لذت الدوله ناصرالدين شاه و لذت الدوله امروز

1390/04/12
لذت الدوله ناصرالدين شاه و لذت الدوله امروز

دكتر كفري نگاهي به شاه كرد و نگاهي به حاضران و گفت: قربان! به سنگ كليه نگاه كنيد. تاكنون هيچ جراحي از زمان بقراط حكيم و جالينوس تا امروز نتوانسته چنين سنگي از كليه انسان درآورد. عمل بزرگي بود و علماي فرنگستان مبهوت مي‌شوند. البته مريضه زير عمل تاب نياورد و فوت فرمود، خدا بيامرزدش!

خسرو معتضد در شفاف نوشت: دكتر «محمد خان كفري» از فرنگستان برگشته بود. آن زمان اواخر دوران سلطنت ناصرالدين شاه بود. مي‌گفتند دكتر از فاكولته طب پاريس فارغ التحصيل شده است.

«لذت الدوله» سوگلي ناصرالدين شاه از درد شكم رنج مي‌برد. او پس از انيس الدوله، شكوه الدوله، امين اقدس، عايشه خانم يوشي، ليلي خانم يوشي، باغبانباشي خانم و بدرالسلطنه، از زنان مورد علاقه اعليحضرت بود. بصورت استثنايي اجازه داده شد دكتر محمد خان كفري (چون در فرانسه زياد مانده بود و حرفهاي بي قاعده مي‌زد، او را كفري مي‌خواندند) خانم را معاينه كند.

او «لذت الدوله» را معاينه كرد و تشخيص داد خانم سنگ كليه دارد و بايد جراحي شود.

دكتر «تولوزان» و ده ها دكتر خارجي ديگر گفتند عمل جراحي خطرناك است.

خانم بايد فقط با دوا معالجه شود و به تدريج حتي دكتر «اسكات» و دكتر «ليندلي» و دكتر «سادوسكي» پيشنهاد كردند، خانم به فرنگستان فرستاده شود اما دكتر «كفري» زيربار نرفت و اطمينان داد. خانم را به مريضخانه ناصري (همين بيمارستان سينا) بردند.

دكتر كفري، دو ساعت وي را جراحي و سنگ كليه را خارج كرد. شاه و درباريان و خانمهاي حرم در اتاق مجاور مشتاقانه و با بي صبري در انتظار پايان آن لحظات جان سوز بودند. سرانجام دكتر از اتاق خارج شد. چشمهايش از شوق برق مي‌زد، بي اختيار مي‌خنديد بشكن ميزد شاه و وزير اعظم امين السطان جلو رفتند.

شاه پرسيد: ها؟! دكتر جان، چي شد؟ مريضه عمل شد؟ گفت: بله، قربان تمام شد. الحمدلله به ميمنت و مباركي عمل انجام و سنگ حجيم خارج شد. سپس يك قلوه سنگ چندين مثقالي متبلور كه خون آن را شسته بودند و در مشتش بود، (لابد براي اينكه از شاه مشتلق بگيرد) به شاه نشان داد و حدود يك ربع ساعت درباره بزرگي آن و حجم و وزنش و اينكه مانندش در اروپا ديده نشده است، صحبت كرد و افزود: دلم مي‌خواهد آن را به اكسپوزسيون جهاني پاريس بفرستم تا همه اطبا و جراحان تماشا كنند و شاخ در آورند. قربان! ملاحظه فرماييد، چقدر سنگين است؟ پدرم درآمد تا اين عمل بي سابقه را به پايان برسانم.

شاه گفت: ان شاء ا...، مريض كه به هوش مي‌آيد؟ طبيب جان! امان از عنايت خاص ما به اين عليامخدره، اين اواخر خيلي ضعيف و نحيف شده بود.

دكتر گفت: الحمدلله ديگر آن ضعف و نحيفي برطرف شده و صورت آن به حدي مي‌درخشد كه باور بفرماييد، شبيه فرشتگان شده اند، قبله عالم! بفرماييد داخل جنازه آن مرحومه را ملاحظه فرماييد و فاتحه اي براي روح تازه درگذشته بخوانيد. ايشان با تن در دادن به اين عمل جراحي سخت، خدمت بزرگي به عالم بشريت فرمودند. خدا بيامرزدشان و از گناهان كرده و ناكرده آن عفيفه در گذرد!

ناصرالدين شاه ابتدا متوجه مفهوم سخنان دكتر كفري نشد. گفت: چه مي‌گويي؟ از كي حرف مي‌زني؟ ميت و درگذشته چيست؟ كي مريضه به هوش مي‌آيد؟ مرتيكه! جوابم را بده، لذت الدوله چه شد؟

دكتر كفري نگاهي به شاه كرد و نگاهي به حاضران و گفت: قربان! به سنگ كليه نگاه كنيد. تاكنون هيچ جراحي از زمان بقراط حكيم و جالينوس تا امروز نتوانسته چنين سنگي از كليه انسان درآورد. عمل بزرگي بود و علماي فرنگستان مبهوت مي‌شوند. البته مريضه زير عمل تاب نياورد و فوت فرمود، خدا بيامرزدش!

البته در تاريخ آورده شده كه ناصرالدين شاه چقدر تو سر دكتر «كفري» زد اما نمي‌دانم اين روزها چرا وقتي صحبت از جراحي بزرگ اقتصادي مي‌شود و از جراحي كه هيچ يك از دولتهاي قبلي جرأت نداشتند به آن دست بزنند، ياد مرحومه لذت الدوله يا لذت السلطنه و عمل جراحي دكتر «كفري» مي‌افتم.

پس از اين عمل جراحي بزرگ، گراني ايجاد شده نرخهاي خدماتي افزايش پيدا كرده است و نيز قيمت نان و ماست و سبزي خوردن گوشت و گوشت مرغ و بهاي ماهي و هرچه كه فكر كنيد. اما حقوق حقوق بگيران اضافه نمي‌شود و حتي آن 8 درصد يا 10 درصد را نمي‌دهند. كار به جايي رسيده كه مديرعامل بانك مركزي هم مي‌گويد: اين ماليات بر ارزش افزوده را به جان مردم انداخته اند. مي‌رويد فروشگاه شهروند نان و گوشت و آذوقه مي‌خريد، ماليات بر ارزش افزوده، از شما مي‌ستانند. سكه مي‌خريد 17 هزار تومان ماليات بر ارزش افزوده، اخاذي مي‌كنند.

اين عمل جراحي بزرگ را من با گوشت و پوستم حس مي‌كنم. من نويسنده ام. از نوشتن كتاب يا تهيه برنامه هاي راديو و تلويزيون تا حدودي جبران جراحي را مي‌كنم ولي ديگر مردم چه؟ اصلاً بي خيال اين حرفها.

روح دكتر «كفري» شاد كه با عمل جراحي اش، «لذت الدوله» را به جهان باقي فرستاد و با بيرون آوردن سنگ كليه چند مثقالي براي مملكت آبرو كسب كرد.

خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم