برج سوخته سلمان مشهد مهندس ناظر و مجوز بهره برداري ندارد

1395/04/22

معاون فني نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي گفت: برج تجاري-اداري سلمان مشهد که شب گذشته دچار آتش سوزي شد، مهندس ناظر و مجوز بهره برداري نداشته است.

برج سوخته سلمان مشهد مهندس ناظر و مجوز بهره برداري ندارد

برج سوخته سلمان مشهد مهندس ناظر و مجوز بهره برداري ندارد

معاون فني نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي گفت: برج تجاري-اداري سلمان مشهد که شب گذشته دچار آتش سوزي شد، مهندس ناظر و مجوز بهره برداري نداشته است.

مهندس فرامرز ذوقي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: نداشتن مجوز بهره برداري در يک ساختمان به منزله آن است که سامانه هاي حفاظتي و ايمني در آن ساختمان استاندارد نيست.
وي بيان کرد: برج سلمان مشهد از پروژه هاي بخش خصوصي است که با مشارکت شهرداري مشهد در خيابان راهنمايي اين شهر ساخته شده است.

وي ادامه داد: مجوز بهره برداري يک ساختمان توسط شهرداري صادر مي شود اما نظارت هاي سازمان نظام مهندسي براي رعايت استانداردهاي حفاطتي و ايمني در يک ساختمان نقش مهمي در صدور اين مجوز دارد.

او ادامه داد: صدور مجوز بهره برداري در تمام ساختمان ها پس از بازديدهاي فني ، کارشناسي و ايمني نظام مهندسي بايد صورت گيرد و هيچ مالک ساختماني طبق قانون نمي تواند به صورت خودکار اقدام به صدور مجوز بهره برداري کند.

ذوقي نخستين پروانه ساخت برج سلمان را مربوط به سال 1382 عنوان کرد و افزود: طبق قانون هر ساختمان در حال ساخت بايد مهندس ناظر داشته باشد و حال آنکه در آن زمان از نظام مهندسي هيچ درخواستي براي معرفي مهندس ناظر نشده است.

وي در خصوص واکنش نظام مهندسي به درخواست نکردن مهندس ناظر براي برج سلمان، تصريح کرد: در آن زمان وقتي اداره راه و شهرسازي وقت در مورد مهندس ناظر و مجري ذيصلاح اين ساختمان استعلام کرد، ما پاسخ داديم که اين ساختمان مهندس ناظر ندارد.

*نماي ساختمان برج سلمان از نوع کامپوزيت ضد حريق نبوده است

معاون فني نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي از آمادگي کامل سازمان نظام مهندسي ساختمان براي کار کارشناسي و ارائه گزارش فني و آسيب شناسي هاي علمي به نهادهاي ذيربط در خصوص حريق برج تجاري- اداري سلمان مشهد خبر داد.

ذوقي با اشاره به نحوه حادثه آتش سوزي برج سلمان افزود: اين برج در 17 طبقه و در زيربنايي به مساحت 62 هزار متر مربع ساخته شده است.

وي بيان کرد: بررسي هاي اوليه نشان داده که حريق از بيرون ساختمان به داخل سرايت کرده و نماي ساختمان از نوع کامپوزيت يا آلومينيوم که قابل اشتعال است، بوده است.

وي بيان اينکه استفاده از آلومينيوم در نماي ساختمان ممنوع نيست، افزود: اما کامپوزيت ها يا آلومينيوم بايد از نوع ضد حريق بوده و از جنسي باشد که قابليت اشتعال نداشته باشد و مسلما اين نوع گرانتر است.

به گفته وي، نماي ساختمان برج سلمان از نوع کامپوزيت ضد حريق نبوده است.

وي تاکيد کرد: در مبحث سوم مقررات ملي ساختمان مباحث مربوط به محافظت ساختمان ها در برابر حريق را به طول کامل داريم اما برخي از مالکان براي صرفه جويي در هزينه، در برابر رعايت مقررات ملي ساختمان مقاومت کرده و سعي مي کنند با دور زدن دستگاههاي نظارتي، از هزينه ها بکاهند.
به گفته وي، اين در حالي است که صرف هزينه براي رعايت مقررات ملي ساختمان هزينه نيست و سرمايه گذاري است.

*سيستم اعلام و اطفاي حريق در ساختمان هاي مرتفع ضروري است

معاون فني سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي در ادامه با اشاره به ضرورت وجود سامانه هاي اعلام حريق و پشتيباني آن در ساختمانهاي مرتفع گفت: سامانه اعلام و اطفاي حريق از الزامات ابتدايي ساختمان هاي بيش از 10 طبقه است.

ذوقي گفت: شواهد و گفته ها حاکي از اين است که سامانه اعلام حريق در آتش سوزي برج سلمان درست عمل نکرده است.

وي بيان کرد: از سوي ديگر مبحث 22 مقررات ملي ساختمان به موضوع تعمير و نگهداري ساختمان مي پردازد و رعايت اين مبحث در ساختمان هاي مرتفع از اهميت بسزايي برخوردار است.
به گفته وي، در اين ساختمان ها بايد گروههاي ويژه اي در ساختمان مستقر باشند که اگر سامانه اعلام و اطفاي حريق خراب شده و يا از کار افتاد، آن را تعمير و اصلاح کنند.

وي بيان کرد: هم اکنون 550 ساختمان مرتفع در مشهد مجوز رعايت مسائل ايمني و حفاظتي را از سازمان نظام مهندسي اخذ کرده اند و برآورد مي شود که به همين تعداد ساختمان مرتفع در مشهد، مجوزهاي ايمني و حفاظتي را نداشته باشند.

* رعايت قوانين ايمني ساختمان، لازمه صدور پروانه بهره برداري

معاون شهرسازي شهردار مشهد نيز در اين زمينه با بيان اينکه رعايت مقررات ملي ساختمان در کليه ساخت و سازها الزامي است، اظهار کرد: تا زماني که رعايت مبحث 2 مقررات ملي ساختمان، که مربوط به ايمني و مهندسي است، در ساختمان مورد تائيد نباشد، پروانه بهره برداري صادر نمي شود.

محمدرضا حسين نژاد بيان کرد: هم اکنون صدور پروانه بهره برداري بدون مجوز و تائيد نظام مهندسي و سازمان آتش نشاني و ايمني شهرداري مشهد انجام نمي شود.

وي در خصوص عدم صدور پروانه بهره برداري براي برج سلمان گفت: عدم صدور پروانه نشان از عدم رعايت مقررات مربوطه در بخش هاي مختلف است.

حسين نژاد با بيان اينکه ساخت برج سلمان 10 سال پيش آغاز شده، افزود: بهره برداري از اين برج در يکي، 2 سال اخير صورت گرفته، در صورتي که رعايت قوانين و مقررات با مشکل و نقصي همراه نبوده است بايد تا کنون صدور پايان کار براي اين پروژه انجام مي شد.

اين مقام مسئول در شهرداري مشهد با بيان اينکه اطلاع دقيقي از جزئيات پروژه برج سلمان ندارد، گفت: در اين زمينه شهردار منطقه 1 مشهد بايد پاسخگو باشد.

به رغم تماس هاي مکرر و پيگيري خبرنگار ايرنا، گرفتن پاسخ جواد اصغري، شهردار منطقه يک مشهد مقدور نشد.

برج تجاري-اداري مشهد واقع در خيابان راهنمايي اين شهر، حوالي ساعت 20 شب گذشته به علل نامعلومي دچار حريق شد که با تلاش سه ساعته آتش نشاني اين حريق گسترده مهار شد.

حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم