسیدن به کارخانه‌های صنعتی می‌دانند. همچنین سهم 80درصدی بانک‌ها در تامین مالی، اهمیت غربالگری دقیق گیرندگان اعتبارات برای گشودن گره سرمایه در گردش بنگاه‌ها را برجسته کرده است. فعالان اقتصادی معتقدند بهینه‌سازی نحوه توزیع اعتبارات و جلوگیری از تخصیص رانتی منابع به بنگاه‌های برخوردار، می‌تواند امکان دسترسی بخش واقعی تولید به تسهیلات بانکی را فراهم کند. همزمان، بازار سرمایه نیز زیر فشار استقراض دولت قرار دارد و توان محدودی برای ایفای نقشی موثر در تامین مالی تولید دارد. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان که هم‌اکنون با فشارهای ارزی و کمبود نقدینگی مواجهند، نمی‌توانند در انتظار راه‌حل‌های بلندمدت برای اصلاح ساختار بودجه و نظام بانکی باقی بمانند.

مطالب بیشتر
رونمایی میهن آلومینیوم از تازه‌ترین دستاوردها
رونمایی میهن آلومینیوم از تازه‌ترین دستاوردها

باشگاه آلومینیوم: شرکت میهن آلومینیوم (MAG) با حضور در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران، تازه‌ترین محصولات، سیستم‌ها و دستاوردهای خود را در حوزه آلومینیوم و سیستم‌های ساختمانی معرفی و در معرض دید فعالان و متخصصان این صنعت قرار داد.

مطالب بیشتر
تاکید مدیرعامل بر تامین به‌ موقع مواد اولیه و ارتقای بهره‌وری در شرکت آلومینای ایران
تاکید مدیرعامل بر تامین به‌ موقع مواد اولیه و ارتقای بهره‌وری در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: محمودرضا بزرگی‌مقدم، مدیرعامل شرکت، در سلسله بازدیدهای میدانی خود از واحدهای عملیاتی آلومینا، خطوط تولید شمش و حوزه معدن (طی روزهای 17 و 21 مردادماه و 12 شهریور)، بر لزوم اتخاذ راهکارهای عملیاتی برای استمرار تولید و افزایش بهره‌وری تاکید کرد.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم ایران و سه سناریوی پیش‌رو
قیمت آلومینیوم ایران و سه سناریوی پیش‌رو

باشگاه آلومینیوم: بازار جهانی آلومینیوم در سال 2026 با یکی از کم‌سابقه‌ترین شوک‌های عرضه خود روبه‌رو شده است. موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن به حدود 250 هزار تن رسیده؛ سطحی که طبق گزارش رویترز، پایین‌ترین میزان در 36 سال گذشته محسوب می‌شود. در نگاه نخست، چنین شرایطی باید برای تولیدکنندگان آلومینیوم ایران یک فرصت باشد؛ زیرا رشد قیمت جهانی می‌تواند ارزش صادرات و درآمد فروش را افزایش دهد. اما مسئله قیمت آلومینیوم ایران پیچیده‌تر از این رابطه ساده است.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم