باشگاه آلومینیوم: در زمانی که تحلیلگران انتظار دارند تقاضای جهانی برای آلومینیوم افزایش یابد، یک تحول جدید در چین ممکن است به طور قابل توجهی بر تقاضای بازار آلومینیوم و مصرف داخلی این کشور تأثیر بگذارد. با این اوصاف، ناظران بازار میدانند که هر گونه اطلاعیه در مورد فلزات که این روزها از پکن منتشر میشود باید از دریچه جنگ تعرفهای جاری با ایالات متحده بررسی شود.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، این یک لحظه محوری برای صنعت آلومینیوم چین است، حتی در شرایطی که ظرفیت تولید این کشور به محدودیت سالانه 45 میلیون تنی (MT) تحمیل شده توسط دولت نزدیک شده است. دولت این سقف را به منظور رسیدگی به ظرفیت مازاد و کاهش انتشار تعیین کرد. با این حال، هفته گذشته از یک طرح جدید پرده برداری کرد - طرحی که چندین هدف جدید "جاه طلبانه" را برای بخش آلومینیوم بیان می کند.
چین بزرگترین تولید کننده و یکی از بزرگترین مصرف کنندگان آلومینیوم است که سالانه حدود 43 تن آلومینیوم تولید می کند و قصد دارد رهبر بازار جهانی آلومینیوم باقی بماند.
اگرچه ممکن است برای پیشبینی دقیق نتیجه نهایی این طرح جدید خیلی زود باشد، واکنشهای اولیه تعدادی از تحلیلگران گفتهاند که این میتواند تلاشی دوگانه از سوی چین باشد. آنها اظهار میکنند که این طرح نه تنها صنعت را گستردهتر میکند، بلکه به کشور اجازه میدهد تا روش تولید سبزتر را «همهجانبه» پیش ببرد و به این ترتیب به آن کمک میکند تا جایگاه رهبری خود را در بازار آلومینیوم حفظ کند.
تنها زمان نشان خواهد داد که این روند چگونه به پایان خواهد رسید، اما کاهش پیشبینیشده در تولید آلومینیوم چین، مدتها قبل از انتشار این گزارش، این صنعت را در معرض خطر قرار داد. امسال، تولید آلومینیوم در چین احتمالاً به سختی 2 درصد رشد خواهد کرد. برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند که در سال آینده این ارقام می تواند حتی بدتر باشد. در همین حال، به ویژه پس از اینکه ایالات متحده اخیراً از اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم از سایر کشورها از جمله چین خبر داد.
نقشه راه جدید چین بر خروجی بهتر و سازگار با محیط زیست در مورد آلومینیوم و همچنین بهبود انعطاف پذیری و امنیت زنجیره تامین آلومینیوم تاکید دارد. بر اساس گزارش ها، این طرح همچنین اهدافی را در طول جدول زمانی دو ساله برای تقویت استحکام زنجیره تامین مواد خام، استفاده از فناوری برای نوآوری در تولید و ترویج تولید پایدار مشخص کرده است.
کاهش سرعت تولید آلومینیوم، حذف تخفیفهای مالیاتی بر صادرات و مجموعهای از عوامل دیگر، احتمالاً تعداد صادرات چین را در هفتههای آینده کاهش میدهد. این به نوبه خود تأثیر منفی بر قیمت آلومینیوم خواهد داشت.
بر اساس طرح جدید، چین به وضوح میخواهد با تقویت بازیافت، اتکای خود به بوکسیت را کاهش دهد و هدف آن افزایش ۱۵ تنی در تولید آلومینیوم بازیافتی است. بیشتر این طرح بر بهبود بهره وری انرژی از طریق سرمایه گذاری در فناوری برای کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برای این بخش متمرکز است.
نظر این است که صرفاً تولید آلومینیوم تمیزتر نیست، بلکه چین در تلاش است تا آلومینیوم را پایدارتر کند تا بتواند موقعیت جهانی خود را در صدر بازار آلومینیوم حفظ کند.
منبع: پایگاه خبری فولاد ایران
برچسب ها
ثبت نظر