بهگزارش باشگاه آلومینیوم بهنقل از بلومبرگ، با افزایش سطح تولید بههمراه کاهش تقاضا، بهنظر میرسد که موجودی این فلز در بازارهای جهانی رو به افزایش بوده و درنتیجه شاهد کاهش قیمت آلومینیوم باشیم.
کشورهای تولیدکننده فلز آلومینیوم معتقدند که با رفع شیوع ویروس کرونا، صنایعی نظیر خودروسازی و ساختمان مجدداً از رونق برخوردار خواهند شد و لذا مصرف آلومینیوم نرخی فزاینده را طی خواهد کرد.
تاکنون تولید فلز آلومینیوم در سراسر جهان نرخی افزایشی را طی کرده که با توجه به شیوع ویروس کرونا انتظار کاهش وجود داشت ولی با توجه به اینکه خاموشکردن دیگهای احیا، کاری منطقی بهنظر نمیرسید، درحالحاضر شاهد تولید در عرصه فلز آلومینیوم هستیم.
تولید جهانی آلومینیوم در سال 2019، 63.7 میلیون تن بوده است. انستیتوی بینالمللی آلومینیوم گزارش کرده که طی ششماههی نخست سال 2020، تولید جهانی آلومینیوم هیچ نوع کاهشی نداشته است و البته اندکی افزایش هم داشته است! این افزایش اندک بیشتر در آمریکایشمالی، کشورهای GCC (خلیجفارس) و چین قابلملاحظه بوده و کاهش تولید در آفریقا، آمریکایجنوبی، کشورهای آسیایی و اروپایغربی به چشم میخورد.
بهگزارش باشگاه آلومینیوم با توجه به این گزارش، تولید جهانی آلومینیوم در ماه ژانویه 0.4 درصد، فوریه 4.4 درصد، مارس 1.3 درصد، آوریل 0.6 درصد و ماه می 0.7 درصد افزایش سالانه داشته است.
انتظار میرود رشد بازار آلومینیوم تا پایان سال جاری 4-2 درصد باشد. این رشد بهدنبال رشد بازار خودرو، ساختمان و صنایع بستهبندی خواهد بود. لذا پیشبینی میشود که تقاضا برای فلز آلومینیوم از 90 میلیون تن به 150 میلیون تن در سال 2040 افزایش یابد.
درکل و در بلندمدت، افزایش قابلتوجه تقاضای فلز آلومینیوم پیشبینی میشود که طی 20-10 سال آینده، منجر به نیاز به افزایش تولید این فلز خواهد شد.
عدم همخوانی تولید و تقاضا:
مازاد ظرفیت یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در بازار آلومینیوم وجود دارد بهخصوص که در پایان سال گذشته (2019)، مازاد تولید فلز آلومینیوم گزارش شده که منجر به کاهش شدید قیمت گردید. لازم بهذکر است که مازاد موجودی آلومینیوم در بازار، موضوعی است که میبایست در آینده و پس از کرونا بررسی شود.
رکود چند ماهه قیمت آلومینیوم اثرات بدی برروی بازار آلومینیوم گذاشته است: در ماه جولای، ریوتینتو اعلام کرد که واحد ذوب نیوزیلندی خود را با ظرفیت 351 هزار تن تعطیل خواهد کرد. شرکت آلکوا نیز در ماه آوریل اظهار داشت که واحد ذوب اینتالکو را با توجه به کاهش قیمت آلومینیوم تعطیل خواهد کرد. کاهش قیمت آلومینیوم به کمتر از 1500 دلار/تن مهمترین عامل تصمیمات اخیر شرکتهای فوق بوده است. البته شایان ذکر است که قیمت فلز آلومینیوم در ماه آوریل به کمترین مقدار خود یعنی 1421 دلار/تن رسید و از آن زمان تاکنون شاهد افزایش قیمت این فلز بودهایم بهطوریکه در تاریخ 17 ماه جولای، قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن (LME) به 1618 دلار/تن رسید.
برچسب ها
ثبت نظر