Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 0 و 37 دقیقه

خطر قطعی برق در کمین تولیدکنندگان مقاطع آلومینیومی

خطر قطعی برق در کمین تولیدکنندگان مقاطع آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: مدیرعامل شرکت پیشتاز آلومینیوم سپیدار مرکزی گفت: فعالان صنعت آلومینیوم علی‌رغم اینکه با مشکلات بسیاری در تولید مواجه هستند، همزمان با رسیدن فصل تابستان، باید درانتظار قطعی برق باشند که این مسأله، درنهایت منجر به توقف خط تولید خواهد شد.

دوشنبه 19 اردیبهشت 1401 ساعت 11:37

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، علی حبیبی در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، عنوان کرد: در شرکت پیشتاز آلومینیوم سپیدار مرکزی، طراحی و تولید انواع مقاطع آلومینیومی صنعتی و ساختمانی انجام می‌شود. این مجموعه در شهرک صنعتی حاجی‌آباد واقع شده که درحال‌‌حاضر، 50 نفر در آن مشغول فعالیت هستند و محصول نهایی کارخانه، تیغه کرکره‌های برقی مورد استفاده در واحدهای مختلف تجاری و اداری است.

وی درخصوص ظرفیت تولید این شرکت، مطرح کرد: ظرفیت تولید مجموعه، 27 هزار تن انواع مقاطع آلومینیومی است که درحال‌حاضر با بیش از 50 تا 60 درصد آن مشغول فعالیت هستیم. همچنین طرح ریخته‌گری آلومینیوم و آلیاژهای آن‌را دردست اجرا داریم که علی‌رغم آماده‌سازی شرایط مورد‌نیاز و به‌دلیل پاره‌ای از مشکلات، هنوز موفق به اجرای آن نشده‌ایم.

خرید قانونمند شمش آلومینیوم از بورس کالای ایران

مدیرعامل شرکت پیشتاز آلومینیوم سپیدار مرکزی در ارتباط با نحوه تأمین مواد اولیه، بیان کرد: شمش آلومینیوم موردنیاز را از بورس کالای ایران خریداری می‌کنیم. خوشبختانه عرضه کافی شمش توسط شرکت‌های بزرگ مانند آلومینای ایران در بورس کالا با قیمت مصوب، سبب شده است تا بتوانیم براساس میزان نیاز خود، مواد اولیه را تأمین کنیم و با وجود این شرایط مطلوب، تمایلی به خرید از بازار آزاد نداریم. چراکه تمامی مراحل خرید در بورس کالای ایران شفاف است و ما به‌دنبال فعالیت قانونمند در مسیر تولید هستیم.

علی حبیبی در ادامه به پرداخت هزینه‌های مرتبط با مالیات اشاره کرد و گفت: در سال 1400، مبلغی حدود دو میلیارد تومان را به‌عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کردیم؛ چراکه هدف اصلی ما، تولید در چارچوب قانون است اما متأسفانه شاهد هستیم بسیاری از تولیدکنندگان نه‌تنها اقدام به پرداخت مالیات‌های مختلف نمی‌کنند، بلکه اقدام به ثبت و صدور فاکتورهای غیررسمی فروش محصول خود می‌کنند که همین امر باعث شده است ما بسیاری از مشتریان خود را در بازار از دست بدهیم.

وی در ارتباط با فرآیند تولید محصول، مطرح کرد: در ابتدا عملیات ریخته‌گری شمش آلومینیوم در کوره‌های مخصوص انجام می‌شود و پس از سردسازی در قالب‌های تعبیه‌شده، سپس وارد مرحله اکستروژن می‌شود. در ادامه، عملیات شکل‌دهی انجام و وارد واحد رنگ می‌شود تا براساس سفارش مشتری، رنگ‌کاری شده و درنهایت پس از بسته‌بندی، برای مشتریان در نقاط مختلف کشور همچون استان تهران ارسال می‌شود. لازم به‌ذکر است که تمامی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات موجود در خط تولید مجموعه، داخلی هستند و خوشبختانه مشکل خاصی در استفاده از آن‌ها نداریم.

وضع عوارض صادراتی، مغایر با حمایت از تولید است

این تولیدکننده مقاطع آلومینیومی درخصوص فعالیت در حوزه صادرات، گفت: ما به‌صورت مستقیم در این حوزه حضور نداریم اما محصولات تولیدشده توسط برخی واسطه‌ها خریداری و به کشور عراق صادر می‌شوند. تولیدکنندگان طی سالیان اخیر با مشکلات بسیاری در بخش صادرات همچون وضع عوارض مختلف مواجه بوده‌اند که این مسأله مغایر با شعار حمایت از تولید است و به‌نظر می‌رسد مسئولان خیلی با تولید قانونمند موافق نیستند.

حبیبی در همین راستا اضافه کرد: شرایط تولید و تجارت در کشور به‌نحوی است که تولیدکنندگانی که تصمیم به فعالیت هدفمند در چارچوب قانون دارند، مهجور شده و شرایط برای جولان دلال فراهم شده است. درحالی‌که تولیدکنندگان علی‌رغم وجود مشکلات فراوان سعی در ادامه فعالیت خود دارند، متأسفانه سازمان‌های مختلف اعم از امور مالیاتی کشور و ... همواره چوب لای چرخ تولید می‌گذارند و درواقع شرایط را همان‌طورکه دلخواه خود آن‌ها است، پیش می‌برند. درحالی‌که این امر، کاملاً مغایر با وعده‌های مختلف مسئولان مبنی بر حمایت از بخش تولید است و مشخص نیست با وجود این شرایط، مسئولان چطور از حمایت از تولیدکنندگان سخن می‎‌گویند!

وی ضمن اشاره به چالش افزایش قیمت حامل‌های انرژی، اظهار کرد: افزایش قیمت برق و گاز واحدهای صنعتی، معضلی است که تمام تولیدکنندگان با آن طی ماه‌های مختلف سال مواجه هستند. درحال‌حاضر به ما اعلام شده است که با توجه به نزدیک‌شدن به روزهای گرم سال، احتمال سهمیه‌بندی و قطعی برق وجود دارد! این درحالی است که انرژی برق، نقش بسزایی در تولید محصول در شرکت ما دارد و درصورتی‌که حین فرایند تولید قطع شود، دچار ضررهای مالی فراوانی خواهیم شد. برای مثال، عملیات تزریق آلومینیوم که در دمای 400 درجه سانتی‌گراد خمیر می‌شود، با حجم پنج‌هزار تن در دستگاه اکستروژن درحال انجام است که ناگهان برق مجموعه قطع می‌‎شود. در این شرایط ما به ناچار سه تا چهار ساعت زمان را صرف خارج و سرد کردن خمیر به دست آمده در دستگاه از دست خواهیم داد و اگر قرار باشد قطعی مکرر برق طی چند روز متوالی رخ دهد، ما عملاً نمی‌توانیم هیچ محصولی تولید کنیم و درواقع ناچار به تعطیل‌کردن خط تولید خواهیم شد.

با قطعی برق، ناچار به تعطیل‌کردن مجموعه هستیم

مدیرعامل شرکت پیشتاز آلومینیوم سپیدار مرکزی در ادامه به عدم حمایت مسئولان اشاره کرد و گفت: مسئولان اداره برق با عنایت کامل به اهمیت این انرژی در تولید مقاطع آلومینیومی، بازهم اقدام به قطعی آن می‌کنند. زمانی هم که ما نسبت به این موضوع معترض می‌شویم، با پاسخ غیرمنطقی از جانب آن‌ها مواجه می‌شویم که گویا اصلاً خسارت‌های حاصل بر دستگاه‌ها و کوره‌های مجموعه اهمیتی ندارد. ما سال گذشته، دو تا سه ماه مجموعه را به همین علت تعطیل کردیم تا بیش از این متحمل ضرر نشویم و مشخص نیست در چنین شرایطی، چه کسی پاسخگوی نیاز و تأمین مالی کارگران شاغل در مجموعه خواهد بود. ما همواره دغدغه پرداخت حقوق و دستمزد نیروی انسانی شاغل در شرکت را داشته‌ایم و در سخت‌ترین شرایط نیز پایبند به ایفای تعهدات خود هستیم اما متأسفانه مسئولان هیچ توجهی به این مسأله ندارند و ما از هم‌اکنون در هراس از قطعی برق در فصل تابستان هستیم که امیدواریم این امر به کمترین میزان ممکن برسد. ما حاضر به پرداخت پیش از موعد قبوض برق و گاز هستیم و مشکل خاصی با افزایش قیمت آن و حتی مواد اولیه نداریم اما قطعی برق منجر به توقف خط تولید خواهد شد و از مسئولان تقاضا داریم تمهیدات لازم را در این خصوص بیاندیشند.

حبیبی در ارتباط با تأثیر تحریم‌ها بر صنعت آلومینیوم، بیان کرد: تحریم‌های خارجی تأثیر چندانی بر فعالیت مجموعه ما نگذاشته است و عمده مشکلات ما در این زمینه، ناشی از تحریم‌های داخلی است. البته افزایش قیمت قالب‌های مورد استفاده در خط تولید که همگی از جنس فولادهای آلیاژی هستند، منجر به ایجاد مشکلاتی شده است اما در حالت کلی، اگر معضلات موجود در داخل کشور رفع شود و مسئولان حمایت‌های لازم را از فعالان بخش خصوصی داشته باشند، شاهد توسعه و پیشرفت صنعت آلومینیوم در کشور خواهیم بود.

وی در پایان یادآور شد: قدم‌های مثبتی طی 10 سال اخیر در صنعت آلومینیوم کشور برداشته شده است و ما قابلیت رقابت با کشورهای منطقه مانند ترکیه را داریم. به‌دنبال همین، اگر شرایط بهبود پیدا کند، طرح‌های توسعه بسیاری را درنظر داریم که در آینده نزدیک آن‌ها را اجرا خواهیم کرد.

تعداد بازدید : 890

ثبت نظر

ارسال