به گزارش باشگاه آلومينيوم به نقل از اخبار فلزات، پريميوم بهطور کلي به اختلاف قيمت پايه و قيمت معامله، اطلاق ميشود. در معاملات فلز آلومينيوم که قيمت پايه، عموما قيمت نقدي آلومينيوم در بورس فلزات لندن لحاظ ميشود، مابه تفاوت هزينهاي که خريدار بايد بهازاي هر تن پرداخت کند، جزو پريميوم لحاظ ميشود. اين اختلاف قيمت متأثر از حجم داد و ستد، نوع معامله براي تحويل کالا و برخي عوامل ديگر، در هر بازار بهطور مجزا تعيين ميشود که ميتواند از يک بخش ثابت و يک بخش متغير تشکيل شده باشد. با توجه به اينکه پريميوم دقيقا چگونه تعريف شده باشد، در برخي از بازارها، ممکن است که بخش ثابت از اين اختلاف قيمت، تحت عنوان پريميوم لحاظ شود.
با اين وجود عموما براي مطالعه بازارهاي مناطق مختلف، اختلاف قيمت معامله با قيمت نقدي آلومينيوم در بورس فلزات لندن، بهعنوان پريميوم مورد بررسي قرار داده ميشود که شامل هزينههاي حمل و نقل و بيمههاي مورد نظر براي تحويل کالا نيز هست. از اين رو با توجه به اينکه نوع قرارداد براي تحويل کالا بهصورت CIF ، DDP ،FOB يا اشکال ديگر باشد، مقدار پريميوم تغيير ميکند.
نمودار، روند تغييرات کمينه و بيشينه مقدار پريميوم آلومينيوم اوليه خالص براي شمشهاي سري P1020A را در ماههاي پاياني سال 2017 در بازارهاي آمريکا و روتردام با تغييرات قيمت نقدي آلومينيوم در بورس فلزات لندن مقايسه ميکند. پريميوم نشان داده شده در اين نمودار براي بازار روتردام، اختلاف قيمتDDU (Delivered Duty Unpaid) نسبت به قيمت نقدي آلومينيوم در بورس فلزات لندن و در بازار ايالات متحده، قيمت DAP (Delivered At Place) نسبت به قيمت آلومينيوم در بورس فلزات لندن گزارش شده است.
اين در حالي بود که انتظار ميرفت بهخاطر طولاني شدن عمليات راهسازي در مناطق آسيب ديده ايالات متحده تا ماه آوريل سال 2018 به خاطر طوفانهاي هاروي و ايرما و همچنين معضل کمبود رانندگان در اين منطقه، هزينههاي حملونقل و پريميومها به روند صعودي خود ادامه دهد، ولي ديگر صنايع بزرگ در اين منطقه از جمله صنايع پتروشيمي و شيميايي که همچون آلومينيوم بهشدت از کاهش دسترسپذيري جادهاي آسيب ديده بودند و از صنايع کليدي درآمدزاي اين مناطق بهشمار ميروند، سبب تسريع شدن عمليات راهسازي شده و از رشد چشمگير پريميومها در اين منطقه جلوگيري کردند.
اما در مقابل کاهش عرضه، توليدکنندگان در ماههاي پاياني تلاش کردند تا با افزايش دادن قيمتها و پريميومها، بر سود خود بيافزايند. گفتني است که با افزايش قابل توجه برخي از مواد اوليه اصلي در واحدهاي ذوب آلومينيوم، از جمله آندهاي کربني و آلومينا، برخي از واحدها در حاشيه ضرر حتي فعاليت ميکردند. در عين حال نيز، بسياري از پيشبينيهاي مؤسسات، حاکي از رشد قيمت آلومينيوم در سال 2018 بود که به اين امر دامن زد.