باشگاه آلومينيوم: حدود ۲۷ سال از آغاز پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست.

"> باشگاه آلومينيوم: حدود ۲۷ سال از آغاز پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست.

"> باشگاه آلومينيوم: حدود ۲۷ سال از آغاز پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست.

"> باشگاه آلومينيوم: حدود ۲۷ سال از آغاز پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست.

">

نفلين سينيت، پروژه‌اي که ۲۷ سال است خاک مي‎خورد

1396/09/25

باشگاه آلومينيوم: حدود ۲۷ سال از آغاز پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست.

نفلين سينيت، پروژه‌اي که ۲۷ سال است خاک مي‎خورد

به‌گزارش باشگاه آلومينيوم به‌نقل‌ازخبرگزاري تسنيم، يكي از کارشناسان مطلع درباره پروژه نفلين سينيت براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گويد: حدود 27 سال از آغاز اين پروژه براي توليد آلومينيوم در سراب مي‌گذرد و متأسفانه در طول اين سال‌ها اين پروژه خاک خورده و خبري از اجرايي شدن آن نيست. اخيراً هم با استدلال عدم توجيه بحث تغيير طرح آن‌هم با گذشت اين‌همه سال و صرف هزينه‌هاي بسيار مطرح شده است، اين در حالي است که اين پروژه تمام تأسيسات لازم را براي آغاز فعاليت داشته و حتي بررسي‌ها نشان مي‌دهد با اجرايي شدن آن بخشي از نياز کشور در صنعت آلومينيوم تأمين خواهد شد.

وي گفت: قرار بر اين بود با محدوديت منابع بوکسيت در داخل و وارداتي بودن اين ماده اوليه فکر اساسي براي اين موضوع شود که در نهايت با کشف ذخاير نفلين سينيت در شمال کشور امکان بومي‌سازي توليد آلومينيوم در داخل ميسر شود، بر همين اساس عمليات اجرايي کارخانه صنعتي توليد آلومينيوم در شهرستان سراب آغاز شد اما متأسفانه تاکنون بعد از گذشت بيش از 27 سال هنوز پيشرفت فيزيکي زيادي در اين مجموعه که يکي از پروژه‌هاي نيمه‌تمام قديمي شمال غرب کشور است ديده نمي‌شود و مردم سراب همچنان منتظر افتتاح اين طرح هستند.

اين کارشناس مطلع با اشاره به اينکه سنگ معدني "نفلين سينيت" بعد از فرآوري به پودر آلومينا تبديل و بعد از طي فرآيندهاي ديگر به آلومينيوم تبديل مي‌شود، اظهار داشت: آلومينيوم جزء فلزات استراتژيک است و در بخش‌هاي نظامي و صنعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. البته با وجود نيازمندي زياد کشور به آلومينيوم در تأمين مواد اوليه همچنان مشکل داريم و پودر اکسيد آلومينيوم را وارد مي‌کنيم.

حسني با اعلام اينکه «در حال حاضر 90 درصد مواد اوليه آلومينيوم را وارد مي‌کنيم»، افزود: تکنولوژي تبديل سنگ نفلين سينيت به پودر آلومينا فقط در اختيار روسيه است و در کشور ما فقط در جاجرم بوکسيت آلومينيوم داريم.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا 10 درصد مابقي مواد اوليه توليد آلومينيوم در کشور توليد مي‌شود، افزود: در حال حاضرما بوکيست آلومينيوم وارد کرده و در فرآيندي 40 تا 60 درصد آن را به آلومينيوم تبديل و مابقي آن تبديل به ضايعات ديگر مي‌شود.

اين کارشناس مطلع با بيان اينکه عمده واردات مواد اوليه آلومينيوم از کشورهاي آفريقايي  انجام مي‌شود، گفت:  به‌صورت کلي پودر آلومينا خروجي اين معدننفلين سينيتسراب است.  تکنولوژي اين فرآيند فقط در اختيار روسيه است، آنها در يک کارخانه 1ميليون تُني و يک کارخانه 200هزار تُني اين فعاليت را انجام مي‌دهند.

حسني با اعلام اينکه معدن سراب 120 ميليون تن ذخيره نفلين سينيت براي صد سال دارد، تصريح کرد: متأسفانه با اين ميزان ذخيره هنوز بهره‌برداري از اين معدن با کندي انجام مي‌شود شايد يکي از دليل کندي اجراي اين پروژه منافع واردکنندگان بوکسيت باشد.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا بخش خصوصي علاقه‌اي به سرمايه گذاري در اين معدن ندارد، گفت: اين معدن زير نظر ايميدرو است و متأسفانه با وجود تمايل بخش خصوصي اين معدن هنوز واگذار نشده است. البته برخي براي منافع بيشتر در صددند پروژه ديگري را جايگزين اين طرح کنند، اين در حالي است که تمام تأسيسات زيربنايي از جمله آب و برق براي اين معدن که در زمين مرغوبي قرار دارد تهيه شده اما حدود 27 سال است که اين پروژه افتتاح نشده است.

 وي گفت: در سال 82 آقاي جهانگيري وزير صنعت وقت اين پروژه را کلنگ‌زني کرد، اظهارداشت: درحال حاضر 14 سال از مراسم کلنگ‌زني مي‌گذرد و در اين مدت اين معدن سالي 5 تا 6 ميليارد رديف بودجه دريافت کرده است به اين صورت که در اين سال‌ها دو تا سه ميليارد هزينه معدن شده و سه ميليارد هم بابت حقوق کارکنان معدن صرف شده است.

اين کارشناس معدن اضافه کرد: در کارخانجات بزرگ اصولاً نخست بحث ساخت پايلوت انجام شده و سپس طرح در سطح وسيع اجرايي مي‌شود. در پروژه معدن سراب هم پايلوت آن در آذرشهر ساخته شد و نتايج موفقي به‌دست آمد. متأسفانه امروز بحث تغيير اين معدن به يک طرح گردشگري و موارد ديگر مطرح است. حتي به آنها گفته‌ايم "اگر مي‌خواهيد اين پروژه تغيير پيدا کند لااقل در حوزه فولاد فعاليت کنيد" اما آنها معتقدند اين پروژه توجيه ندارد.

وي تصريح کرد: مي‌گويند خروجي اين پروژه زير 20 درصد است و صرفه اقتصادي ندارد اما اين حرف درستي نيست زيرا بررسي اين پروژه نشان مي‌دهد خروجي اين معدن کربنات سديم و کربنات پتاسيم است. متأسفانه با ارائه اطلاعات نادرست به آقاي نعمت­‌زاده گفته بودند روسها که خود داراي تکنولوژي تبديل سنگ نفلين سينيت  به پودر آلومينا هستند معدن خود را تعطيل کرده‌اند اما وقتي هيأتي به روسيه رفت و اين کارخانه را مورد بازديد قرار داد مشخص شد که کارخانه کار مي­‌کند.

حسني اضافه کرد: سپس اعلام شد که اين پروژه هزينه بالاي 500 تا 600 ميليون دلاري مي‌خواهد و حتي يک هلدينگ روسي آمادگي خود را اعلام کرد و قرار شد 10 تا 15 درصد سرمايه­‌گذاري را طرف ايراني انجام دهد و مابقي با هلدينگ روسي باشد که در نهايت اين موضوع به‌بهانه کار مطالعاتي به نتيجه نرسيد.

به‌اعتقاد وي، از سال 82 که اين پروژه افتتاح شده هنوز براي اجراي آن شک دارند. جالب اينجاست 9 ميليون دلار در سال 92 به يک شرکت آلماني داده شد تا اين پروژه را مطالعه کند که آيا اصلاً توجيه اقتصادي دارد يا ندارد. متأسفانه اطلاعات درستي در اختيار اين شرکت قرار نگرفت و در نهايت به ايميدرو اعلام شد که اين پروژه صرفه اقتصادي ندارد.

وي افزود  مطالعات اين پروژه انجام شده و آمادۀ اجرا است: آقايان بعد از 20 سال هنوز به‌دنبال مطالعه هستند، به‌نظر مي‌رسد وزارت صنعت اصلاً همتي براي اجراي اين پروژه ندارد، اين در حالي است که اگر اين کارخانه ايجاد شود طرح اشتغالزايي بالاي صد هزار نفر در منطقه سراب ايجاد شده و حتي جمعيت اين شهر دو برابر مي‌شود. اين کارخانه توانايي توليد 200 هزار تن پودر آلومينا در سال را دارد حتي امکان توليد 114 هزار تن کربنات پتاسيم و حدود 25 هزار تن سديم هم وجود دارد. کنار اين موضوعات توانايي توليد 3.5ميليون تن سيمان در سال در اين کارخانه است.

پيشتر، مهدي کرباسيان معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در سال 94 در حاشيه مراسم کلنگ‌زني مخزن 30هزار مترمکعبي مجتمع نفلين سينيت سراب در جمع مديران و اقشارمختلف مردم شهرستان سراب گفته بود: آلومينيوم از ماده معدني بوکسيت و نفلين سينيت حاصل مي‌شود که با توجه به ذخاير اندک بوکسيت در کشور، نفلين سينيت جايگزين مناسبي براي آن است.

وي اعلام کرده بود "ايميدرو اولويت اصلي و اول خود را عملياتي کردن مجتمع نفلين سينيت سراب قرار داده است، به همين منظور براي انتقال دانش فني و طراحي نقشه کار با شرکت اتوتک آلماني فنلاندي که از معتبرترين شرکت‌هاي بين المللي است قراردادي را در آذرماه 93 منعقد کرديم که مبلغ آن 10ميليون يورو مي‌باشد".

کرباسيان در پاسخ به انتقاد امام جمعه و نماينده سراب در مورد تأخير 18ساله در آغاز طرح نفلين سينيت سراب اظهار کرد: از طرف تمام دولتمردان از مردم سراب عذرخواهي مي‌کنم. البته اعمال تحريم‌ها از طرف قدرت‌هاي جهاني و نيز ضعف مديريتي دو عامل اصلي تأخير طولاني‌مدت در اجراي اين پروژه هستند. تا دوماه آينده مناقصه بين الملي براي اين طرح برگزار مي‌شود.

در حال حاضر حدود دو سال از عذرخواهي کرباسيان براي عدم اجراي پروژه نفلين سينيت سراب مي‌گذرد اما هنوز خبري از اجراي اين طرح نيست.

 

افزایش موجودی آلومینا همزمان با رشد تدریجی عرضه
افزایش موجودی آلومینا همزمان با رشد تدریجی عرضه

باشگاه آلومینیوم: قیمت نقدی آلومینای داخلی چین در هفته گذشته تقریباً ثابت ماند و تنها تعدیلات جزئی در معاملات پراکنده مشاهده شد. با وجود تداوم مازاد عرضه، هزینه‌های تولید همچنان بالا است و از قیمت‌ها حمایت می‌کند. انتظار راه‌اندازی ظرفیت‌های جدید در جنوب چین، عدم کاهش گسترده تولید و افزایش موجودی‌ها، بازار را در وضعیت ضعف و بلاتکلیفی میان خریداران و فروشندگان نگه داشته است.

مطالب بیشتر
گسترش ظرفیت آلومینیوم معادن همزمان با توسعه صنعتی عربستان
گسترش ظرفیت آلومینیوم معادن همزمان با توسعه صنعتی عربستان

باشگاه آلومینیوم: مصرف آلومینیوم عربستان سعودی در مسیر توسعه زیرساخت‌ها و صنایع، پیش از میزبانی جام جهانی فوتبال 2034، می‌تواند تا سال 2030 به 1.8 میلیون تن در سال برسد. مقام‌های شرکت معادن انتظار دارند تقاضای سالانه دست‌کم به 1.6 میلیون تن افزایش یابد؛ رقمی که در مقایسه با حدود یک میلیون تن فعلی، رشدی نزدیک به 80 درصد را نشان می‌دهد.

مطالب بیشتر
شمش آلومینیوم کارتل چیست؟
شمش آلومینیوم کارتل چیست؟

باشگاه آلومینیوم: شمش آلومینیوم کارتل یکی از محصولاتی است که در بازار آلومینیوم برای تامین مواد اولیه صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. آلومینیوم به دلیل وزن پایین، مقاومت مناسب در برابر خوردگی، قابلیت شکل پذیری و امکان استفاده مجدد، جایگاه مهمی در صنایع مختلف دارد و به همین دلیل محصولات اولیه و میانی این فلز نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

مطالب بیشتر
آلومینیوم به زیر کانال 3300 سقوط کرد
آلومینیوم به زیر کانال 3300 سقوط کرد

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 23 شهریور (14 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3310 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
فلزی که هنگام تولید، اکسیژن آزاد می‌کند
فلزی که هنگام تولید، اکسیژن آزاد می‌کند

باشگاه آلومینیوم: کابل‌های یک مرکز داده آمازون در اوهایو، موضوع پروژه‌ای تازه شده‌اند: استفاده از آلومینیوم تولیدشده با فناوری ELYSIS برای کاهش انتشار ناشی از ساخت زیرساخت.

مطالب بیشتر
برنامه‌ریزی ونزوئلا برای صادرات آلومینیوم به آمریکا
برنامه‌ریزی ونزوئلا برای صادرات آلومینیوم به آمریکا

باشگاه آلومینیوم: ونزوئلا در چارچوب توافقی با گروه انرژی مرکوریا و شرکت هینی کپیتال، در حال آماده‌سازی محموله آلومینیوم برای ارسال به ایالات متحده است.

مطالب بیشتر
کارخانه 750 هزار تنی آلومینیوم به همه‌پرسی محلی رسید
کارخانه 750 هزار تنی آلومینیوم به همه‌پرسی محلی رسید

باشگاه آلومینیوم: پروژه 4 میلیارد دلاری احداث کارخانه ذوب آلومینیوم در اوکلاهما، با تمدید تعلیق صدور مجوزها تا آوریل 2027 و تصمیم شورای شهر اینولا برای برگزاری همه‌پرسی، وارد مرحله تازه‌ای از چالش‌های حقوقی و محلی شد.

مطالب بیشتر
تولید آلومینیوم چین در اوج تاریخی
تولید آلومینیوم چین در اوج تاریخی

باشگاه آلومینیوم: تولید آلومینیوم چین در ماه اوت با رشد 4.7 درصدی نسبت به سال گذشته به 3.98 میلیون تن رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد؛ رشدی که با توجه به حاشیه سود بالای واحدهای ذوب و افزایش قیمت جهانی آلومینیوم رخ داده و در صورت تداوم، می‌تواند تولید سالانه بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان را به حدود 46.7 میلیون تن برساند.

مطالب بیشتر
بازید مدیرعامل بانک صنعت و معدن از شرکت ماهد آلومینیوم اراک
بازید مدیرعامل بانک صنعت و معدن از شرکت ماهد آلومینیوم اراک

باشگاه آلومینیوم: تداوم تولید و حفظ اشتغال؛ محور بازدید معاون مدیرعامل بانک صنعت و معدن در استان مرکزی

مطالب بیشتر
راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه
راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه

باشگاه آلومینیوم: آلبا ورونژ کارخانه جدید تولید قوطی آلومینیومی نوشیدنی را در منطقه ورونژ روسیه با ظرفیت چهار هزار قوطی در دقیقه راه‌اندازی کرده است. این کارخانه با سرمایه‌گذاری دوازده میلیارد روبل ساخته شده، بیش از دویست شغل ایجاد می‌کند و سالانه حدود یک میلیارد قوطی تولید خواهد کرد. هدف آن پوشش حداقل بیست‌وپنج درصد تقاضای روسیه برای قوطی‌های آلومینیومی است. همزمان یک خط قوطی‌سازی در کارخانه آبجوسازی بالتیکا ورونژ نیز افتتاح شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم