صنایع هرمزگان مانند صنایع مستقر در خوزستان و کرمان مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کنند
1401/06/27
باشگاه آلومینیوم: نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان با تاکید بر اینکه شرکت‌های اقماری ذیل آلومینیوم باید در هرمزگان مستقر شوند گفت: صنایع هرمزگان باید مانند صنایع مستقر در خوزستان و کرمان، مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کنند.
صنایع هرمزگان مانند صنایع مستقر در خوزستان و کرمان مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کنند

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده در دیدار مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی هرمزگان که در دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد، اظهار داشت: امیدارم صنعت آلومینیوم که در مقطعی دچار یک سکته شد بتواند با قدرت به راه خود ادامه دهد و ظرفیت تولید را در طول سالیان افزایش دهد.

وی وضعیت بیکاری هرمزگان را اسفناک دانست و عنوان کرد: رتبه اول فقر و فلاکت در استان هرمزگان برای هیچ شخصی قابل باور نیست و رئیس جمهور نیز در سفری که به استان هرمزگان داشتند، تاکید ویژه‌ای روی کاهش نرخ بیکاری استان داشتند.

عبادی‌زاده با بیان این نکته که صنایع باید بخشی از معضل بیکاری هرمزگان را حل کنند، ابراز کرد: سرمایه‌گذاری دولت در بخش‌های کشاورزی، صنایع دستی، صنایع خرد و غیره می‌تواند نقش مهمی در بهبود شاخص‌های اقتصادی داشته باشد.

ایشان با اشاره به اهمیت حضور شرکت‌های اقماری در هرمزگان، بیان کرد: شرکت‌های اقماری که ذیل آلومینیوم فعالیت می‌کنند، اگر در خود استان مستقر باشند باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می‌شوند و از طرفی ارزش افزوده برای استان هرمزگان نیز ایجاد می‌کند.

وی با ذکر این نکته که شرکت‌های اقماری برخی از صنایع به صورت کامل در خارج از استان مستقر هستند، عنوان کرد: استقرار شرکت‌های اقماری ذیل صنایع در استان هرمزگان نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری دارند و باید حضور این شرکت‌ها در استان در دستور کار قرار گیرد.

عبادی‌زاده ضمن تاکید بر جذب نیروهای ساکن هرمزگان در آزمون‌های استخدامی، ابراز کرد: هر شخصی که می‌خواهد در حوزه شرکت‌های اقماری آلومینیوم می‌خواهد فعالیت کند باید در استان هرمزگان مستقر باشد، چرا که این امر باعث بهبود برخی از شاخص‌های اقتصادی هرمزگان می‌شود. 

عبادی‌‌زاده بیان کرد: اگر استقرار صنایع در هر منطقه‌ای مزایای مختلفی نداشته باشد، تنها باعث افزایش تورم در بازار مسکن و کالا در استا می‌شود به همین جهت صنایع باید به صورت جدی به حوزه مسئولیت‌های اجتماعی ورود کنند.

وی، عنوان کرد: به رئیس جمهور هم اعلام کرده‌ام که اگر مسئولیت‌ها اجتماعی صنایع به کمک استان نیاید با بودجه عمومی دولتی نمی‌توان شاخص‌های منفی هرمزگان را بهبود بخشید و فاصله موجود با استان‌های دیگر را پر کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان ابراز کرد: سال گذشته استان خوزستان در بیش از 7 هزار میلیارد تومان از بخش مسئولیت‌های اجتماعی بهره‌مند شد و استان کرمان نیز تنها در بخش ورزش بیش از 200 میلیارد تومان تنها در قالب مسئولیت‌های اجتماعی هزینه کرده است که انتظار می‌رود صنایع مستقر در هرمزگان نیز بخشی از مشکلات استان را از طریق ایفای مسئولیت اجتماعی خود برطرف کنند.

عبادی‌‌زاده با اشاره به ضعیف بودن ارتباط صنعت با دانشگاه در هرمزگان، بیان کرد: نخبگان و دانشگاهیان از عدم ارتباط صنعت با دانشگاهیان در حوزه علم و پژوهش گلایه دارند که آلومینیوم باید از جامعه نخبگانی و دانشگاهی برای حل چالش‌های خود استفاده کند، چرا که تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه باعث رشد یکدیگر خواهد شد.

وی ضمن تاکید بر ارتباط دانشگاه‌های هرمزگان با دانشگاه‌های برتر کشور، عنوان کرد: باید تفاهم‌نامه‌هایی میان دانشگاه‌های هرمزگان با دانشگاه‌های برتر کشور منعقد شود تا اگر با چالشی در حوزه صنعت روبه‌رو شد بتواند از طریق ارتباط با دانشگاه‌های برتر کشور آن را برطرف کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان، ابراز کرد: شرکت آلومینیوم باید یک دفتر نمایندگی در دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری راه‌اندازی کند چرا که تحقق این امر باعث رشد دانشگاه و صنعت می‌شود.

عبادی‌‌زاده با اشاره به مصرف بالای برق برخی از صنایع، بیان کرد: برخی از صنایع به تنهایی نزدیک به تمام شهر بندرعباس برق مصرف می‌کنند که با احداث نیروگاه اختصاصی توسط صنایع دیگر با چالش کمبود برق مواجه نخواهیم بود.

وی عنوان کرد: احداث نیروگاه در کنار صنعت آلومینیوم اقدام خوبی است که امیدوارم هر چه زودتر به نتیجه برسد. از طرفی حرکت به سمت شیرین‌سازی آب دریا جهت تامین آب مورد نیاز، حرکت بسیار بزرگی در راستای استقلال صنعت محسوب می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان با اشاره به یارانه‌های پنهان صنایع، ابراز کرد: یارانه‌ها و سهمیه‌های پنهان که به صنایع واگذار می‌شود باید در سود نهایی لحاظ شود، چرا که برخی از محصولات با قیمت بسیار پایین‌تر توسط دولت به صنایع واگذار می‌شود.

عبادی‌‌زاده بیان کرد: صنایع باید رشته‌ها و مهارت‌های مورد نیاز خود را به مراکز فنی و حرفه‌ای ارائه دهند تا فنی و حرفه‌ای نیز اقدام به ارائه آموزش‌های مهارتی کند.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم