آلومینیوم به انتظار تغییرات احتمالی در بازار جهانی نشسته است
باشگاه آلومینیوم: بازار فیزیکی آلومینیوم هفته را با ثبات نسبی شروع کرد و عرضه زیاد، تقاضای محدود و نبود رقابت بر سر قیمت، سایه رکود را بر این بازار تقویت کرد. فعالان حوزه آلومینیوم به آینده وضعیت سیاسی کشور، بازار جهانی و نرخ ارز چشم دوختهاند و از اینرو در حال حاضر بازار آلومینیوم در وضعیت باثباتی به سر میبرد.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، بررسی تالار صنعتی و معدنی بورسکالای ایران در بازه زمانی ۳۱فروردین تا دوم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ نشان میدهد، این بازار میزبان ۶هزار و ۶۵۰تن شمش آلومینیوم بود که با استقبال ۵هزار و ۴۵۰تنی مواجه شد و ۴هزار و ۷۷۵تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت. میانگین قیمت پایه شمشهای عرضهشده در هفته مورد بررسی ۲۱۰هزار و ۶۰۸تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد و بیشتر معاملات در کانال قیمت پایه مورد دادوستد قرار گرفتند. مقایسه آمار معاملاتی رینگ فیزیکی هفته پایانی فروردین امسال با هفته پیش از آن نشان میدهد که حجم عرضه و معاملات شمش آلومینیوم به ترتیب ۱۰درصد و ۵۲درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
مقایسه قیمت پایه طی هفته جاری با هفته پیش از آن کاهش ۱۵درصدی را نشان میدهد. با آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا مسیر نرخ ارز در بازار روند نزولی به خود گرفت و از اینرو بازار فیزیکی محصولات مختلف نیز تحتتاثیر این امر با کاهش قیمت همراه شد و این موضوع موجب شد تا تولیدکنندهها و مشتریان به رینگ فیزیکی بازگردند و افزایش معاملات ۵۲درصدی در بازه زمانی ۳۰فروردین تا ۲اردیبهشتماه رقم بخورد.
بررسی بازار فیزیکی نشان میدهد که همه واحدهای تولیدی تقریبا در سقف قیمت پایه معامله شدند و در بیشتر موارد نوسان قیمتی دیده نشد که نشاندهنده نبود رقابت جدی برای این عرضه بود. متوسط قیمت نهایی با احتساب مالیات و کارمزد بورس حدود ۲.۳میلیون ریال برای هر کیلو شمش به ثبت رسید که نسبت به عرضه هفته گذشته تغییر قابلتوجهی نداشت. طی هفته مورد مطالعه، سهم معاملات از عرضه حدود ۶۲درصد بود که نسبت به میانگین ماههای گذشته کاهش یافته است. انتقال قابلتوجه شمشها به تالار مچینگ محصول واحدهایی همچون المهدی، جاجرم و حتی سالکو، بیانگر رکود نسبی یا رفتار احتیاطی خریداران است.
در آخرین عرضه شمش آلومینیوم در تالار صنعتی و معدنی بورسکالا، روند کلی بازار نشان از ثبات نسبی قیمتها و کاهش میزان معاملات نسبت به حجم عرضه داشت. با وجود ثبات نرخ پایه، حجم تقاضا در برخی محصولات نسبت به عرضه پایینتر بود و محصول عرضهنشده زیادی به تالار مچینگ منتقل شد. بهطور کلی میتوان گفت بازار شمش آلومینیوم در پایان فروردین ۱۴۰۴ در شرایط متعادل با تمایل به رکود قرار دارد. عرضه زیاد، تقاضای محدود و نبود رقابت بر سر قیمت، نمایی از شرایط فعلی بازار را نشان میدهد. مشتریان همچنان منتظر سیگنالهای قویتر از بازار جهانی، نرخ ارز و سیاستهای داخلی و نتیجه مذاکرات برای ورود پررنگتر به بازار هستند.
منبع: دنیای اقتصاد
ثبت نظر