پدیده عجیب پارلمانی در ایران : نمایندگانی که نه موافق اند ، نه مخالف و نه ممتنع!

1389/12/18
پدیده عجیب پارلمانی در ایران : نمایندگانی که نه موافق اند ، نه مخالف و نه ممتنع!

کسی هم نیست از این ها بپرسد شما که حتی رأی ممتنع هم نمی دهید ، اساساً آنجا چه می کنید؟ اگر موافق یا مخالف نیستید ، رأی ممتنع که می توانید بدهید. واقعاً انداختن یک رأی به داخل گلدان رأی گیری این قدر سخت و طاقت فرساست؟! مردم که شما را نفرستاده اند مجلس تا مظهر بی تفاوتی باشید. واقعاً وقتی در مساله جنجالی و پر سر و صدایی مانند استیضاح این گونه بی تفاوتی طی می کنید ، در سایر امور چه خبر است؟

جعفر محمدی - تعدادی از نمایندگان مجلس ، اصلاً معلوم نیست برای چه به خانه ملت رفته اند! این که عملکرد کیفی شان در چه سطحی است ، موضوعی قابل مناقشه است و لابد خود آقایان و خانم های نماینده به خودشان نمره قبولی می دهند (که انشاء الله همین طور هم هست!) ؛ بنابراین فارغ از بررسی کارنامه کیفی نماینده ها ، برخی علائم کمّی حاکی از سوء رفتار برخی نماینده هاست که قاعدتاً باید پاسخگوی ملت باشند که رفته اند مجلس برای چه؟

جلسه استیضاح وزیر نیرو را بنگرید. تعداد آرای موافق استیضاح 101 ، تعداد مخالفان استیضاح 102 و تعداد آرای ممتنع 6 برگ رأی بوده است که جمع کل این آرا می شود 209 رأی.

حال که از شمارش آرا فارغ شدیم ، تعداد نمایندگان حاضر در مجلس را می شماریم: 246 نفر !
این ، بدان معناست که از 246 نماینده ای که در مجلس حاضر بوده اند ، 209 نفرشان رأی داده اند و 37 نفر دیگر ، حتی به خود زحمت نداده اند رأی ممتنع بدهند!

طبق عقل و قانون ، هر نماینده ای می تواند یا موافق باشد ، یا مخالف و در صورتی که به جمع بندی نرسیده باشد رأی ممتنع دهد اما بعضی از کسانی که بر کرسی های قانونگذاری کشور ایران لم داده اند ، نه موافق اند ، نه مخالف اند و نه بی نظر هستند ؛ واقعاً جالب است!

کسی هم نیست از این ها بپرسد شما که حتی رأی ممتنع هم نمی دهید ، اساساً آنجا چه می کنید؟ اگر موافق یا مخالف نیستید ، رأی ممتنع که می توانید بدهید. واقعاً انداختن یک رأی به داخل گلدان رأی گیری این قدر سخت و طاقت فرساست؟!

مردم که شما را نفرستاده اند مجلس تا مظهر بی تفاوتی باشید.  واقعاً وقتی در مساله جنجالی و پر سر و صدایی مانند استیضاح این گونه بی تفاوتی طی می کنید ، در سایر امور چه خبر است؟

البته این مساله تازگی هم ندارد و خیلی اوقات ، تعداد آرای موافق و مخالف و ممتنع در مجلس از تعداد کل حاضرین کمتر است که این موضوع نشان می دهد بعضی نمایندگان اصلاً حواس شان به آنچه در مجلس می گذرد نیست!

مثلاً در استیضاح ماه گذشته وزیر راه و ترابری هم 242 نماینده در جلسه حاضر بودند که 234 نفر در رأی گیری شرکت کردند و 8 نفر حتی رأی ممتنع هم ندادند و حالا در استیضاح وزیر نیرو ، این 8 نفر شده اند 37 نفر!

در واقع می توان گفت عده ای از نمایندگان مجلس ، اساساً نه موافق اند ، نه مخالف اند ، نه ممتنع اند و نه هیچ چیز دیگر ، آنها فقط در مجلس حضور دارند!

وقتی انتخاباتی مانند انتخابات مجلس در سراسر کشور برگزار می شود ، شرکت در رأی گیری یک وظیفه شرعی و ملی معرفی می گردد. حال از نمایندگانی که پیرو مسلک بی تفاوتی اند و در رأی گیری های داخل مجلس شرکت نمی کنند ، باید پرسید اگر رأی دادن برای مردم تکلیف شرعی و قانونی است ، برای شما که بابت نمایندگی پول هم می گیرید چه حکمی دارد؟!

کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
صرفه‌جویی و پایداری تولید با تعمیر و اورهال داخلی کمپرسور استراتژیک شمش آلومینیوم
صرفه‌جویی و پایداری تولید با تعمیر و اورهال داخلی کمپرسور استراتژیک شمش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: عملیات تعمیرات اساسی (اورهال) یکی از کمپرسورهای کلیدی و حساس در واحدهای جانبی (هوای فشرده 530 ) شمش آلومینیوم با تکیه بر دانش بومی و همت متخصصان داخلی، با موفقیت به پایان رسید؛ اقدامی که علاوه بر تثبیت پایداری تولید، صرفه‌جویی اقتصادی قابل‌توجهی برای این مجموعه به همراه داشت.

مطالب بیشتر
دو برابرشدن ظرفیت تولید آلومینیوم آذِرآلومینیوم تا 2030
دو برابرشدن ظرفیت تولید آلومینیوم آذِرآلومینیوم تا 2030

باشگاه آلومینیوم: آذربایجان قصد دارد ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه شرکت آذرآلومینیوم در کارخانه الکترولیز گنجه را تا سال 2030 از حدود 50 هزار تن در سال به 100 هزار تن افزایش دهد. این طرح در برنامه دولتی جدید توسعه صنایع معدنی و متالورژی برای سال‌های 2027 تا 2030 گنجانده شده است؛ برنامه‌ای که هدف تولید 50 هزار تن آلومینیوم نوردشده در سال را نیز دنبال می‌کند.

مطالب بیشتر
محرابیان مدیرعامل سالکو شد
محرابیان مدیرعامل سالکو شد

باشگاه آلومینیوم: عبدالحسین محرابیان، از مدیران باسابقه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب، با تصمیم هیئت‌مدیره به عنوان مدیرعامل جدید سالکو منصوب شد.

مطالب بیشتر
برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت
برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت

باشگاه آلومینیوم: چهارمین اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در روزهای 18 و 19 نوامبر 2026 در فرانکفورت برگزار می‌شود و بیش از 100 تصمیم‌گیر ارشد زنجیره ارزش آلومینیوم را گرد هم می‌آورد. محورهای اصلی اجلاس شامل تولید آلومینیوم سبز، گذار انرژی، بازیافت و اقتصاد چرخشی و الزامات سیاستی و تجاری از جمله سازوکار تعدیل کربن در مرزها خواهد بود.

مطالب بیشتر
خرید بی‌آر‌تی توسط کان آرت و توسعه ظرفیت اکستروژن
خرید بی‌آر‌تی توسط کان آرت و توسعه ظرفیت اکستروژن

باشگاه آلومینیوم: کان آرت آلومینیوم اکستروژن با خرید بی‌آر‌تی اکستروژن، ظرفیت و گستره فعالیت خود در بازار اکستروژن آلومینیوم آمریکا را افزایش داد. مجموعه جدید با بیش از هزار کارمند، 15 دستگاه پرس اکستروژن و فعالیت در 10 موقعیت مکانی، قابلیت‌هایی مانند رنگ‌آمیزی تر، پوشش پودری، ساخت و آنودایزینگ را نیز ارائه خواهد کرد.

مطالب بیشتر
افزایش اهمیت امنیت عرضه و یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش آلومینا
افزایش اهمیت امنیت عرضه و یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش آلومینا

باشگاه آلومینیوم: بازار جهانی بوکسیت و آلومینا در حال حرکت به سمت ساختاری سیاست‌محورتر و یکپارچه‌تر است و عواملی مانند ملی‌گرایی منابع، امنیت عرضه، هزینه‌های تولید و تحولات ژئوپلیتیکی اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. چین همچنان محور اصلی تقاضای آلومینا است، در حالی که اندونزی با محدودیت صادرات و توسعه بخش پایین‌دستی، استرالیا با اتکا به زیرساخت و ثبات عرضه و برزیل با ظرفیت تنوع‌بخشی به منابع، نقش‌های متفاوتی در زنجیره جهانی دارند.

مطالب بیشتر
مقاومت فلز آلومینیوم بالای 3200 دلار (تن)
مقاومت فلز آلومینیوم بالای 3200 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ 30 شهریورماه (21 سپتامبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3261 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم