جرقه‌های نوآوری با حمایت از تولیدکنندگان
1402/03/09
باشگاه آلومینیوم: مدیر کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی، تولیدکننده ورق و ظروف آلومینیومی گفت: دولت با حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک‌مقیاس و ادغام آن‌ها با یکدیگر، سبب بهبود شرایط تولیدکنندگان حقیقی و حذف واحد‌های غیرمجاز خواهد شد. اجرای این اقدامات باعث می‌شود تا تولیدکنندگان به جای حل مشکلات، تمام تمرکز خود را روی فرایند‌های تولید گذاشته و با ارائه طرح‌های نوآورانه، موفق به افزایش بهره‌وری سازمان‌ شوند.
جرقه‌های نوآوری با حمایت از تولیدکنندگان

به گزارش باشگاه آلومینیوم، رضا نمازی در گفت‌وگو با فلزات آنلاین در خصوص وضعیت تولید و تولیدکنندگان، بیان کرد: متاسفانه به دلیل نوسان قیمت شمش آلومینیوم، ورق آلومینیومی در طول هفته با اختلاف هشت هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد. به عنوان مثال در ابتدای هفته شمش آلومینیوم با قیمت ۱۲۸ هزار تومان به ازای هرکیلوگرم به فروش می‌رود اما در آخر هفته به قیمت ۱۲۰ هزار تومان به ازای هرکیلوگرم در بازار عرضه می‌شود. در کنار این اختلاف قیمت هشت هزار تومانی، تولیدکنندگان ورق، باید ۱۰ هزار تومان به ازای هرکیلوگرم، مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند اما با سود پنج هزار تومان به ازای هرکیلوگرم، صنعتگران چگونه می‌توانند از پس هزینه‌های خود بر آیند؟ به دلیل حاشیه سود پایین، نوسان قیمت مواد اولیه و محصول نهایی، در حال حاضر هم تولیدکنندگان و هم مشتریان راغب به خرید و فروش محصولات نیستند. البته مشکلات تولیدکنندگان تنها در نوسان قیمت خلاصه نشده و کارگاه‌های غیرمجاز نیز باری اضافه بر دوش آن‌ها هستند؛ این کارگاه‌های غیرمجاز به جای استفاده از شمش آلومینیوم، از پروفیل، کامپوزیت و ضایعات آلومینیومی بی‌کیفیت برای تولید ورق استفاده می‌کنند. در صورتی که کارگاه ظروف آلومینیوم نیازی به دلیل استفاده از شمش آلومینیوم و ضایعات ظروف آلومینیومی برای تولید محصولات، موفق شده برند خود را در بازار‌های داخلی و خارجی مطرح کند.

وی در همین راستا ادامه داد: تولیدکنندگان در سایر کشور‌ها با انعقاد قراردادی با مراکز فروش و فروشگاه‌های بزرگ، محصولات را در اختیار آن‌ها قرار داده و همانند تولیدکنندگان ایرانی، به دنبال حل مشکلات و چالش‌ها نیستند. در صورتی که در داخل مسئولیت رفع تمام مشکلات بر عهده تولیدکنندگان بوده و تصمیمات خلق‌الساعه نهاد‌های بالادستی، شرایط را برای آن‌ها دشوارتر می‌کند؛ رفع این مشکلات تنها باعث هدررفت زمان و عدم تمرکز تولیدکننده روی فرایند تولید می‌شود. در حال حاضر تولیدکنندگان با افزایش حقوق نیروی انسانی مواجه هستند اما این افزایش حقوق، جوابگوی نیاز آن‌ها نبوده و تنها تولیدکنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد. همچنین در کشور‌های دیگر اگر صنعتگران تولید یک محصول را به ثبت رسانده باشند، برای اینکه بازار مصرف سایر تولیدکنندگان آسیب نبیند، اجازه تولید محصولات دیگری را ندارند اما در ایران به راحتی افراد می‌توانند محصولات مختلفی تولید کرده و باعث رکود بازار مصرف شوند. متاسفانه اگر تولیدکنندگان محصولات را با قیمت‌های درخواستی به فروش نرسانند، به ناچار باید مجموعه خود را تعطیل کنند؛ اگر صنعتگران، واسطه‌گری را انتخاب نکرده و در مسیر تولید به فعالیت خود ادامه می‌دهند، تنها به دلیل عشق و علاقه‌ای است که به آن دارند.

لزوم تعیین استاندار‌های لازم

مدیر کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی در خصوص کاهش کیفیت مواد مصرفی، توضیح داد: در حال حاضر تولیدکنندگان ورق به دلیل نبود استاندارد‌های لازم در زمینه واردات مواد اولیه، با کاهش کیفیت قرص‌های دگازور، نئوکلانت و پودر کاورال مواجه هستند. در گذشته مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصولات، از کشور‌های آلمان و فرانسه وارد کشور می‌شدند اما اکنون از تولیدکنندگان کشور‌های هند و چین که چندان شناخته شده نیستند، خریداری می‌شوند. همچنین در گذشته بخشی از مواد اولیه رنگی که برای رنگ‌‌آمیزی ظروف از آن استفاده می‌کنیم، از کشور‌های اروپایی، کره جنوبی و ژاپن وارد می‌شد اما اکنون از کشور‌ چین با کیفیت کمتر وارد می‌شود. اگر سایت و یا برنامه‌ای در خصوص نظرسنجی از این محصولات طراحی می‌شد، تولیدکنندگان ورق و ظروف آلومینیومی با ثبت نظرات خود در بهبود و افزایش کیفیت آن‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کردند.

نمازی در رابطه با برند تجاری این مجموعه و فعالیت‌های آن در بازار‌های صادراتی، عنوان کرد: کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی با استفاده از مواد اولیه مرغوب و تعهد به تولید محصول باکیفیت، موفق شده است تا رضایت مشتریان را جلب کند؛ به همین دلیل هم‌اکنون، مشتریان به دنبال خرید محصول از ما هستند. البته مواردی هم پیش آمده بود که خریداران عمده از ما درخواست می‌کردند تا محصولات خود را با کیفیت پایین‌تری تولید کنیم اما به دلیل اینکه این مجموعه استاندارد‌هایی برای تولید دارد، از انجام این موضوع سر باز زد. در کنار استفاده از مواد اولیه مرغوب، متنوع‌سازی سبد محصولات، تولید ظروفی با ضخامت بالا و تلاش برای افزایش بیش از پیش کیفیت محصولات، همواره در دستور کار این مجموعه قرار داشته است. به همین دلیل کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی با روش‌های فنی و علمی به دنبال بهبود فرایند‌های تولید بوده و هیچ‌گاه در نقطه‌ای متوقف نشده است. لازم به ذکر است که این کارگاه برای اولین بار در ایران با استفاده از دستگاه پرس، کتری آلومینیومی را که از کره جنوبی وارد کشور می‌شد، تولید کرد. شکل‌دهی محصولات با دستگاه پرس باعث می‌شود تا در زمان جابه‌جایی، محصولات کمترین تغییر رنگ و آسیب بدنه را متحمل شوند. البته کارگاه‌های غیرمجاز این محصول را با ضخامت پایین (۰٫۹ و ۰٫۷ میلی‌متر) تولید می‌کنند که نبود استاندار‌های لازم نیز مزید بر علت شده اما در رابطه با ظروف تفلون، ضخامت استاندارد تولید محصولات ۲۰ میلی‌متر است. در سال‌های گذشته، کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی محصولات خود را به کشور‌هایی نظیر آذربایجان، عراق، ازبکستان و گرجستان صادر می‌کرد و برند آن در این کشور‌ها بسیار شناخته شده بود. متاسفانه وضع تحریم‌ها باعث شد تا این روابط تجاری به طور کامل قطع شود و مشتریان برای رفع نیاز خود به کشور ترکیه رجوع کنند؛ کشوری که منابع غنی آلومینیوم نداشته و با واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات از ایران، بحرین و آلمان روزبه‌روز در صنعت آلومینیوم پیشرفت ‌می‌کند. برای رونق گرفتن مجدد بازار‌‌های صادراتی، دولت باید پیش قدم شده و با برقراری تعامل با سایر کشور‌ها، مسیر ورود تولیدکنندگان داخلی را به بازار‌های صادراتی هموار کند.

زنگ خطر کمبود نیروی متخصص

وی با اشاره به معظل کمبود نیروی انسانی متخصص، اذغان کرد: در حال حاضر این مجموعه تنها یک نیروی فعال در واحد ریخته‌گری خود دارد اما در سال‌‌های گذشته سه نفر در این واحد مشغول به‌کار بودند. متاسفانه با صرف هزینه و سه سال زمان برای آموزش نیروی انسانی، دو نفر از این افراد ترجیح دادن تا در شغل‌های دیگری مشغول به فعالیت شوند؛ به همین دلیل اکنون این کارگاه با یک سوم ظرفیت خود به تولید ادامه می‌دهد. در حال حاضر به دلیل مشکلات معیشتی مردم با مسائلی مانند کاهش جمعیت قشر جوان کشور، تمایل افراد به سمت تحصیلات دانشگاهی و انتخاب شغل‌های آسان و کاذب مواجه هستیم. اگر شرایط بر همین روال ادامه پیدا کند، تا چند سال آینده زنگ‌ خطر کمبود نیروی متخصص در تمام حوزه‌‌ها به صدا در خواهد آمد؛ کمااینکه ‌هم‌اکنون با این مشکل در صنایع روبه‌رو هستیم. در حال حاضر ۱۸ نفر در این کارگاه ‌مشغول به فعالیت هستند اما اگر قیمت مواد اولیه و شرایط بازار مصرف دچار نوسان نباشد، امکان اشتغال‌زایی برای ۴۰ نفر و در صورت صادرات محصولات تا ۵۰ نفر را داریم.

مدیر کارگاه ظروف آلومینیوم نمازی با بیان اینکه امکان تهیه برخی قطعات و تجهیزات از منابع داخلی وجود ندارد، اظهار کرد: گیربکس و غلتلک‌های دستگاه نورد باید از طریق واردات تامین شوند زیرا کیفیت غلتک‌های ساخت داخل و یا اوکراینی به پای محصولات تیسن آلمان نمی‌رسد؛ ورق‌های نورد شده با غلتک‌های آلمانی، بسیار براق و باکیفیت هستند.

نمازی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت و نهاد‌های مربوطه به دنبال شناسایی تولیدکنندگان محصولات باکیفیت، ادغام واحد‌های تولیدی کوچک‌مقیاس هر استان و متمرکز کردن آن‌ها روی تولید یک محصول باشند، کارگاه‌های غیرمجاز سرنوشتی جز تعطیلی ندارند؛ این اقدامات باعث افزایش بهره‌وری واحد‌های تولیدی، افزایش کیفیت محصولات، کاهش هزینه‌های اضافه و ارائه طرح‌های نوآورانه از سوی تولیدکنندگان برای خلق روش‌های جدید می‌شود. به عنوان مثال شاید روزی به جای قرص‌های دگازور از موتور‌های ویبره برای خروج گاز از مذاب استفاده شود

ما همواره به دنبال روش‌های نوآورانه و خلاقانه در فرآیند تولید بوده‌ایم؛ به عنوان مثال موفق شدیم با قرار دادن آهن‌ربا زیر کوره، مذاب را درون آن هم بزنیم. البته اجرای این طرح‌ها وابسته به حمایت‌های دولت و همکاری مراکز علمی با تولیدکنندگان است. ما به دنبال ارائه طرح‌های جدید و ریخته‌گری پیوسته ورق آلومینیوم بودیم اما به دلیل عدم وجود حمایت‌های لازم و افزایش نرخ دلار از انجام آن‌ها بازماندیم.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم