مکزیک برگ جدید واشنگتن مقابل فولاد و آلومینیوم چین
1405/05/07
باشگاه آلومینیوم: ایالات متحده از دولت مکزیک خواسته است با الگوبرداری از تعرفه‌های موسوم به بخش ۲۳۲ (Section 232)، بر واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهای خارج از آمریکای شمالی، به‌ویژه چین، تعرفه اعمال کند. این اقدام بخشی از تلاش واشنگتن برای محدود کردن نفوذ محصولات چینی در بازار منطقه و تقویت زنجیره تأمین آمریکای شمالی است.
مکزیک برگ جدید واشنگتن مقابل فولاد و آلومینیوم چین

باشگاه آلومینیوم، بر اساس گزارش بلومبرگ، این پیشنهاد در چارچوب مذاکرات میان دو کشور درباره بازنگری توافق تجارت آزاد آمریکا، مکزیک و کانادا (USMCA) مطرح شده و مکزیک نیز آمادگی خود را برای بررسی آن اعلام کرده است.

هدف اصلی این ابتکار، حفظ شرایط ترجیحی برای تولیدکنندگان فولاد و آلومینیوم در آمریکا، مکزیک و کانادا از طریق ایجاد یک مانع تعرفه‌ای مشترک در برابر محصولات چینی عنوان شده است.به گفته منابع آگاه، دولت مکزیک این پیشنهاد را به‌عنوان بخشی از مذاکرات بازنگری توافق USMCA بررسی خواهد کرد و تصمیم‌گیری درباره آن را به روند این مذاکرات گره زده است. در حال حاضر، نرخ دقیق تعرفه‌ها و فهرست کالاهای مشمول این طرح هنوز نهایی نشده و طرفین در حال مذاکره درباره جزئیات آن هستند. با این حال، واشنگتن امیدوار است تا پایان سال جاری میلادی به یک توافق چارچوبی با مکزیک دست یابد.

تشدید مذاکرات پس از تصمیم آمریکا درباره USMCA

رایزنی‌های دو کشور پس از آن شدت گرفت که دولت آمریکا در اول ژوئیه اعلام کرد توافق USMCA در شکل فعلی خود تمدید نخواهد شد.واشنگتن در این مذاکرات به دنبال سخت‌گیرانه‌تر شدن قوانین مبدأ کالا در منطقه و کاهش نفوذ اقتصادی چین در زنجیره‌های تأمین آمریکای شمالی است.

هفته گذشته سومین دور مذاکرات دوجانبه در مکزیکوسیتی برگزار شد. در این نشست، جمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، و مارسلو ابرارد، وزیر اقتصاد مکزیک، درباره موضوعاتی از جمله:صنعت فولاد، صنعت خودرو، امنیت اقتصادی، بازار کار و کشاورزی گفت‌وگو کردند. قرار است دور بعدی مذاکرات در ماه سپتامبر در واشنگتن برگزار شود.

در حال حاضر، مقررات گمرکی آمریکا نسبت به مکزیک سخت‌گیرانه‌تر است.ایالات متحده بر واردات فولاد خام و آلومینیوم از چین و بیشتر کشورهای جهان تعرفه ۵۰ درصدی اعمال می‌کند.در مقابل، مکزیک تعرفه‌های خود را بر اساس نوع کالا تعیین می‌کند و برای کشورهایی که با آن‌ها توافق تجارت آزاد ندارد، نرخ تعرفه حداکثر ۲۵ درصد است. به منظور پیشبرد مذاکرات با آمریکا، دولت مکزیک پیش‌تر پیشنهاد داده بود خرید فولاد از چین را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

لغو تعرفه‌های آمریکا؛ مطالبه اصلی مکزیک

در حالی که آمریکا خواهان تشدید محدودیت‌ها علیه فولاد چین است، مکزیک نیز تلاش می‌کند از فرصت بازنگری توافق USMCA برای حذف تعرفه‌های آمریکا بر صادرات فولاد خود استفاده کند.تنش‌های تجاری میان دو کشور پس از آن شدت گرفت که واشنگتن بر اساس مقررات بخش ۲۳۲، تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم مکزیک اعمال کرد.

در حال حاضر، این تعرفه همچنان بر صادرات فولاد و آلومینیوم مکزیک به آمریکا برقرار است. علاوه بر این، صادرات خودرو نیز مشمول تعرفه ۲۵ درصدی است؛ هرچند این بخش همچنان از برخی امتیازات پیش‌بینی‌شده در توافق USMCA بهره‌مند می‌شود.

پیشنهاد جدید واشنگتن نشان‌دهنده مرحله تازه‌ای از سیاست‌های تجاری آمریکا برای محدودسازی نفوذ صنعتی چین در بازار آمریکای شمالی است. در صورت موافقت مکزیک، سه کشور عضو USMCA می‌توانند با ایجاد یک نظام تعرفه‌ای هماهنگ، ورود فولاد و آلومینیوم چین به منطقه را دشوارتر کرده و از تولیدکنندگان داخلی در برابر رقابت فزاینده محصولات چینی حمایت کنند.

منبع: ایراسین

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم