>"> >"> >"> >">

کدام مسئولان از رسیدگی به دارایی‌شان فراری‌اند؟

1393/06/31

پس از تصويب كليات طرح "رسيدگي به اموال مسئولان" يا همان طرح " از كجا آورده اي؟" در صحن مجمع، بررسي و تصويب جزئيات اين طرح نيز آغاز شد

>
کدام مسئولان از رسیدگی به دارایی‌شان فراری‌اند؟

پس از تصويب كليات طرح "رسيدگي به اموال مسئولان" يا همان طرح " از كجا آورده اي؟" در صحن مجمع، بررسي و تصويب جزئيات اين طرح نيز آغاز شد؛ اما ظاهرا بعد از چند جلسه اعضاي مجمع تصميم گرفتند تا طرح مذكور را از دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام خارج! و اعلام كنند: « نتایج مباحث و نظرات در کمیته ویژه‌ای جمع‌بندی و نتیجه به صحن مجمع جهت تصمیم‌گیری نهایی ارائه شود.»

 جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام روز گذشته به رياست آقای هاشمی رفسنجاني برگزار شد و به رغم اينكه انتظار مي رفت بعد از گذشته ماه ها و سالها بلاتكليف ماندن طرح "رسيدگی به اموال مسئولان" اين طرح به سرانجامی برسد، اين كار صورت نگرفت.
پس از تصويب كليات طرح "رسيدگي به اموال مسئولان" يا همان طرح " از كجا آورده اي؟" در صحن مجمع، بررسی و تصويب جزئيات اين طرح نيز آغاز شد؛ اما ظاهرا بعد از چند جلسه اعضاي مجمع تصميم گرفتند تا طرح مذكور را از دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام خارج(!) و اعلام كنند: «نتایج مباحث و نظرات در کمیته ویژه‌ای جمع‌بندی و نتیجه به صحن مجمع جهت تصمیم‌گیری نهایی ارائه شود.»

اين در حالي است كه طرح رسيدگي به اموال مسئولان ۹ سال است، میان بين مجلس و شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام سرگردان و بلاتكليف است. از سويي با توجه به اهمیت مبارزه با مفاسد اقتصادی و شفافیت در این زمینه، این طرح از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده که متاسفانه تاکنون با نظر تعداد انگشت شماری از اعضای صاحب نفوذ در مجمع بررسی آن به تعویق افتاده است.

پیش از این حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها درباره علت تعویق این طرح گفته بود: «بر اساس اولویت‌بندی که رئیس مجمع در نظر می‌گیرد دستورات دیگری در جریان کار قرار گرفته است.» اين در حالي است كه محسن رضایی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام پيشتر وعده تصويب طرح رسیدگی به اموال مسئولان در مجمع را حداكثر تا پایان خرداد ماه سال جاري داده بود.

به نظر مي رسد علي رغم تاكيدات مكرر رهبر معظم انقلاب به رؤساي مجالس هفتم و هشتم در خصوص تصويب چنين طرح مهمي و از سويي ديگر انتظار مردم براي شفاف شدن دارايي مسئولان كشور، اراده جدي براي تصويب اين طرح مهم در میان برخی اعضای مجمع تشخيص مصلحت وجود ندارد كه هيچ؛ حتي اراده برخي بر فرار از شفافیت تصریح شده در قانون و ثروت اندوزي هاي غير متعارف است.

محمد دهقان از طراحان اصلي طرح رسيدگي به اموال مسوولان پيشتر با توجه به بلاتكليفي اين طرح در چند سال اخير گفته بود كه « ظاهرا اراده محکمی در مجمع برای تصویب این طرح وجود ندارد.»

تا پيش از اين كه رسيدگي به اموال مسئولان شامل تنها بيش از ۲۰ نفر (مقام معظم رهبري،‌ رئيس جمهور، معاونان و وزراي دولت به اتفاق اعضاي خانواده شان) مي‌شد و وقت و هزينه چنداني از قوه قضاييه نمي‌برد، مرجع خاصي به نام دفتر اجراي اصل ۱۴۲ قانون اساسي اين امر را بر عهده داشت اما حالا دايره شمول اين افراد بيشتر شده و قرار است اموال و دارايي هاي مسئولان بيشتري زير ذره بين قرار گيرد.

اسامي برخي از مشمولان طرح رسيدگي به اموال

رهبرانقلاب، رئيس‌جمهور، معاونان رئيس‌جمهور و وزيران؛ اين فهرست علاوه بر رهبر معظم انقلاب و رئيس‌جمهور؛ شامل ۱۸وزير و ۱۱معاون رئيس‌جمهور است. اسحاق جهانگيري معاون اول، محمد شريعتمداري معاون اجرايي، شهيندخت مولاوردي معاون رئيس‌جمهور در امور بانوان، الهام امين‌زاده معاون حقوقي، مجيد انصاري معاون پارلماني، سورنا ستاري معاون علمي و فناوري، محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي، علي‌اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمدعلي شهيدي رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران، مسعود سلطاني‌فر رئيس سازمان ميراث فرهنگي و معصومه ابتكار ‌رئيس سازمان محيط‌زيست در اين رده هستند.

نمايندگان مجلس خبرگان رهبري؛ ۸۸ نفر از اعضاي مجلس خبرگان رهبري بايد فهرست اموال خود را پيش و پس از دوره نمايندگي اعلام كنند.

مقامات منصوب از سوي رهبري؛ ائمه جمعه سراسر كشور، نمايندگان ولي‌فقيه در كشور، اعضاي حقيقي و حقوقي مجمع تشخيص مصلحت‌نظام، ‌رئيس سازمان صدا و سيما و فرماندهان ارشد نظامي در اين رده هستند.

اعضاي شوراي نگهبان؛ آيت‌الله جنتي، آيت‌الله هاشمي شاهرودي، آيت‌الله مومن، آيت‌الله يزدي، آيت‌الله مدرسي و آيت‌الله شب زنده‌دار ۶ عضو فقيه شوراي نگهبان و ۶ عضو حقوقدان شوراي نگهبان متشكل از سيامك ره پيك، ‌محسن اسماعيلي، محمدرضا عليزاده، سام سواد‌كوهی، نجات‌الله ابراهيميان و محمد سليمي مشمول اين بند هستند.

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، معاونان و مديران‌كل رئيس مجلس؛ ۲۹۰ نفر از نمايندگان مجلس در اين رده هستند.

معاونان رئيس قوه قضاييه و رؤساي سازمان‌ها و دستگاه‌های وابسته به اين قوه و معاونان آنان؛ غلامحسین اژه‌ای معاون اول آيت‌الله آملی لاريجانی، قاضی ناصر سراج رئيس سازمان بازرسی كل كشور و علی‌اصغر جهانگير رئيس سازمان زندان‌ها از جمله اين افراد هستند.

دادستان كل كشور، رئيس ديوان‌عالي كشور و رئيس ديوان عدالت اداري و رؤساي كل دادگستري استان‌ها و معاونان همه آنها و ساير دارندگان پايه قضايي؛ آيت‌الله احمد محسني‌گركاني، آيت‌الله محمدجعفر منتظري، غلامحسين اسماعيلي رئيس‌كل دادگستري استان تهران و رؤسای كل دادگستري ۳۰ استان ديگر به همراه معاونانشان در اين رده هستند.

رؤسای دفاتر سران ۳ قوه، مجمع تشخيص مصلحت‌نظام و مجلس خبرگان رهبری و مشاوران سران ۳ قوه؛ محمد نهاونديان رئيس دفتر رئيس‌جمهور، محمد جعفري رئيس دفتر علي لاريجاني رئيس مجلس، حجت‌الاسلام خلفی مديركل حوزه رياست قوه‌قضاييه؛ محمد هاشمی رئيس دفتر آيت‌الله هاشمی رفسنجاني، ابراهیم انصاریان رئيس دفتر رئيس مجلس خبرگان رهبری و مشاوران قوای سه‌گانه در اين رده هستند.

دستيار ارشد رئيس‌جمهور، معاونان رئیس جمهور و وزرا، مديران كل و همطرازان آنها؛ حسين فريدون دستيار ارشد رئيس‌جمهور به همراه معاونان رئیس جمهور همچون الهام امین‌زاده، معصومه ابتکار، اسحاق جهانگیری و ... و معاونان و مديران كل ۱۸ وزارتخانه در اين رده هستند.

دبير شورایعالی امنيت ملي و دبير مجمع تشخيص؛ علی شمخانی و محسن رضايی.

رئيس و دادستان ديوان محاسبات؛ امين‌حسين رحيمی و فياض شجاعی.

رئيس، قائم‌مقام، معاونان و دبيركل بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران؛ ولی‌الله سيف رئيس، اكبر كميجانی قائم‌مقام و محمود احمدی دبيركل بانک مركزی در اين رده هستند.

رؤسا و معاونان سازمان‌ها و مؤسسات دولتي، نهادها و مؤسسات عمومي غيردولتي و مديران كل آنها؛ رؤساي سازمان‌هايي مثل سازمان تأمين‌اجتماعی، سازمان هواپيمايی كشور، ‌سازمان بازنشستگی و سازمان امور مالياتی و ... در اين رده هستند.

مديران عامل، اعضاي هيأت‌مديره بيمه‌ها، بانك‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري دولتي و شركت‌ها و مؤسسات وابسته به آنها، رؤساي مناطق و رؤساي شعب ارزي و ويژه و سرپرست‌هاي مناطق: رؤساي ۳۴ بانک دولتي و خصوصي و مؤسسات مالي و اعتباري در اين رده هستند. اين رقم سوای رؤسای مناطق، شعب و ارزی است که آنها را هم شامل می‌شود.

رئيس سازمان بورس اوراق بهادار و معاونان وي، رؤساي بورس‌هاي تخصصي، مناطق و فرابورس؛ علي صالح‌آبادی رئيس سازمان بورس به‌همراه معاونان خود در اين رده هستند.

رئيس و اعضاي هيأت‌عامل صندوق توسعه ملي؛ سيدصفدر حسيني رئيس صندوق توسعه ملی مشمول اين بند است.

استانداران و معاونان آنان، شهرداران و اعضاي شوراي‌شهر شهرها؛ ۳۱ استاندار كشور به‌همراه معاونانشان و ‌شهرداران بيش از ۳۰۰شهر كشور همچون محمدباقر قالیباف و ... مشمول اين طرح هستند. شوراهای شهر و روستا که ۱۲۶ هزار و ۱۵۳كرسی دارندنیز از این جمله است و نفراتی همچون مهدی چمران، احمد مسجدجامعی و ... را شامل می‌شود.

سفرا و كارداران، سركنسول‌ها و مسئولان حفاظت منافع، رؤساي نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور؛ سفيران، ‌كارداران و سركنسول‌هاي ۱۳۰ نمايندگي ايران مشمول اين طرح هستند.

 

حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم