تولید شمش آلومینیوم در آلومینای جاجرم ۶۰ درصد افزایش یافت
1400/10/05
باشگاه آلومینیوم: مدیر مجتمع آلومینای ایران واقع در جاجرم خراسان شمالی گفت: ۹ ماهه امسال ۲۴ هزار و ۹۲۳ تن شمش آلومینیوم در این مجتمع تولید شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد رشد دارد.
تولید شمش آلومینیوم در آلومینای جاجرم ۶۰ درصد افزایش یافت

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از ایرنا، امیر تردال اظهار داشت:  ۹ ماهه  پارسال ۱۵ هزار و ۶۱۷ تن شمش آلومینا در این مجتمع تولید شده است.

مدیر مجتمع آلومینای ایران خاطرنشان کرد: امسال ۱۷۶ هزار و ۸۵ تن آلومینا در این واحد صنتی تولید شده است که این رقم در مدت مشابه پارسال ۱۷۶ هزار و ۷۰۰ تن ثبت شده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به محدودیت ها برای مصرف گاز صنایع با بیان اینکه سال پیش محدودیت گاز باعث افت قابل ملاحظه ای در تولید محصول در این مجتمع شد اظهار داشت: سرما و افت دمای هوا سبب شده تا گاز صنایع محدود شود و از ابتدای پاییز امسال گاز طبیعی این واحد تولیدی در چند نوبت محدود شده است.

وی با اشاره به اینکه نیاز این واحد تولیدی به سوخت مازوت روزانه ۴۰۰ مترمکعب و نیاز به گاز طبیعی ساعتی ۲۰ هزار مترمکعب است گفت: از سال گذشته پیگیری های زیادی برای مشکلات ناشی از قطع گاز انجام شده است و امید می رود مجوز برای تامین مازوت به میزان نیاز ۴۰ روز داده شود.

تردال افزود: تعطیلی و یا توقف بخشی از فعالیت واحد آلومینا موجب خسران برای اقتصاد کشور و نگران هستیم که در زمستان بدلیل قطع و کاهش گاز اختصاص یافته، کاهش شدید تولید داشته باشیم.

مدیر مجتمع آلومینای ایران گفت: دستگاه‌ها و تجهیزات در آلومینا به گونه‌ای است که فعالیت آن باید به صورت مستمر باشد. در صورت تعطیلی آلومینا راه‌اندازی مجدد آن بسیار هزینه‌ بر بوده و شاید غیرممکن باشد.

آلومینای ایران در شهرستان جاجرم، واحد تولیدی منحصربه‌فرد و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است که این محصول به عنوان ماده اولیه چهار واحد تولیدی از جمله ایرالکو، المهدی، سالکو و نیز تولید شمش در جاجرم به مصرف می‌رسد.

مجتمع آلومینای ایران در شهرستان جاجرم در ۱۵۰ کیلومتری جنوب بجنورد و پنج کیلومتری شمال شهر جاجرم واقع بوده که در سال ۱۳۸۰ به بهره‌برداری رسیده است.

این مجتمع صنعتی، که قطب تولید پودر آلومینیوم در کشور است، تاکنون سه هزار و ۵۴۰ نفر فرصت شغلی مستقیم داشته است.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم