روند کند انتقال آندسازی ایرالکو/ تضمین نیروگاه شازند برای اورهال مشعل‌ها
1404/03/21
باشگاه آلومینیوم: سرپرست اداره‌کل محیط زیست استان مرکزی گفت: روند انتقال آندسازی کارخانه آلومینیوم از اراک به شهرک صنعتی خیرآباد بسیار کند بوده است.
روند کند انتقال آندسازی ایرالکو/ تضمین نیروگاه شازند برای اورهال مشعل‌ها

به گزارش باشگاه آلومینیوم، امیر انصاری، ۲۰ خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: متاسفانه تاکنون توسعه پایداری در استان نداشتیم و حکمرانی مطلوبی نیز در محیط زیست استان نداشتیم. اولویت بنده کنترل منبع آلاینده‌هاست و با هیچ کسی تعارف نداریم. باید توجه داشت که ما وارث صنایع آلاینده هستیم و نمی‌توانیم یک روزه همه مشکلات را مرتفع کنیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های استان مرکزی افزود: پیگیری رفع آلودگی هوای اراک، شازند، دلیجان و ساوه، مقابله با صنایع آلاینده، تدوین سند آمایش سرزمین استان و ارتقاء شاخص‌های زیست محیطی استان، پیگیری طرح جامع احیای تالاب میقان و به روز رسانی طرح مدیریت زیست بوم تالاب از جمله مواردی است که در دوره جدید مدیریت محیط زیست مدنظر بنده است. 

انصاری با بیان اینکه ۷۰ درصد پست‌های محیط زیست استان بلاتصدی است گفت: ۱۵ پاسگاه محیط بانی در استان داریم که ۱۳ پاسگاه خالی است.

وی در رابطه با آلایندگی کارخانه آلومینیوم ایران گفت: روند انتقال آندسازی کارخانه آلومینیوم از اراک به شهرک صنعتی خیرآباد بسیار کند بوده است. ایرالکو، نیروگاه و پالایشگاه در کمیسیون ماده ۱۴ قانون هوای پاک، تحت پیگیری هستند و اولویت را با کارخانه آلومینیوم گذاشته‌ایم. بهانه‌ای که آلومینیوم برای عدم انتقال آندسازی می‌آورد مشکلات گاز و راه دسترسی و زیرساخت‌هاست که ما برای دستگاه‌های اجرایی مهلت زمان مشخص معین کرده‌ایم تا این زیرساخت‌ها را فراهم کنند. اگر این دستگاه‌ها یا شرکت آلومینیوم در مدت زمان مشخص به تکلیف خود عمل نکنند ترک فعل محسوب می‌شود و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه شرکت آلومینیوم به تعهد خود در رابطه با خرید ایستگاه سنجش آلودگی هوا عمل نکرده است گفت: توسط مدیران کارخانه آلومینیوم نشر اکاذیب انجام شده و اینکه ما برای این اکاذیب از آنها شکایت کنیم بستگی به نظر کارگروه آلودگی هوای استان دارد. همچنین ما با احداث‌ نیروگاه حرارتی آنها مخالفت کردیم و تا وقتی ما مجوز ندهیم حتی اگر نیروگاه هم بسازند به آنها گاز نمی‌دهند.

وی افزود: اگر صنایع به تعهدات خود عمل نکنند ۳ تا ۴ درصد درآمد صنایع را می‌توانیم بگیریم. باید ۲۰ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در اراک داشته باشیم و به شهرداری گفتیم مرکز پایش کیفیت هوای اراک را راه اندازی کند. 

انصاری با اشاره به نیروگاه شازند گفت: سوخت نیروگاه برای ما خیلی اهمیت دارد چراکه تنها شهری هستیم که آلاینده مسئولش در فصل سرما SO۲ است. ما گفتیم که حتی اگر نیروگاه، مازوت کم سولفور هم مصرف کند تجمع گوگرد را در اراک خواهیم داشت. بنا شده تا پالایشگاه شازند روزانه ۱۸۰۰ تا دو هزار تن گاز مایع (LPG) به نیروگاه بدهد تا در فصل سرما استفاده کند. این گاز مایع آلاینده SOX ندارد ولی NOX دارد. 

وی ادامه داد: لازمه استفاده از سوخت گاز مایع، تغییرات و اورهال مشعل‌های نیروگاه است. نیروگاه به ما تضمین داده که مشعل‌های خود را اورهال کند. همچنین قرار شده ۸۰ میلیون لیتر مازوت کم سولفور در نیروگاه ذخیره شود.  

وی در پاسخ به اینکه چه تضمینی وجود دارد که نیروگاه امسال از مازوت استفاده نکند گفت: اگر بالا دستی‌های ما تصمیم بگیرند که نیروگاه از مازوت استفاده کند، از اختیار ما خارج می‌شود. باید توجه داشت که فلسفه ایجاد نیروگاه این بود که مازوت پالایشگاه را بسوزاند. 

انصاری در رابطه با آلایندگی پالایشگاه شازند نیز اظهار کرد: قطعا پیگیری رفع آلایندگی پالایشگاه در دستور کار ماست و پرونده‌ای در دادگاه در جریان است و بنا شده پالایشگاه طبق برنامه زمان بندی، منابع آلاینده آب و هوا و خاک خود را مرتفع کند. پروژه کک‌ سوزنی پالایشگاه اجرا نشده و براساس ارزیابی‌های انجام شده، با این پروژه در استان و تهران مخالفت شده است.

سرپرست محیط زیست استان مرکزی در رابطه با وضعیت تالاب میقان اظهار کرد: ما در کارگروه تالاب مصوب کردیم که محدوده فعالیت معدنی کارخانه سولفات سدیم را محدود کنیم و تلاش داریم که بهره برداری این کارخانه را کم کنیم. البته درخصوص مجوز بهره برداری این کارخانه در سطح استان تصمیم گیری نمی‌شود. ما به دنبال طرح جامع احیای تالاب میقان هستیم و باید شرکت املاح در حوزه مسئولیت اجتماعی خود این کار را انجام دهد.

وی در رابطه با علت اعلام نشدن تعداد روزهای آلوده اراک در سال گذشته گفت: ما موافق شفاف سازی هستیم ولی در رابطه با این موضوع باید با معاون عمرانی استاندار صحبت کنم.

منبع: ایسنا

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم