صندوق بين‌المللي پول اعلام كرد: رشد اقتصادي ايران 1.6 و تورم 8 درصد

1389/08/04
ايسنا، صندوق بين‌المللي پول در تازه‌ترين گزارش خود اعلام کرد که رشد اقتصادي ايران پس از قرقيزستان کمترين در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي است. صندوق بين‌المللي پول در گزارش جديد خود با عنوان "دورنماي اقتصادي منطقه‌اي، خاورميانه و آسياي مرکزي"، رشد توليد ناخالص داخلي واقعي ايران در سال گذشته را 1.1 درصد برآورد و پيش‌بيني کرد که اين شاخص در سال جاري به 1.6 درصد خواهد رسيد. به اعتقاد صندوق بين‌المللي پول در سال آينده آهنگ رشد اقتصادي ايران دوباره تند شده و به سه درصد خواهد رسيد.
صندوق بين‌المللي پول اعلام كرد: رشد اقتصادي ايران 1.6 و تورم 8 درصد
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4 گزارش صندوق بين‌المللي پول حکايت از آن دارد که در سال جاري ايران از نظر رشد اقتصادي پس از جمهوري قرقيزستان بدترين وضعيت را در منطقه خواهد داشت.
در ميان 30 کشور مستقر در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي، رشد اقتصادي قطر بالاترين بوده و به 16 درصد خواهد رسيد. اين در حالي است که قرقيزستان رشد اقتصادي منفي 3.3 درصدي را به ثبت خواهد رساند که کمترين ميزان در منطقه است.
صندوق بين‌المللي پول همچنين به بررسي توليد ناخالص داخلي اسمي کشورهاي منطقه نيز پرداخته و عنوان کرده است که ايران در سال جاري شاهد توليد ناخالص داخلي اسمي برابر با 337 ميليارد و 900 ميليون دلار خواهد بود که پس از عربستان بالاترين ميزان در منطقه است. در همين حال توليد ناخالص داخلي اسمي ايران در سال آينده نيز 342 ميليارد و 300 ميليون دلار اعلام شده است.
بنا بر اين گزارش، توليد ناخالص داخلي عربستان در سال جاري معادل 434 ميليارد و 400 ميليون دلار خواهد بود.
کمترين ميزان توليد ناخالص داخلي اسمي منطقه نيز متعلق به کشور جيبوتي با تنها يک ميليارد و 100 ميليون دلار است.
در همين حال صندوق بين‌المللي پول اعلام کرد که رشد نقدينگي ايران در سال جاري معادل 9 درصد خواهد بود که در مقايسه با سال گذشته (21.7 درصد) کاهش زيادي نشان مي‌دهد. اين در حالي است که رشد نقدينگي ايران در سال آينده 16.8 درصد پيش‌بيني شده است.
اين گزارش در همين حال اشاره‌اي به نرخ تورم در کشور دارد و مي‌گويد که نرخ تورم ايران در سال جاري از 13.5 درصد در سال گذشته به هشت درصد کاهش خواهد يافت و اين در حالي است که اين شاخص در سال آينده دوباره افزايش داشته و به 10 درصد خواهد رسيد.
از اين نظر نيز ايران در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. بيشترين ميزان تورم در ميان کشورهاي منطقه نيز به پاکستان با تورم 13.8 درصدي اختصاص دارد.
30 کشور عضو دپارتمان خاورميانه و آسياي مرکزي صندوق بين‌المللي پول از دو بخش کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا به اضافه افغانستان و پاکستان که به MENAP معروفند و نيز کشورهاي آسياي مرکزي و قفقاز که به CCA معروفند، تشکيل شده است و شامل کشورهاي الجزاير، بحرين، ايران، عراق، کويت، ليبي، عمان، قطر، عربستان، سودان، امارات، يمن، افغانستان، جيبوتي، مصر، اردن، لبنان، موريتاني، مراکش، پاکستان، سوريه، تونس، ارمنستان، آذربايجان، گرجستان، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند.
آلومینیوم به زیر کانال 3300 سقوط کرد
آلومینیوم به زیر کانال 3300 سقوط کرد

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 23 شهریور (14 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3310 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
فلزی که هنگام تولید، اکسیژن آزاد می‌کند
فلزی که هنگام تولید، اکسیژن آزاد می‌کند

باشگاه آلومینیوم: کابل‌های یک مرکز داده آمازون در اوهایو، موضوع پروژه‌ای تازه شده‌اند: استفاده از آلومینیوم تولیدشده با فناوری ELYSIS برای کاهش انتشار ناشی از ساخت زیرساخت.

مطالب بیشتر
برنامه‌ریزی ونزوئلا برای صادرات آلومینیوم به آمریکا
برنامه‌ریزی ونزوئلا برای صادرات آلومینیوم به آمریکا

باشگاه آلومینیوم: ونزوئلا در چارچوب توافقی با گروه انرژی مرکوریا و شرکت هینی کپیتال، در حال آماده‌سازی محموله آلومینیوم برای ارسال به ایالات متحده است.

مطالب بیشتر
کارخانه 750 هزار تنی آلومینیوم به همه‌پرسی محلی رسید
کارخانه 750 هزار تنی آلومینیوم به همه‌پرسی محلی رسید

باشگاه آلومینیوم: پروژه 4 میلیارد دلاری احداث کارخانه ذوب آلومینیوم در اوکلاهما، با تمدید تعلیق صدور مجوزها تا آوریل 2027 و تصمیم شورای شهر اینولا برای برگزاری همه‌پرسی، وارد مرحله تازه‌ای از چالش‌های حقوقی و محلی شد.

مطالب بیشتر
تولید آلومینیوم چین در اوج تاریخی
تولید آلومینیوم چین در اوج تاریخی

باشگاه آلومینیوم: تولید آلومینیوم چین در ماه اوت با رشد 4.7 درصدی نسبت به سال گذشته به 3.98 میلیون تن رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد؛ رشدی که با توجه به حاشیه سود بالای واحدهای ذوب و افزایش قیمت جهانی آلومینیوم رخ داده و در صورت تداوم، می‌تواند تولید سالانه بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان را به حدود 46.7 میلیون تن برساند.

مطالب بیشتر
بازید مدیرعامل بانک صنعت و معدن از شرکت ماهد آلومینیوم اراک
بازید مدیرعامل بانک صنعت و معدن از شرکت ماهد آلومینیوم اراک

باشگاه آلومینیوم: تداوم تولید و حفظ اشتغال؛ محور بازدید معاون مدیرعامل بانک صنعت و معدن در استان مرکزی

مطالب بیشتر
راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه
راه‌اندازی کارخانه تولید قوطی آلومینیومی در ورونژ با هدف تامین یک‌چهارم نیاز روسیه

باشگاه آلومینیوم: آلبا ورونژ کارخانه جدید تولید قوطی آلومینیومی نوشیدنی را در منطقه ورونژ روسیه با ظرفیت چهار هزار قوطی در دقیقه راه‌اندازی کرده است. این کارخانه با سرمایه‌گذاری دوازده میلیارد روبل ساخته شده، بیش از دویست شغل ایجاد می‌کند و سالانه حدود یک میلیارد قوطی تولید خواهد کرد. هدف آن پوشش حداقل بیست‌وپنج درصد تقاضای روسیه برای قوطی‌های آلومینیومی است. همزمان یک خط قوطی‌سازی در کارخانه آبجوسازی بالتیکا ورونژ نیز افتتاح شد.

مطالب بیشتر
قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405
قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405

قیمت روز آلومینیوم 23-06-1405

مطالب بیشتر
مذاکره گلنکور و مرکوریا برای احیای ونالوم
مذاکره گلنکور و مرکوریا برای احیای ونالوم

باشگاه آلومینیوم: گلنکور و مرکوریا به‌صورت جداگانه در حال مذاکره با دولت ونزوئلا برای بهره‌برداری از ونالوم و دسترسی به تولید آلومینیوم این کارخانه هستند.

مطالب بیشتر
ظرفیت تولید آلومینیوم بازیافتی EGA از 400 هزار تن در سال فراتر رفت
ظرفیت تولید آلومینیوم بازیافتی EGA از 400 هزار تن در سال فراتر رفت

باشگاه آلومینیوم: خرید 80 درصد سهام اکو گرین ایتالیا توسط امارات گلوبال آلومینیوم برای توسعه بازیافت آلومینیوم

مطالب بیشتر
سقوط شدید قیمت آلومینیوم در بورس
سقوط شدید قیمت آلومینیوم در بورس

باشگاه آلومینیوم: ‌بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 16 شهریورماه (7 سپتامبر) درحالی کار خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3308 دلار (تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم