فلزات پایه داغ شد
1404/10/16
باشگاه آلومینیوم: قیمت آلومینیوم برای نخستین بار طی بیش از سه سال به بالای ۳۰۰۰ دلار به ازای هر تن رسید و مس و نیکل نیز با دقت بر عرضه محدود و تقاضای پایدار، به بالاترین سطوح چندساله خود نزدیک شدند.
فلزات پایه داغ شد

به گزارش باشگاه آلومینیوم،‌ قیمت آلومینیوم برای اولین بار طی بیش از سه‌سال از ۳هزاردلار به‌ازای هرتن گذشت و مس و نیکل نیز به بالاترین سطوح چندساله رسیدند. محدودیت عرضه در چین و اروپا، حوادث معدنی در معادن اندونزی، شیلی و جمهوری دموکراتیک کنگو و تقاضای پایدار از بخش‌های ساخت‌وساز و انرژی‌های تجدیدپذیر بازار فلزات پایه جهانی را تحت فشار قرار داده و سرمایه‌گذاران را به‌سمت پیش‌بینی‌های صعودی بلندمدت هدایت کرده است. قیمت آلومینیوم برای نخستین‌بار طی سه‌سال‌و‌اندی بیش‌از ۳هزاردلار به‌ازای هرتن شد. این افزایش ناشی از چشم‌انداز محدودیت عرضه و پیش‌بینی تقاضای بلندمدت است و آلومینیوم را به جمع دیگر فلزات پایه رسانده که اخیرا به سطوح رکوردی دست یافتند. تحلیلگران می‌گویند که محدودیت ظرفیت ذوب در چین و مشکلات تولید در اروپا به‌دلیل افزایش هزینه برق باعث کاهش موجودی جهانی آلومینیوم شده است. این وضعیت به‌ویژه باتوجه به پیش‌بینی تقاضای قوی از بخش‌های ساخت‌وساز و انرژی‌های تجدیدپذیر موجب ایجاد فشار صعودی بر قیمت‌ها شده است. قراردادهای آتی آلومینیوم سال گذشته ۱۷‌درصد افزایش یافتند که بیشترین رشد از سال۲۰۲۱ تاکنون محسوب می‌شود. فلزات دیگر نیز روند صعودی خود را ادامه دادند: مس دوباره افزایش قیمت را از سر گرفت آن‌هم پس‌از ثبت بزرگ‌ترین رشد سالانه خود از سال۲۰۰۹ ناشی از محدودیت عرضه. نیکل نیز پس از توقف استخراج توسط شرکت PT Vale Indonesia به‌دلیل تاخیر در تایید برنامه کاری ازسوی مقامات جهش کرد. این روند نشان‌دهنده تعادل شکننده بین عرضه محدود و تقاضای بالا در بازار فلزات پایه جهانی بوده که سرمایه‌گذاران را به‌سمت پیش‌بینی‌های صعودی بلندمدت هدایت کرده است.

کاهش تولید در چین و اروپا و تقاضای پایدار از بخش‌های صنعتی و انرژی‌های پاک سبب شده آلومینیوم و دیگر فلزات پایه به بالاترین قیمت‌های چندساله خود برسند. این روند فشار جدیدی بر صنایع وابسته به فلزات و بازارهای جهانی وارد و چشم‌انداز افزایش قیمت‌ها در سال جاری را تقویت کرده است.

مس و آلومینیوم رکورد زدند

قیمت مس در پایان سال گذشته یک‌سری رکورد تاریخی ثبت کرد و به بهترین عملکرد بین شش‌فلز صنعتی در بورس فلزات لندن (LME) دست یافت. آلومینیوم برای سومین‌روز متوالی رشد کرد و نیکل پس‌از ثبت بیشترین افزایش ماهانه در دسامبر از آوریل۲۰۲۴ یک‌‌درصد جهش کرد. شرکت‌های معدنی اعلام کردند که مجوزها به‌زودی صادر خواهند شد و تاخیرهای اخیر احتمالا بر پایداری کلی عملیات تاثیر نمی‌گذارد. در اندونزی تاخیر در صدور مجوزها امری رایج بوده اما توجه معامله‌گران به محدودیت عرضه جلب شده است به‌ویژه پس از اعلام دولت این کشور مبنی بر کاهش تولید زغال‌سنگ و فلزات صنعتی در سال‌جاری.

منبع: ایراسین

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم