املا: صفر...! سه غلط املايي كه خسارت‌هاي میلیون دلاری به بار آوردند

1391/09/13

درست است که می‌گویند انسان ممکن الخطاست، اما الزاما نباید جایزالخطا باشد که! این روزها که توي کیف هر بچه مدرسه‌ای هم یک نوت‌بوک پیدا می‌شود و بچه‌ها انشای مدرسه‌شان را در محیط «ورد» تایپ کرده و با انواع افزونه‌ها و نرم‌افزارهای ویراستاری، غلط‌گیری می‌کنند

املا: صفر...! سه غلط املايي كه خسارت‌هاي میلیون دلاری به بار آوردند

درست است که می‌گویند انسان ممکن الخطاست، اما الزاما نباید جایزالخطا باشد که! این روزها که توي کیف هر بچه مدرسه‌ای هم یک نوت‌بوک پیدا می‌شود و بچه‌ها انشای مدرسه‌شان را در محیط «ورد» تایپ کرده و با انواع افزونه‌ها و نرم‌افزارهای ویراستاری، غلط‌گیری می‌کنند خیلی عجیب است که در متون مهم و حتی رسانه‌ها و در سطح وسیع با اشتباه املایی مواجه شویم، بخصوص وقتی که یک اشتباه املایی ساده منجر به خسارت‌های میلیون دلاری شود، حالا خجالت و آبروریزی‌اش به کنار! با اين همه هستند كساني كه با يك اشتباه ساده املايي خسارت‌هاي ميليون دلاري هم به بار آورده‌اند.

وقتي املاي كلمه‌اي در متن‌هاي كاغذي يا در نوشته‌هاي اينترنتي غلط ديده مي‌شود، در مجموع باعث مي‌شود اعتبار نويسنده يا متن مورد ترديد قرار گيرد. اگرچه برخي اشتباه‌هاي املايي را غلط‌هاي تايپي تشكيل مي‌دهند اما بعضي از اين غلط‌ها ممكن است معناي يك متن را كاملا تغيير دهند. براساس مقاله‌اي كه در نوامبر سال ۲۰۱۱ در سي‌ان‌ان منتشر شد، شركت‌هاي بريتانيايي سالانه ميليون‌ها دلار از فروش خود را به دليل غلط‌هاي املايي از دست مي‌دهند. به گزارش اقتصاد ايران آنلاين (eghtesadeiranonline.com) بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه كاربران اينترنتي به سادگي مي‌توانند از خير يك سايت اينترنتي بگذرند و وقتي با يك غلط املايي برخور مي‌كنند بسياري از آنها اعتماد خود را به محتواي توليدي سايت‌ها از دست مي‌دهند.
در مواردي كه غلط‌هاي املايي معناي متن را تغيير مي‌دهد و نتيجه آن ضررهاي احتمالا مادي شهروندان را درپي خواهد داشت، نه تنها اعتبار يك گروه يا شركت را زير سوال مي‌برد، بلكه پا را فراتر از يك اشتباه ساده گذاشته و مي‌تواند به يك فاجعه اقتصادي تغيير شكل مي‌دهد. در عصر مدرن كه املا و گرامر كلمات و جمله‌ها با نرم‌افزارهاي ويرايشي انجام مي‌شود، ساده‌ترين كار آن است كه قبل از فشار دادن دكمه ارسال، هر متني با اين نرم‌افزارها بررسي شود. با اين حال افراد بسياري اين مرحله پيش پاافتاده را فراموش مي‌كنند. بررسي متون پيش از انتشار آنها نه تنها به خريدن زمان كمك مي‌كند كه احتمالا هم از ميزان قابل‌توجهي ضرر مادي جلوگيري مي‌كند و هم شغلتان را نجات مي‌دهد! این مطلب، داستان سه سهل‌انگاری‌اي را شرح مي‌دهد كه بسيار گران تمام شده‌اند.

 

سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم