رشد قیمت آلومینیوم طی یک ماه گذشته در بورس فلزات لندن / قیمت آتی آلومینیوم فراتر از قیمت نقدی آن باقی خواهد ماند

1398/04/10
باشگاه آلومینیوم: در طول یک ماه گذشته، قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن، حدود 0.7 درصد افزایش یافت و در سطح 1،774 دلار بر تن قرار گرفت. افت ارزش دلار در کنار افزایش هزینه‌های تولید در بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده آلومینیوم جهان، از عوامل اصلی این رشد قیمت بوده است.
رشد قیمت آلومینیوم طی یک ماه گذشته در بورس فلزات لندن / قیمت آتی آلومینیوم فراتر از قیمت نقدی آن باقی خواهد ماند

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، قیمت آلومینیوم طی یک ماه گذشته در بورس فلزات لندن روندی افزایشی را طی کرد، با این حال معاملات یک‌ماهه در بورس آتی شانگهای به روند نزولی خود از ماه‌های پیشین ادامه داد؛ به‌طوری که قیمت نقدی آلومینیوم در بورس فلزات لندن در طول یک ماه گذشته از سطح 1،761 دلار بر تن تا سطح 1،774 دلار بر تن افزایش پیدا کرد. در مقابل، قیمت آتی یک‌ماهه این فلز در بورس آتی شانگهای از سطح 1،815 دلار بر تن (بدون در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده) به سطح 1،784 دلار بر تن کاهش یافت. در نمودار، تغییرات قیمت نقدی آلومینیوم در بورس فلزات لندن و قیمت آتی یک‌ماهه آن در بورس شانگهای به‌همراه مجموع موجودی قابل فروش این 2 بورس نشان داده شده است.

موجودی قابل فروش آلومینیوم در 2 بورس نیز طی این دوره به روند نزولی خود ادامه داد و تا حدود 1.17 میلیون تن رسید. این روند نزولی موجودی‌ها، تنها قیمت معاملات را در بورس لندن تحت تأثیر قرار داد و از رشد قیمت‌ها در این بازار حمایت کرد؛ اما در بورس آتی شانگهای چندان تأثیری نگذاشت. موجودی کل آلومینیوم در بورس آتی شانگهای در ابتدای دوره مورد بررسی، حدود 507 هزار تن بود که در پایان ماه ژوئن به حدود 423 هزار تن کاهش یافت، موجودی قابل فروش آلومینیوم در این بورس نیز از 248 هزار تن در ابتدای دوره تا 170 هزار تن در پایان دوره کاهش نشان داد.

یکی از دلایل افت قیمت آلومینیوم در بورس آتی شانگهای، کاهش هزینه‌های تأمین ماده اولیه تولید آلومینیوم (آلومینا) در چین بوده است. در حالی که قیمت آلومینا در چین در اوایل ماه ژوئن از 440 دلار بر تن هم فراتر رفته بود، پس از شدت‌گیری روند نزولی قیمت محموله‌های دریایی آلومینا در بازارهای بین‌المللی، قیمت آن در بازار چین نیز کاهش یافت. از این رو، قیمت آلومینیوم که از اواخر آوریل در بازار چین بالاتر از قیمت آن در بورس فلزات لندن قرار گرفت. باز شدن پنجره آربیتراژ بین 2 بازار لندن و شانگهای، خود یکی از عواملی بود که سبب رشد قیمت آلومینیوم در بورس لندن شد و به‌تدریج قیمت هر 2 بورس به یکدیگر نزدیک شد؛ به‌طوری که آربیتراژ 50 دلار بر تنی آلومینیوم (اختلاف قیمت نقدی بورس لندن با قیمت یک‌ماهه بورس شانگهای) در اوایل ژوئن، به حدود 10 دلار بر تن در آخر ژوئن کاهش یافت.

 

لازم به اشاره است که آلومینیوم در بورس فلزات لندن، طی چند ماه گذشته همواره در حالت کانتنگو (Contango) قرار داشته است؛ به این معنی همواره قیمت معاملات آتی آن بالاتر از قیمت معاملات نقدی آن بوده است. هر چند در ماه مِی، با افزایش موجودی انبارها و همچنین افزایش ارزش دلار، قیمت نقدی آلومینیوم دچار کاهش شد و این امر سبب شد تا قیمت کانتنگوی آلومینیوم به اوج خود برسد و تا 39 دلار بر تن نیز افزایش یابد، اما سفته‌بازی دلالان در این بازار، باعث نزدیک شدن 2 قیمت نقدی و آتی آلومینیوم طی هفته‌های اخیر شده است، به‌طوری که در حال حاضر، اختلاف قیمت آتی و نقدی آلومینیوم تا 20 دلار بر تن کاهش یافته است.

انتظار می‌رود که طی هفته‌های آتی این اختلاف قیمت نیز همچنان به روند نزولی خود ادامه دهد؛ اما از آن‌جایی که در شرایط فعلی، هزینه‌های حمل و نقل در سطح بالایی قرار دارد و از طرفی تنش‌های تجاری و متعاقبا چشم‌انداز بالا بودن شاخص ارزش دلار بر بازار حاکم است، انتظار می‌رود که معاملات آتی همچنان پررونق‌تر از معاملات نقدی باقی بماند. بدین ترتیب، قیمت نقدی آلومینیوم به رشد خود، ولی با سرعت پایین‌تری ادامه خواهد داد.

 

اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم