به گزارش باشگاه آلومینیوم، چارلز جانسون، رئیس انجمن آلومینیوم ایالات متحده آمریکا در ۲۳ آوریل سال ۲۰۲۴، بیان کرد: پرداخت یارانه دولتی به محصولات آلومینیوم وارداتی تولید شده در چین، موضوعی است که ایالات متحده آمریکا در این زمینه از طریق وضع تعرفههای ضددامپینگ و عوارض جبرانی برای مقابله با آن اقدام کرده است. محمولههای آلومینیومی تولید شده در چین که به آنها یارانه دولتی تخصیص یافته، در بسیاری از بازارهای جهان از جمله بازار مکزیک عرضه شده است.
به گفته وی، واردات آلومینیوم تولید شده در چین به مکزیک که یارانه دولتی به آن تخصیص یافته، باعث شده است که تولیدکنندگان آلومینیوم در بازار مکزیک با مشکل فروش به دلیل قیمت پایینتر محصولات وارداتی مواجه شوند و حتی مجبور باشند برای عرضه محصولات خود به بازارهای ایالات متحده آمریکا روی بیاورند.
رئیس انجمن آلومینیوم ایالات متحده آمریکا عنوان کرد: این مسئله حتی موجب شده است که دسترسی ایالات متحده آمریکا به بازار آلومینیوم مکزیک محدودتر شود.
از سوی دیگر گارسیا مارتینز تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا به افزایش قابلتوجه حجم واردات آلومینیوم از مکزیک به این کشور معترض شده اما حقیقت این است که سهم آلومینیوم صادراتی از مکزیک به آمریکا، تنها حدود یک درصد است که رقمی بسیار ناچیزی محسوب میشود.
یکی از مسائلی که انجمن آلومینیوم مکزیک «IMEDAL» به آن معترض بود، مربوط به اجرای سیستم نظارت بر معاملات مکزیک مطابق با بخش ۲۳۲ توافقنامه تجارت آزاد میان سه کشور ایالات متحده آمریکا، مکزیک و کانادا (USMCA) است؛ این موضوع اخیرا در مذاکرات به منظور اطمینان از اقدام سریع در صورت افزایش حجم معاملات تجاری، مجددا مطرح شده است.
معاون اجرایی انجمن آلومینیوم مکزیک «IMEDAL» بر این باور است که مفاد این توافقنامه از سال ۲۰۲۰ به دلیل قانون محرمانگی در مکزیک به درستی اجرا نشده و هیچ منبع رسمی و قابل اعتمادی از دادههای تجاری در مکزیک وجود ندارد که عموم مردم به آن دسترسی داشته باشند. به همین دلیل دولت مکزیک باید به سرعت در راستای برقراری مجدد سیستم نظارت مذکور اقدام کند.
در ۲۵ آوریل سال ۲۰۲۴، انجمن آلومینیوم مکزیک «IMEDAL» بیانیهای صادر و از دولت این کشور درخواست کرد که تعرفه واردات ۳۵ درصدی برای آلومینیوم کار نشده (شمش) و تعرفه ۲۰ درصدی برای آلومینیوم آلیاژی (به عنوان مثال بیلت و آلیاژ ریختهگری اولیه) را اجرایی نکند.
این انجمن به پیامدهای ناخوشایندی که میتواند پس از اجرای تعرفههای وارداتی آلومینیوم به مکزیک اتفاق بیفتد، مانند از دست رفتن فضای رقابت در صنعت آلومینیوم مکزیک و افزایش قیمتها برای مصرفکنندگان نهایی اشاره کرد. انجمن نامبرده در همین رابطه اعلام کرد: از آنجایی که مکزیک تولیدکننده آلومینیوم اولیه نیست، استفاده از مزایای توافقنامه تجارت آزاد با آمریکا و کانادا نمیتواند به تنهایی راهگشای مشکلات صنعت آلومینیوم در این کشور باشد.
طبق بیانیه انجمن آلومینیوم مکزیک «IMEDAL»، ظرفیت تولید مشترک ایالات متحده آمریکا و کانادا برای تامین حجم تقاضای سه کشور ناکافی است؛ چراکه تنها چهار میلیون تن آلومینیوم در این دو کشور طبق توافقنامه تولید میشود. این در حالی است که حجم کل تقاضا برای فلز آلومینیوم در سه کشور ذکر شده حدود ۶ میلیون تن است. باید توجه داشت که وضع تعرفههای جدید واردات به مکزیک امکان افزایش قیمتها را فراهم میکند، چراکه فقط برای سه کشور نامبرده اجرایی خواهد بود. همچنین انجمن آلومینیوم مکزیک «IMEDAL» بر تاثیر اجرای تعرفههای جدید واردات بر کل زنجیره آلومینیوم مانند بخش لوازم خانگی، ساختوساز و خودرو تاکید کرد.
به گفته اندی فریدا تحلیلگر موسسه «Fastmarkets»، وضع تعرفههای جدید ممکن است به دلیل نزدیک شدن به انتخابات مکزیک که در دوم ژوئن سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد، یک اقدام با انگیزه سیاسی تلقی شود.
وی بر این باور است که اقدامات صورت گرفته در رابطه با وضع تعرفههای جدید واردات، بر روند تجاری میان سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا تاثیر خواهد گذاشت اما با این حال، میزان تاثیرگذاری آن هنوز مشخص نیست.همچنین ممکن است مصرفکنندگان آلومینیوم مجبور شوند تامینکنندگان جدیدی پیدا کنند و حتی هزینه بالاتری پرداخت کنند.
فریدا در رابطه با پریمیوم آلومینیوم در ایالات غرب میانه آمریکا تصریح کرد: اگر تعرفهها و هزینههای ارسال با روندی صعودی همراه شوند، احتمال میرود در چند ماه آینده پریمیوم آلومینیوم در این ایالتها افزایش پیدا کند.
واکنش بازار آلومینیوم به اقدام دولت مکزیک
فعالان بازار به طور کلی در رابطه با وضع تعرفههای جدید واردات به مکزیک از آنجا که انتظار چنین اقدامی را نداشتند، سردرگم به نظر میرسند. همچنین گمانهزنیهایی پیرامون نحوه تاثیر تعرفههای جدید بر طرح «IMMEX» در مکزیک و احتمال پرداخت تعرفه از سوی خریداران و اثرگذاری آن بر کل روند معاملات تجاری به وجود آمده است.
مکزیک به دنبال واردات از کشورهایی مانند مالزی، ونزوئلا، آفریقای جنوبی، ویتنام و استرالیا و جایگزین آنها با واردات از ایالات متحده آمریکا است.
منبع: فلزات آنلاین
برچسب ها
ثبت نظر