کاهش 17 درصدی تولیدات آلومینیوم کشور در 10 ماه اول سال جاری

1398/11/20
باشگاه آلومینیوم: تولیدات آلومینیوم در 10 ماه اول سال 1398 در شرکت‌های بزرگ صنعت آلومینیومی که شامل چهار واحد تولیدکننده می‌شود، نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته 17 درصد افت داشت؛ همچنین میزان تولیدات این شرکت‌ها در دی ماه نسبت به آذر ماه، کاهش 0.4 درصدی یافت.
کاهش 17 درصدی تولیدات آلومینیوم کشور در 10 ماه اول سال جاری

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، عملکرد شرکت‌های بزرگ  در حوزه آلومینیوم که شامل شرکت آلومینیوم ایران و شرکت‌های آلومینای ایران و المهدی ( فاز 1 و 2) می‌شود، در دی ماه سال 1398 در مقایسه با مدت زمان مشابه (دی ماه سال 1397) دارای روند صعودی بوده است، به نحوی که در دی ماه سال 1397، مجموع تولید آلومینیوم در کشور 18 هزار و 38 تن بود و در دی ماه سال 1398 میزان تولیدات به 24 هزار و 893 تن رسید و به این ترتیب رشد 38 درصدی را شاهد هستیم.

افزایش چشمگیر میزان فعالیت شرکت آلومینای ایران

همان‌طور که در نمودار  آمده است، پودر آلومینای تولید شده در شرکت آلومینای ایران در دی ماه با سه درصد، رشد نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته (دی ماه سال 1397)، به 21 هزار و 258 تن رسید که این میزان تولید پودر آلومینا در کشور چشمگیر و قابل توجه است. به نحوی که این شرکت در دی ماه سال 1397، 200 هزار و 714 تن آلومینا تولید کرد. همچنین میزان تولید شرکت جاجرم نسبت به آذر ماه که تولید این شرکت 18 هزار و 729 تن بود، رشد یافته است. به این ترتیب، سرمایه‌گذاری‌های کلانی که در این حوزه صورت گرفته است، موجب شد میزان تولیدات پودر آلومینا در کشور، دارای روند صعودی شود.

 تولید 10 ماهه سال 1398 شرکت آلومینای ایران (جاجرم)، یک درصد نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، افت داشت و میزان تولید پودر آلومینای این شرکت در 10 ماه اول سال، 193 هزار و 345 تن بود.

تولید شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران در آذر ماه یک هزار تن بود که در دی ماه به یک هزار و 192 تن رسید. به این ترتیب، شرکت آلومینای ایران در این یک ماه، 19 درصد افزایش تولید داشته و میزان تولیدات 10 ماهه اول سال جاری، 6 هزار و 844 تن بود.

افزایش میزان تولیدات شمش فاز دوم المهدی در دی ماه

در این میان شرکت المهدی در فاز دو (هرمزال سابق) بیشترین میزان افزایش را داشته‌اند، به گونه‌ای که فاز دو المهدی در دی ماه سال گذشته، یک هزار و 958 تن شمش خالص آلومینیومی تولید و در بازار توزیع ‌کرد اما در دی ماه سال جاری، با تغییر مدیریت توانست میزان تولیدات خود را ارتقا دهد و چهار هزار و 538 تن محصول تولید کند که به این ترتیب، شاهد رشد 132 درصدی میزان فعالیت شرکت هرمزال هستیم.

گفتنی است، میزان تولیدات شرکت هرمزال در 10 ماه اول سال 1398، 34 هزار و 396 تن بود که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، 53 درصد افت تولید داشته است.

رشد 126 درصدی تولیدات المهدی نسبت به سال گذشته

افزایش تولیدات در مجتمع المهدی نیز محسوس و چشمگیر است، به نحوی که تولیدات دی ماه سال گذشته این مجتمع، دو هزار و 193 تن بود اما در دی ماه سال جاری، این شرکت چهار هزار و 917 تن شمش تولید کرد که افزایش 126 درصدی را در این زمینه شاهد هستیم البته این شرکت در آذر ماه، چهار هزار و 877 تن تولید داشته که در مقایسه با میزان تولیدات این شرکت در دی ماه، رشد یک درصدی را در این زمینه شاهد هستیم.

 البته میزان تولیدات این مجتمع در 10 ماهه اول سال نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، 32 درصد افت داشته به گونه‌ای که از 48 هزار و 713 تن به 33 هزار 44 تن رسید.

رشد یک درصدی تولید ایرالکو

تولیدات شرکت آلومینیوم ایران در دی ماه نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، دو درصد رشد داشته و از 13 هزار و 905 تن به 14 هزار و 246 تن رسید اما در مقایسه با میزان تولیدات این کارخانه در آذر ماه که 14 هزار و 540 تن شمش آلومنیومی بود، دو درصد کاهش تولید را شاهد هستیم.

میزان تولیدات در 10 ماه اول سال، نسبت به مدت زمان مشابه از 145 هزار و 250 تن به 146 هزار و 939 تن رسید که به این ترتیب، ایرالکو رشد یک درصدی را تجربه کرد.

در مجموع میزان تولیدات آلومینیومی در کشور در دی ماه جاری، 38 درصد بیشتر از دی ماه سال 1397 بوده و از 18 هزار و 38 تن به 24 هزار و 893 تن افزایش یافته اما در مقایسه با مجموع تولیدات شرکت‌ها در آذر ماه که 24 هزار و 893 تن شمش آلومینیومی در کشور تولید شد، 0.4 درصد کاهش تولید را مشاهده می‌کنیم.

همچنین تولیدات 10 ماه اول سال 1398 نیز 17 درصد نسبت به 10 ماه اول سال 1397 افت پیدا کرده است و از 267 هزار و 53 تن به 221 هزار و تن و 223 تن رسید که دلیل عمده کاهش میزان تولیدات شمش آلومینیومی در کشور، کاهش تولیدات مجموعه  المهدی در کشور است؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود که با این روندی که شرکت‌های هرمزال و المهدی در مورد افزایش میزان تولیدات خود در پیش گرفته‌اند، میزان تولیدات در ماه‌های آتی بهبود پیدا می‌کند همچنین با راه‌اندازی شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) میزان تولیدات شمش خالص آلومینیومی در کشور بهبود می‌یابد. البته در شرایط فعلی که میزان تولید آلومینیوم جهانی کاهش یافته و میزان تقاضا برای خرید شمش خالص آلومینیومی کمتر از گذشته شده، رکود صنعت آلومینیوم در کشور طبیعی و قابل پیش‌بینی است.

بزرگ‌ترین اسکوتر دوچرخ جهان با طول 2.4 متر ساخته شد
بزرگ‌ترین اسکوتر دوچرخ جهان با طول 2.4 متر ساخته شد

باشگاه آلومینیوم: بزرگ‌ترین اسکوتر دوچرخ جهان با طول حدود 2.4 متر و طراحی مشابه اسکوترهای Razor، پس از هفت سال توسعه و پشت سر گذاشتن مشکلات متعدد، سرانجام تکمیل و رونمایی شد.

مطالب بیشتر
ثبت 16,246 میلیارد تومان درآمد عملیاتی توسط آلومینا
ثبت 16,246 میلیارد تومان درآمد عملیاتی توسط آلومینا

باشگاه آلومینیوم: آلومینای ایران با نماد «آلومینا» در هفت‌ماهه منتهی به مهر 1405 با شناسایی 16,246 میلیارد تومان درآمد عملیاتی، رشد 71 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل را به ثبت رساند؛ هرچند درآمد مهرماه با افت 6 درصدی نسبت به ماه قبل همراه بود.

مطالب بیشتر
فروش فنوال در مهرماه از 1٬095 میلیارد تومان گذشت
فروش فنوال در مهرماه از 1٬095 میلیارد تومان گذشت

باشگاه آلومینیوم: گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم با نماد فنوال در مهرماه 1405 حدود یک هزار و 95 میلیارد تومان درآمد شناسایی کرد. مجموع درآمد شرکت از ابتدای سال مالی تا پایان مهر به 5 هزار و 520 میلیارد تومان رسیده است. این رقم در دوره مشابه سال قبل حدود 2 هزار و 591 میلیارد تومان بود؛ بنابراین درآمد هفت‌ماهه شرکت بیش از دو برابر شده است. با این حال، رشد درآمد به‌تنهایی نشان‌دهنده افزایش متناسب سودآوری نیست و باید در کنار هزینه مواد اولیه و حاشیه سود بررسی شود.

مطالب بیشتر
تولید آلومینیوم چین رکورد زد
تولید آلومینیوم چین رکورد زد

باشگاه آلومینیوم: تولید آلومینیوم اولیه در چین طی بازه زمانی جولای تا سپتامبر به رکورد فصلی جدیدی دست یافت. این رکورد در شرایطی به دست آمده که واحدهای ذوب با وجود سقف ظرفیت تعیین‌شده از سوی دولت که از مدت‌ها قبل اعمال می‌شود، همچنان با نرخ بهره‌برداری بالایی به فعالیت خود ادامه دادند.

مطالب بیشتر
آلومینیوم همواره در کانال نزولی قرار دارد
آلومینیوم همواره در کانال نزولی قرار دارد

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 27 مهر ماه (19 اکتبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3018 دلار و 50 سنت (تن) اعلام شد. جمعه 1 آبان ماه (23 اکتبر) بورس فلزات لندن در حالی به کار خود پایان داد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3042 دلار و 50 سنت (تن) اعلام گردید.

مطالب بیشتر
نشست مدیرعامل و جمعی از مدیران شرکت آلومینای ایران با اعضای شورای اسلامی کار
نشست مدیرعامل و جمعی از مدیران شرکت آلومینای ایران با اعضای شورای اسلامی کار

باشگاه آلومینیوم: نشست صمیمی محمود رضا بزرگی مقدم، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران و تعدادی از مدیران با اعضای شورای اسلامی کار برگزار شد. در این نشست، مهم‌ترین دغدغه‌های کارکنان در حوزه‌های مختلف مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

مطالب بیشتر
تولیدکنندگان خواستار اصلاح سیاست‌های ارزی و تامین پایدار انرژی شدند
تولیدکنندگان خواستار اصلاح سیاست‌های ارزی و تامین پایدار انرژی شدند

باشگاه آلومینیوم: وابستگی 85 درصدی تولیدکنندگان شمش آلومینیوم به واردات آلومینا، ناترازی انرژی و محدودیت‌های بازگشت ارز صادراتی، ظرفیت تولید و رقابت‌پذیری این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است؛ در این شرایط، تسهیل تامین مواد اولیه، عرضه حدود 350 هزار تن شمش در بورس کالا و اصلاح سازوکارهای ارزی می‌تواند ضمن تقویت فعالیت صنایع پایین‌دستی، زمینه توسعه صادرات محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر را فراهم کند.

مطالب بیشتر
افزایش سود و درآمدهای «آلومینا» در نیمه نخست
افزایش سود و درآمدهای «آلومینا» در نیمه نخست

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران صورت های مالی منتهی به شهریور ماه سال 1405 را منتشر کرد. این شرکت در مدت زمان مورد بررسی 14 همت درآمد عملیاتی شناسایی کرد که در مقایسه با درآمد عملیاتی 8303 میلیارد تومانی محقق شده در دوره مشابه سال گذشته افزایش 68 درصدی داشت.

مطالب بیشتر
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم