گِل قرمز حاصل از استخراج آلومینیوم به مواد سازنده بتن تبدیل می‌شود

1402/11/25
باشگاه آلومینیوم: محققان توانستند گِل قرمز حاصل از استخراج آلومینیوم را به مواد سازنده بتن تبدیل تبدیل کنند.
گِل قرمز حاصل از استخراج آلومینیوم به مواد سازنده بتن تبدیل می‌شود

به گزارش باشگاه آلومینیوم، استخراج آلومینیوم، منجر به انباشت میلیاردها تن زباله گِل قرمز سوخته شده است. با این حال، گزارش‌های اخیر که در مجلۀ نیچر منتشر شده نشان می‌دهد که یک فرآیند شیمیایی ساده می‌تواند آهن را از این ضایعات استخراج کند و باقیمانده را به یک مادۀ عمدتاً خوش‌خیم و مناسب برای ساخت بتن تبدیل کند.

اگر بتوان این فرآیند را در مقیاس صنعتی به کار بست و آن را مقرون به صرفه کرد، تولیدکنندگان می‌توانند از آن در تبدیل زباله‌ها به فولاد سازگار با محیط‌زیست استفاده کنند. برای این منظور محققان راهکاری یافته‌اند.

این فرآیند شامل استخراج آهن از گل قرمز با استفاده از کورۀ قوس الکتریکی و پلاسما با یون‌های هیدروژن است که در نتیجه گوی‌های آهن تقریباً خالص ایجاد می‌شود. علاوه بر این، ضایعات باقی‌مانده به موادی با پ‌هاش (pH) تقریباً خنثی تبدیل می‌شوند و بدین ترتیب برای استفادۀ ساختمانی ارزان خواهند بود.

این امر می‌تواند به طور بالقوه از گل قرمز موجود در سراسر جهان، صدها میلیون تن فولاد سازگار با محیط زیست به دست دهد.

هرچند کشف این فرایند اتفاق امیدوارکننده‌ای است، اما همچنان چالش‌هایی پیش روی پژوهشگران وجود دارد. مثلاً به مطالعات بیشتر در مقیاس بزرگ نیاز است تا صرفۀ اقتصادی و توانایی جلوگیری از انتشار مواد سمی در طول فرایند آزمایش شود.

استفاده از انرژی‌های پاک برای تامین انرژی کوره‌های الکتریکی نیز می‌تواند هزینه‌ها را افزایش دهد. با این وجود، این رویکرد می‌تواند به طور قابل توجهی ردپای کربن در تولید فولاد را کاهش دهد و به هدف پایداری زیست محیطی صنایع کمک کند.

منبع: خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس

اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم