اگر امیرکبیر زنده می‌ماند ایران مانند ژاپن می‌شد

1390/10/21

مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت محمدتقی فراهانی ملقب به امیرکبیر عصر امروز (سه‌شنبه، 20 دی‌ماه) در سالن «مدرس» مجموعه‌ی فرهنگی ـ تاریخی گلستان برگزار شد.: مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت محمدتقی فراهانی ملقب به امیرکبیر عصر امروز (سه‌شنبه، 20 دی‌ماه) در سالن «مدرس» مجموعه‌ی فرهنگی ـ تاریخی گلستان برگزار شد. 


اگر امیرکبیر زنده می‌ماند ایران مانند ژاپن می‌شد

در این مراسم رییس مجموعه‌ی کاخ گلستان با اشاره به‌دلیل حضور نیافتن رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ سیدحسن موسوی ـ در این مراسم گفت: هنوز مراسم تودیع و معارفه‌ی رسمی رؤسای جدید و قدیم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار نشده است. به همین دلیل، رییس سازمان امکان حضور در این برنامه را نداشت.

مسعود شریفی در ادامه اظهار کرد: امروز به‌مناسبت سالگرد شهادت امیرکبیر، شخصیتی که قطعا بخش مهمی از تاریخ ایران را نشانه رفته است، می‌توان گفتمان کرد، نگریست و الگویی مناسب برای مردان آینده‌ی ایران تصور کرد.

او امیرکبیر را شخصیتی جاودانه در ایران دانست و درباره‌ی اقدامات و کارهایی که او در مدت صدرات و زندگی‌اش برای ایران انجام داد، بیان کرد: تأسیس مدرسه‌ی دارالفنون، انتشار روزنامه‌ی وقایع اتفاقیه، سامان‌دهی اصلاحات اجتماعی در سراسر کشور، رسمی کردن مناصب و تعیین مشی سیاسی معین برای وضعیت حاکمیتی کشور از جمله اقداماتی هستند که باید آن‌ها را به نام امیرکبیر ثبت کرد.

سرپرست روابط عمومی و امور فرهنگی ـ اجتماعی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: حدود نیم‌میلیون سند تاریخی در گنجینه‌ی اسناد کاخ گلستان نگهداری می‌شود و یک‌بار کارشناسان همه‌ی این اسناد را بازخوانی کرده‌اند و اکنون دوباره در حال بازخوانی آن‌ها هستند.

در ادامه‌ی این مراسم، خسرو معتضد ـ پژوهشگر حوزه‌ی تاریخ ـ اظهار کرد: امیرکبیر به مدت 39 ماه در ایران صدراعظم ناصرالدین‌شاه بود. دوشنبه 20 دی‌ماه در حالی که امیرکبیر 46 سال بیشتر نداشت، رشته‌ی حیاتش در حمام فین کاشان قطع شد. او برای نخستین‌بار در دارالفنون مدرسه‌ی علوم پزشکی را تأسیس و روزنامه‌ی وقایع اتفاقیه را منتشر کرد و پدر روزنامه‌نویسی ایران بود.

وی گفت: امیرکبیر صنعت ملی را ترقی بخشید و با گرفتن شش کارخانه در عصر امپراطوری رم، پدر صنایع ملی ایران نامیده شد. او در مدت صدراتش به همه‌ی امور رسیدگی کرد و به مسائل و مشکلات مردم پرداخت.

او مکتب امیرکبیر را مکتب نوگرایی نامید و بیان کرد: ‌او در جریان عهدنامه‌ی ترکمنچای نقش چندانی نداشت. ‌اگر امیرکبیر زنده می‌ماند، ایران در سال 1900 میلادی به کشوری مانند ژاپن تبدیل می‌شد.

این پژوهشگر اضافه کرد:‌ ناصرالدین‌شاه دستور قتل امیرکبیر را در حالت مستی امضا کرد و به همین دلیل، تا پایان عمر از این کار پشیمان بود. ‌مقبره‌ی امیرکبیر برخلاف برخی گفته‌ها، در کربلا قرار دارد.

براساس این گزارش، ایرج راد نیز که نقش «ناصرالدین‌شاه» را در فیلم «امیرکبیر» بازی می‌کرد در این مراسم، گفت:‌ پس از 20 سال، همچنان وقتی به اینجا می‌آیم، یاد آن دوران می‌افتم و احساس می‌کنم هنوز امیرکبیر مقابل من ایستاده است.

این بازیگر با تأکید این‌که ‌همه‌ی این موارد نشان‌دهنده‌ی حقیقت‌ها و واقعیت‌های تاریخ است، گفت: یکی از افتخارهای دوران کاری من، حضور در نقش ناصرالدین‌شاه در فیلم امیرکبیر بود. ‌امیدوارم همه کسانی که به نوعی به خدمت به مردم ایران می‌اندیشند، به روح بزرگ امیرکبیر اقتدا کنند.

در ادامه‌ی این مراسم، سرپرست اداره کل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ مسعود شریفی ـ و معاون پارلمانی و حقوقی این سازمان ـ مسعود اسکندری ـ از ایرج راد با دادن هدایایی تقدیر کردند.

همچنین مدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ـ حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی ـ گفت: به یاد داشته باشیم که امروز به نام ایران و به یاد امیرکبیر اینجا نشسته‌ایم. ایرانی که پس از اسلام، شکوفایی خود را پیدا کرد.

قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در امور بین‌الملل با اشاره به سه‌سال و سه‌ماه صدرات امیرکبیر در درباره ناصرالدین‌شاه، بیان کرد: حکایت زندگی امیرکبیر، حکایت کسی است که یقین هوشیارانه‌ای به نعمت بیداری دارد. امیرکبیر از نعمت بیداری بهترین استفاده را برد. او در مرز «فراتر بودن» زندگی کرد.

در ادامه‌ی مراسم نیز معتضد، ادبی و فراهانی ـ مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران ـ از محمد مطیع ـ بازیگر نقش «میرزا آقاخان نوری» در فیلم «امیرکبیر» ـ و محمدحسین ورزی ـ کارگردان فیلم «امیرکبیر» ـ قدردانی کردند.

معتضد هنگام اهدای لوح به ورزی گفت: محمدحسین ورزی با کارش، سینما و تاریخ را بین مردم برد.

در پایان این مراسم، توضیح‌هایی درباره‌ی سند تقسیم آب کرج که به امضای امیرکبیر رسیده بود، مطرح شد. سپس اسناد تاریخی دوران زندگی امیرکبیر رونمایی شدند.

به گزارش ایسنا، براساس اعلام رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار بود این مراسم مانند سال‌های گذشته با حضور معاونان و مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شود. در حالی که امروز به‌جز سخنران‌ها، رییس موزه‌ی ملی ایران ـ داریوش اکبرزاده ـ، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران ـ محمدحسین فراهانی ـ و معاون پارلمانی و حقوقی این سازمان ـ مسعود اسکندری ـ که در روزهای پایانی فعالیت احمدزاده در سازمان میراث فرهنگی، حکم خود را گرفت، در مراسم حضور داشتند.

   

  

 

 

کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم