پایان روزهای خوش تولیدکنندگان نفت به پایان رسید

1390/02/18
پایان روزهای خوش تولیدکنندگان نفت به پایان رسید

کشته شدن بن لادن، افزایش ذخیره سازی نفت، رکود اقتصادی ژاپن و سیاستهای انقباضی چین منجر به سقوط آزاد 15 دلاری قیمت جهانی نفت خام پس از چهار ماه یکه تازی شد.

تحولات جدید سیاسی و قیامهای مردمی در کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه فرصت خوبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت بود که بار دیگر پای نفت شیرین و گوارای 100 دلاری را به سفره های اقتصادی خود باز کنند.
بر این اساس از اواسط بهمن ماه سال گذشته بهای جهانی نفت از مرز یکصد دلار در هر بشکه عبور کرد و حتی قیمت این کالای پرطرفدار در بازارهای جهانی به بیش از 120 دلار هم افزایش یافت.
افزایش قیمت جهانی طلای سیاه منجر به شکوفا شدن اقتصادهای نفتی به ویژه در کشورهای عضو اوپک شد به طوری که آمارهای غیر رسمی نشان می دهد که درآمدهای نفتی ایران به عنوان دومین صادرکننده نفت این سازمان هم متاثر از این جهش قیمتی بین 5 تا 5.5 میلیارد دلار افزایش یافته است.
هفته گذشته با اعلام رسمی خبر کشته شدن اسامه بن لادن رهبر گروه تروریستی القاعده توسط آمریکایی ها ترمز افزایش افسار گسیخته نفت در بازارهای جهانی شکسته شد به طوری که در نخستین معاملات نفتی انجام گرفته بهای طلای سیاه بیش از یک دلار ارزان شد.
از سوی دیگر به استناد گزارش خبرگزاریهای بین المللی از سه روز گذشته تاکنون بهای جهانی نفت خام حدود 15 دلار کاهش یافته است و پیش بینی ها نشان می دهد کاهش بهای جهانی نفت به روند رو به سقوط خود ادامه خواهد داد.
بر این اساس قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در معاملات روز گذشته و قبل از تعطیلی هفتگی بازارهای جهانی به 109 دلار و 13 سنت رسید که این رقم نسبت به روز چهارشنبه کاهش 15 دلاری را نشان می دهد.
همچنین بهای جهانی هر بشکه نفت سبک آمریکا در بازار نیویورک ههم به 97 دلار و 18 سنت رسیده است که نسبت به روز ما قبل ان حدود 2.5 دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرده است.
تلاش چین و آمریکا برای کاهش قیمت جهانی نفت
به اعتقاد کارشناسان بین المللی پس از کشته شدن بن لادن، افزایش سطح ذخیره‌سازی نفت‌خام در آمریکا، کاهش ارزش سهام و سیاست‌های اقتصادی انقباضی چین از مهمترین دلایل کاهش قیمت نفت در روزهای گذشته بوده است.
وزارت انرژی آمریکا هفته گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرده است: ذخیره‌سازیهای نفت‌خام در این کشور به میزان 3.4 میلیون بشکه در روز افزایش داشته است در حالی که بازار انتظار داشت این ذخیره سازیها فقط 2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
از سوی دیگر آمار اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد که بخش خدمات در این کشور از رشد خوبی برخوردار نبوده است و اشتغال نیز نتوانسته است به میزانی که پیش بینی شده بود، رشد یابد.
همچنین فعالان اقتصادی بازار پیش بینی می کنند که چین برای مقابله با تورم سیاستهای انقباضی را در پیش بگیرد که ممکن است بر تقاضای نفت خام این کشورنیز تاثیر بگذارد.
این در حالی است که ارزش یورو در مقابل دلار به بالاترین سطح خود در 17 ماه گذشته افزایش یافت اما نتوانست به تقویت قیمتهای نفت منجر شود .
سونامی ژاپن دامن نفت را هم گرفت
در کنار تحولات اقتصادی، زلزله و سونامی اخیر ژاپن تاثیرات منفی زیادی بر اقتصاد سرزمین آفتاب تابان داشته به طوریکه مطابق برآورد دولت توکیو، بیش از 300 میلیارد دلار براقتصاد آن کشور هزینه وارد شده است.
در همین حال بانک مرکزی ژاپن با ادامه سیاستهای انبساطی پولی ومالی تلاش می کند از رشد اقتصادی کشور حمایت کند. مجلس این کشور هم بودجه 48 میلیارددلاری بازسازی آن کشور را تصویب کرد اما در مجموع پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصاد ژاپن حداقل تا ماه اوت سالجاری به شرایط عادی باز نگردد.
از سوی دیگر نرخ تورم منطقه یورو در ماه آوریل 2011 میلادی به 8/2 درصد رسید که بالاترین رقم در دو سال اخیر بوده است. شاخص اعتماد تجاری اروپا که درماه مارس 2011 میلادی معادل 3/107 واحد بود درماه آوریل به 2/106 واحد کاهش یافت که این بیشترین کاهش اعتماد تجاری در اقتصاد اروپا از ماه مه 2010 به شمار می‌رود.
بانک مرکزی اروپا در ماه مارس 2011 میلادی برای نخستین بار در دو سال گذشته، نرخ بهره بانکی منطقه یورو را به 1.25 درصد افزایش داد و کارشناسان اقتصادی معتقدند، بانک مرکزی اروپا برای مقابله با افزایش نرخ تورم در آینده نزدیک بار دیگر نرخ بهره بانکی خود را افزایش خواهد داد.

 

نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
صرفه‌جویی و پایداری تولید با تعمیر و اورهال داخلی کمپرسور استراتژیک شمش آلومینیوم
صرفه‌جویی و پایداری تولید با تعمیر و اورهال داخلی کمپرسور استراتژیک شمش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: عملیات تعمیرات اساسی (اورهال) یکی از کمپرسورهای کلیدی و حساس در واحدهای جانبی (هوای فشرده 530 ) شمش آلومینیوم با تکیه بر دانش بومی و همت متخصصان داخلی، با موفقیت به پایان رسید؛ اقدامی که علاوه بر تثبیت پایداری تولید، صرفه‌جویی اقتصادی قابل‌توجهی برای این مجموعه به همراه داشت.

مطالب بیشتر
دو برابرشدن ظرفیت تولید آلومینیوم آذِرآلومینیوم تا 2030
دو برابرشدن ظرفیت تولید آلومینیوم آذِرآلومینیوم تا 2030

باشگاه آلومینیوم: آذربایجان قصد دارد ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه شرکت آذرآلومینیوم در کارخانه الکترولیز گنجه را تا سال 2030 از حدود 50 هزار تن در سال به 100 هزار تن افزایش دهد. این طرح در برنامه دولتی جدید توسعه صنایع معدنی و متالورژی برای سال‌های 2027 تا 2030 گنجانده شده است؛ برنامه‌ای که هدف تولید 50 هزار تن آلومینیوم نوردشده در سال را نیز دنبال می‌کند.

مطالب بیشتر
محرابیان مدیرعامل سالکو شد
محرابیان مدیرعامل سالکو شد

باشگاه آلومینیوم: عبدالحسین محرابیان، از مدیران باسابقه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب، با تصمیم هیئت‌مدیره به عنوان مدیرعامل جدید سالکو منصوب شد.

مطالب بیشتر
برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت
برگزاری اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در فرانکفورت

باشگاه آلومینیوم: چهارمین اجلاس آلومینیوم سبز اروپا در روزهای 18 و 19 نوامبر 2026 در فرانکفورت برگزار می‌شود و بیش از 100 تصمیم‌گیر ارشد زنجیره ارزش آلومینیوم را گرد هم می‌آورد. محورهای اصلی اجلاس شامل تولید آلومینیوم سبز، گذار انرژی، بازیافت و اقتصاد چرخشی و الزامات سیاستی و تجاری از جمله سازوکار تعدیل کربن در مرزها خواهد بود.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم