بومی سازی کاتالیست استراتژیک HDS با پایه آلومینیومی توسط ایمیدرو
1403/07/01
باشگاه آلومینیوم: رئیس مرکز تحقیقاتی کاربردی مواد معدنی شمالغرب (زیرمجموعه ایمیدرو)؛ از بومی سازی فرآیند تولید روزانه 500 کیلوگرم کاتالیست HDS با پایه آلومینیومی خبر داد که پیش از این، به عنوان یک محصول وارداتی بود.
بومی سازی کاتالیست استراتژیک HDS با پایه آلومینیومی توسط ایمیدرو

به گزارش باشگاه آلومینیوم، صادق مراحم در این باره اظهار داشت: مرکز تحقیقات کاربردی مواد معدنی آذرشهر، تنها مرکزی در ایران است که از سنگ نفلین سینیت و سنگ آهک؛ محصولی به نام هیدروکسید آلومینیوم تولید و سپس با بومی سازی، آن را به "بوهمیت" تبدیل می کند.

وی با بیان اینکه در این مرکز تحقیقاتی، بوهمیت به تولید کاتالیست های HDS می انجامد، افزود: از جمله موارد استفاده از این محصول استراتژیک می توان به سولفورزدایی نفت، گازوییل، بنزین، مازوت و... اشاره کرد.

رئیس مرکز تحقیقاتی کاربردی مواد معدنی شمالغرب گفت: تاکنون شاهد واردات این کاتالیست بودیم اما تحریم ها فرصتی شد تا با استفاده از دانش فنی داخلی؛ زنجیره بومی سازی آن ایجاد شود.

مراحم با اشاره به ارزش افزوده حاصل شده از طریق بومی سازی این محصول، اظهار داشت: در فرآیند تولید؛ هرکیلو ماده اولیه آن (نفیلین سینیت و سنگ آهک) 1500 تومان است و سپس با دانش ایرانی محصول بوهمیت تولید می شود که نرخ آن کیلویی 4 دلار (نزدیک به 170 تومان به نرخ مرکز مبادلات ارزی) است اما در ادامه با استفاده از ظرفیت های مرکز و دانشگاه های این منطقه، کاتالیستی تولید می شود که اکنون قیمت جهانی آن به 25 دلار ( بیش از یک میلیون تومان به نرخ مرکز مبادلات ارزی) می رسد.

وی با اشاره به این که دستاوردهای یادشده، کشورمان را از واردات کاتالیست HDSبی نیاز کرده، ادامه داد: در حال حاضر در این مرکز روزانه 500 کیلوگرم کاتالیست تولید می شود که این میزان، پس از تامین نیاز پالایشگاه های کشور و توسعه خط تولید؛ شرایط را برای صادرات فراهم می کند.

این گزارش می افزاید؛ مرکز تحقیقاتی کاربردی مواد معدنی شمالغرب به عنوان مرکز پایلوت، مدت ها در حالت سکون و عدم فعالیت بود، اما در طی نیم دهه اخیر با توجه به استراتژی و سیاست های توسعه بخشی ایمیدرو در حوزه معدن، این مجموعه موفق به تولید موادی با ارزش افزوده بالا شد.

در حال حاضر نیز در کنار موضوع توسعه ارزش افزوده مواد معدنی، واحد گوهر شناسی و گوهرتراشی با محوریت آموزش، تحقیق و تجارت بین المللی و با استفاده از ظرفیت های کریدرو شمالغرب و راه ارتباطی کشور ترکیه به اروپا در این مرکز افتتاح شد.

این واحد با مبلغ ۲۲ میلیارد ریال احداث که ۱۵ میلیارد ریال آن مربوط به تجهیزات و ۷ میلیارد ریال آن جهت ایجاد زیرساخت های تاسیساتی و ساختاری آن هزینه شده است.

منبع:‌ایمیدرو

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم