رئیس سندیکای آلومینیوم کشور: نباید اجازه داد صنایع کشور به طور انحصاری در اختیار افرادی قرار گیرد! / دولت باید نظارت خود را حفظ کند تا روند تامین و عرضه محصول بدرستی انجام شود
1397/06/07
باشگاه آلومینیوم: به گفته اعضای سندیکا، یکی از مهم‌ترین مشکلات صنعتگران آلومینیوم این است که صادرات شمش آلومینیوم با قیمتی پایین‌تر از عرضه آن در داخل انجام می‌شود که به صنایع پایین دستی کشور صدمه زده است. علاوه بر این دولت سرمایه‌گذاری کافی در این بخش ندارد و به دلیل موانع در نقل و انتقالات بانکی و قوانین بی‌ثبات، سرمایه‌گذاران خارجی وارد صنعت آلومینیوم نمی‌شوند که مجموعه این شرایط باعث شده میزان تولید آلومینیوم در کشور پایین باشد.
رئیس سندیکای آلومینیوم کشور: نباید اجازه داد صنایع کشور به طور انحصاری در اختیار افرادی قرار گیرد! / دولت باید نظارت خود را حفظ کند تا روند تامین و عرضه محصول بدرستی انجام شود

به گزارش باشگاه آلومینیوم، رئیس سندیکای آلومینیوم ایجاد انحصار را اصلی‌ترین مشکل صنعت آلومینیوم کشور می‌داند و می‌گوید: عده‌ای به جای فروش شمش آلومینیوم در بورس، محصول‌شان را در بازار آزاد و با قیمت پایین می‌فروشند که باعث می‌شود فروش تولیدکنندگانی که در بورس محصول‌شان را عرضه کرده‌اند کم شود. به این شکل این فروشندگان زیان‌ده می‌شوند و انحصارگران محصول شرکت‌های زیادن‌ده را می‌خرند و به این شکل انحصار ایجاد می‌شود.

 

«هوشنگ گودرزی» که در سالهای اخیر همواره بر نداشتن یک متولی مشخص و قوی برای صنعت آلومینیوم کشورتاکید داشته است روز گذشته  با تاکید دوباره بر این موضوع کاهش عرضه این محصول در بورس کالا، واردات دوباره شمش‌های صادراتی، انحصارگرایی و گرانفروشی شرکت های بالادستی را از معضلات و مشکلات بزرگ صنعت آلومینیوم کشور دانست و تصریح کرد که ادامه این روند به‌زودی موجب تعطیلی واحدهای پایین دستی آلومینیوم و ایجاد موج بیکاری خواهد شد.

رئیس سندیکای آلومینیوم ایران که عصر سه‌شنبه ششم شهریورماه97 در نشستی خبری سخن می‌گفت، ضمن مطرح کردن این مشکلات، تصریح کرد: دولت بر عرضه تولیدکنندگان آلومینیوم در داخل نظارت نمی‌کند. این در حالی است که با بخش خصوصی مشورت می‌شود اما هیچ کدام از پیشنهادات اجرایی نمی‌شوند.

وی ضمن اظهار تاسف از تعطیل شدن صنایع پایین دستی گفت: درخواست ما شفافیت است؛ یعنی عرضه مستمر و بر اساس تولید داخلی باشد؛ پایین یا بالا بودن قیمت چندان مهم نیست.

رییس سندیکای آلومینیوم گفت: پیشنهاد این سندیکا که مشخص بودن میزان عرضه و قیمت پایه و همچنین نظارت بر میزان تقاضا است، در جلسات با دولت مطرح شده اما هیچ‌ یک اجرا نشده است.

گودرزی همچنین با اشاره به وجود انحصار در بازار گفت: عده‌ای به جای فروش شمش آلومینیوم در بورس، محصول را در بازار آزاد و با قیمت پایین می‌فروشند که باعث می‌شود فروش تولیدکنندگانی که در بورس محصول‌شان را عرضه کرده‌اند کم شود. به این شکل فروشندگان محصول در بورس ضعیف می‌شوند و بعد خودشان شرکت‌های زیان‌ده را می‌خرند و به این شکل انحصار ایجاد می‌شود.

گودرزی همچنین در ادامه با بیان اینکه مصوبه جدیدی که برای سندیکا ارسال شده بدون توجه به پیشنهادات اعضای سندیکا نوشته شده است، گفت: دستورالعملی که توسط ایمیدرو تهیه شده کپی دستورالعمل صنایع آهن و مس است؛ این درحالی است که این صنایع کاملا متفاوت‌ هستند زیرا مواد اولیه مس کاملا وارداتی است اما در آلومینیوم بر خلاف ادعای تولیدکنندگان بخش بالادستی که می‌گویند 98 درصد مواد اولیه تولید آلومینیوم، وارداتی است، حدود 25 تا 28 درصد قیمت تولید یک شمش آلومینیوم مربوط به بخش انرژی است که به طور کامل از داخل کشور تامین می شود. 

وی یادآوری کرد: بر اساس برآوردها صنعت آلومینیوم می‌تواند با صادرات ۴۰ درصد از تولید داخل ۱۰۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز را تامین کند؛ و می‌توان 60 درصد تولید آلومینیوم را به بازارهای داخلی عرضه کرد که در عمل اینطور نیست.

 

 

  • انتقاد از انحصار در صنعت آلومینیوم و عدم عرضه در بورس

رییس سندیکای صنعت آلومینیوم گفت: متاسفانه صنایع بالادستی آلومینیوم به طور نادرست واگذار و خصوصی‌سازی شد و این صنعت در انحصار افرادی معدود قرار گرفت. 

وی گفت: این افراد با ادعای اینکه واحد تولیدی آنها در مناطق آزاد قرار دارد از عرضه محصول در بورس کالا خودداری و اقدام به صادرات می‌کنند که البته ارز صادراتی را نیز در سامانه نیما عرضه نمی کنند.

گودرزی تصریح کرد: نباید اجازه داد صنایع کشور به طور انحصاری در اختیار افرادی قرار گیرد. دولت باید نظارت خود را حفظ کند تا روند تامین و عرضه محصول بدرستی انجام شود که در غیر این صورت بازارهای داخلی دچار چالش می شود.

رییس سندیکای آلومینیوم اضافه کرد:  پارسال مجموعه تولید داخل آلومینیوم 337 هزار تن بود؛ در حالی که میزان مصرف داخلی 373 هزار تن است و بر اساس نیاز مصرف کنندگان داخلی پیشنهاد کردیم برای استمرار تولید بخش پایین دستی و ثبات بازار دستکم هر هفته پنج هزار تن شمش و 2 هزار تن بیلت از طریق بورس کالا عرضه شود تا نیاز داخل به طور کامل رفع شود اما متاسفانه بخش بالادستی هیچگاه به این توافق عمل نکرده است.

  •  واردات دوباره شمش های صادراتی

رییس سندیکای صنعت آلومینیوم گفت: یکی از تولید کنندگان بخش بالادستی از طریق شرکت های زیرمجموعه خود 58 هزار تن شمش صادراتی خود به امارات را دوباره وارد کشور کرده که با این اقدامات خود بازار داخلی آلومینیوم را به چالش کشیده است.

وی ادامه داد: بارها نسبت به اینگونه اقدام های بخش بالادستی اعتراض کرده‌ایم اما متاسفانه به آنها رسیدگی نشده است. در یک مورد شورای رقابت یک مجتمع تولیدکننده را که از عرضه محصول در بورس کالا خودداری و از ارز دولتی سوء استفاده کرده بود، فقط 200 میلیون تومان جریمه کرد که معادل 2 محموله بار آلومینیوم در پشت نیسان است.

 

  • تعطیلی واحدهای تولیدی

هوشنگ گودرزی که خود به عنوان یک مسئول در بخش پایین دستی این صنعت فعالیت می‌کند ادامه داد: صنایع پایین دستی آلومینیوم در تامین مواد اولیه دچار مشکل شده‌اند و پول و نقدینگی لازم برای تامین سرمایه در گردش واحدهای خود را ندارند. به همین دلیل شماری از این واحدها تعطیل شده است یا با 10 تا 15 درصد ظرفیت کار می کند.

«به تازگی برخی واحدهای تولیدی ناچار شده‌اند کارکنان خود را به مرخصی اجباری تابستانی بفرستند».
وی ادامه داد: بخش بالادستی حدود چهار هفته هیچ عرضه در بورس کالا نداشت؛ در حالی که نیاز تولیدکنندگان بخش پایین دستی در این مدت 28 هزار تن بود. اکنون پس از گذشت چهار هفته فقط سه هزار تن محصول عرضه شده است و حتی پیش از آن با خریداران تماس گرفته و به آنها هشدار داده اند که باید با قیمت بالا خریداری کنند تا امکان تعلق شمش آلومینیوم به آنها از طریق بورس کالا فراهم شود.

گودرزی افزود: تولیدکننده ای که در هفته به 420 تن مواد اولیه آلومینیوم نیاز دارد 20 تن آن را می‌تواند از بورس تهیه کند و ناچار است 400 تن را از بازار آزاد خریداری کند.

به گفته وی، میانگین تفاوت قیمت بورس کالا و بازار آزاد 3700 تومان در هر کیلوگرم است.

  • دلالی و گرانفروشی؛ معضلات همیشگی 

رییس سندیکای صنعت آلومینیوم از فعالیت دلالان در بورس کالا پس از نوسان نرخ ارز خبر داد و گفت: پیش از این 32 شرکت برای خرید آلومینیوم ثبت نام کرده بودند اما پس از آغاز نوسان نرخ ارز شمار آنها به 167 شرکت افزایش یافت.

وی گفت: دلالانی که آلومینیوم را از بورس کالا با دلار 4200 تومانی خریده‌اند از هر تریلی حدود 80 میلیون تومان معادل یک پژو سود کسب کرده اند.

گودرزی با انتقاد از گرانفروشی تولیدکنندگان بالادستی در داخل کشور گفت: مجتمع های تولید آلومینیوم محصولات خود را با قیمت ارزان تر به خریداران ترکیه ای می فروشند که آنها نیز پس از عملیات تکمیلی، محصولات خود را به عراق و سایر کشورها که بازار سنتی ایران را تشکیل می‌دهند صادر می کنند. به گفته وی، این موضوع باعث محدود شدن بازارهای صادراتی ایران شده است.

 

 

 

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم