باشگاه آلومینیوم: یک گزارش جامع منتشر شده توسط موسسه «Container Recycling Institute» نشان میدهد که آغاز به کار سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول در صنعت نوشیدنی آمریکا، منجر به افزایش نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی شده و در صورت ادامه همین روند، سالانه حدود ۸۱۵ هزار تن قوطی آلومینیوم بازیافتی در صنعت نوشیدنیها استفاده خواهد شد.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، افزایش بهکارگیری آلومینیوم بازیافتی در صنعت نوشیدنیها، سهم استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافت شده در آمریکا را به ۸۵ درصد افزایش خواهد داد که در مقایسه با رقم ۴۸ درصد افزایش اعلام شده در سال ۲۰۲۱، رشد قابلتوجهی را نشان میدهد. طبق گزارش منتشر شده، گسترش سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول در سطح ایالتی، نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در صنعت نوشیدنی آمریکا را حدود ۳٫۲ درصد افزایش میدهد. همچنین، اجرای قوانین مبتنی بر سیستم بازپرداخت سپرده در تمامی ایالتهایی که از سال ۲۰۲۱ قوانین مذکور را به اجرا درآوردهاند، موجب شده است نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در صنعت نوشیدنی ۲۰ درصد افزایش یابد. به علاوه، اجرای قوانین سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول، به طور کلی در ۱۰ ایالتی که این قوانین را اجرا نکردهاند و جمعیت بالایی نیز دارند، باعث خواهد شد نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در صنعت نوشیدنی آمریکا حدود ۲۴ درصد رشد پیدا کند.
در همین رابطه، میتوان عنوان کرد که گزارش ارائه شده یکی از جامعترین گزارشها در خصوص تولید قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در صنعت نوشیدنی آمریکا تاکنون بوده است؛ البته گزارش مذکور با همکاری شرکت «RTI International» و با بررسی مطالعات قبلی ارائه شده در صنعت نوشیدنی، به همراه تجزیه و تحلیلهای گردآوری شده در این زمینه انجام شده است.
چشمانداز آتی نرخ تولید، استفاده و بازیافت قوطیهای آلومینیومی در صنعت نوشیدنی آمریکا
قوطیهای آلومینیومی نوشیدنیها، یکی از باارزشترین انواع فلزات بازیافتی در آمریکا به شمار میرود و پتانسیل بالایی به منظور بازیافت با کمترین نرخ دورریز و پسماند دارد. در گزارش مذکور، به موضوع شیوههای فعلی در بازیافت قوطیهای آلومینیومی نوشیدنیها اشاره شده و گفته میشود که استفاده از این شیوهها، راهحل نهایی برای محدود کردن استخراج سنگ معدن بوکسیت به عنوان یکی از منابع معدنی برای تولید آلومینیوم نخواهد بود.
با توجه به اینکه بازیافت آلومینیوم باعث صرفهجویی بیش از ۹۰ درصدی انرژی برق مورد نیاز برای تولید همان مقدار آلومینیوم اما با استفاده از مواد معدنی استخراجی از معادن میشود، بنابراین در گزارش مذکور به اهمیت بازیافت قراضههای آلومینیومی به ویژه قوطی نوشیدنیها در مراکز بازیافت، واحدهای ذوب آلومینیوم ثانویه و بحث در خصوص ارائه روشهای جدید و بهروز در بخش بازیافت، دستهبندی و جداسازی، فرآوری و حتی طراحی قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی اشاره شده است.
طبق آمارهای ارائه شده، میزان تولید قوطیهای آلومینیومی در صنعت نوشیدنی آمریکا به بالاترین حد خود رسیده و نزدیک به ۱۱۰ میلیارد قوطی در سال ۲۰۲۲ به تولید رسیده است. همچنین، بیش از ۲۵ درصد از کل قوطیهای آلومینیومی در سراسر جهان در ایالات متحده آمریکا مصرف میشود. از سوی دیگر، نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی آمریکا طی دهه گذشته روند نزولی داشته است. در همین رابطه، نرخ استفاده از این قوطیها در سال ۲۰۲۱، حدود ۳۷٫۲ درصد گزارش شده که به طور چشمگیری کمتر از نرخ اعلام شده در بسیاری از سایر کشورهای صنعتی جهان است.
سوزان کالینز، مدیر موسسه «Container Recycling Institute» اظهار داشت: افزایش نرخ استفاده قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در آمریکا به خصوص در صنعت نوشیدنیها یک ضرورت محسوب میشود؛ چراکه صنعت جهانی تولید قوطیهای آلومینیومی بازیافتی بدون چنین پیشرفتی امکان و فرصت برآورده کردن اهداف پایداری را از دست خواهد داد.
وی تاکید کرد: در راستای حمایت از سرمایهگذاریهای چند میلیارد دلاری انجام شده برای ساخت دو واحد ذوب آلومینیوم ثانویه جدید در ایالات متحده آمریکا، میزان دسترسی به قراضههای بازیافتی به ویژه قوطی نوشیدنیها باید افزایش پیدا کند. گفتنی است با اتمام مراحل ساخت دو واحد ذوب آلومینیوم ثانویه مذکور، تعداد واحدهای ذوب ثانویه آلومینیوم در آمریکا به عدد ۹ میرسد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هر گونه تلاش برای کاهش نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در ایالات متحده آمریکا یا اقدام به منظور دستورالعملهای مرتبط با سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول در صنعت نوشیدنیها در سطح ایالتی، موجب ایجاد اختلال در روند عرضه قراضه قوطیهای آلومینیومی به واحدهای ذوب ثانویه خواهد شد و کسبوکار آنها را با خطر ورشکستگی مواجه میکند.
تاثیر اقتصادی و زیستمحیطی افزایش نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیوم بازیافتی در آمریکا
واضح است که بهکارگیری شیوههای فعلی در بازیافت قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی، پیامدهای اقتصادی و زیستمحیطی فراوانی را به همراه خواهد داشت. در صورت استفاده از شیوههای فعلی، امکان دستیابی به ارزش اقتصادی حجم زیادی از قوطیهای آلومینیومی که امکان بازیافت آنها از طریق فناوریهای فعلی وجود ندارد، از دست خواهد رفت.
در همین رابطه، میتوان به ضرر بیش از ۱٫۶ میلیارد دلاری عدم بازیافت بیش از یک میلیون تن قوطی نوشیدنی آلومینیومی در آمریکا طی سال ۲۰۲۱ به دلیل به روز نبودن سیستمهای بازیافتی اشاره کرد. به علاوه، با استفاده از روشهای مدرن برای بازیافت قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی در آمریکا، میتوان سالانه ۱۶۰ میلیون «BTU» در مصرف برق آمریکا که معادل متوسط مصرف انرژی سالانه حدود ۲٫۱ میلیون خانوار در این کشور است، صرفهجویی کرد.
در صورتی که یک میلیون تن قوطی نوشیدنی آلومینیومی در سال ۲۰۲۱ در آمریکا بازیافت میشد، انتشار گازهای گلخانهای در کشور مذکور به طور بالقوه به ۹٫۸ میلیون تن دیاکسید کربن معادل کاهش پیدا میکرد. این مقدار معادل میزان انتشار سالانه گازهای گلخانهای، مربوط به حدود ۲٫۱ میلیون وسیله نقلیه سواری است.
راهبردهایی به منظور افزایش نرخ بازخرید قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی در آمریکا
بر اساس دادههای منتشر شده، حدود ۷۳ درصد از خانوارها در آمریکا در حال حاضر به طرح جمعآوری زبالهها و مواد قابل بازیافت منازل در شهرها یا طرح تفکیک زبالهها دسترسی دارند.
کالینز در همین رابطه اظهار داشت: ایجاد هماهنگی در اجرای چنین طرحهایی، در کنار اجرای قوانین سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول، باعث افزایش دسترسی واحدهای بازیافت و ذوب ثانویه به مواد اولیه مورد نیاز شده و در نتیجه نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیوم بازیافتی روندی صعودی را به ثبت خواهد رساند.
وی مطرح کرد: بررسی تحقیقات انجام شده قبلی و همچنین تجزیهوتحلیلهای مربوط به گزارش مذکور در خصوص نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیوم بازیافتی، به طور قطعی نشان میدهد که اجرای قوانین سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول، موثرترین ابزار برای دستیابی به بهبود نرخ بازیافت در آمریکا خواهد بود.
بر اساس دادههای منتشر شده در صنعت نوشیدنیهای آمریکا، موسسه «Container Recycling Institute» نرخ بازیافت قوطیهای آلومینیومی مبتنی بر دریافت وجه به ازای تحویل قراضه قوطی نوشیدنیها را در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۴ درصد ارزیابی کرد. طبق دادههای ارائه شده، تعداد ۱۰ ایالت آمریکا که در آنها قوانین سیستم ملی بازپرداخت سپرده آمریکا اجرایی شده، حدود ۵۰ درصد از سهم استفاده از قوطیهای نوشیدنی آلومینیومی را در سال ۲۰۲۱ به خود اختصاص داده است.
آنچه در این رابطه میتوان برداشت کرد، این است که اجرای قوانین سیستم ملی تحویل قراضه در ازای دریافت پول، تاثیر بالاتری در افزایش نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی مبتنی بر دریافت وجه به ازای تحویل قراضه قوطی نوشیدنیها، نسبت به نرخ استفاده از قراضهها آلومینیومی در طرح جمعآوری زبالهها و مواد قابل بازیافت منازل در شهرها داشته است.
در پایان میتوان گفت از آنجایی که قراضه قوطی نوشیدنیها به عنوان یک کالای یگانه به شمار میرود، از این رو نیاز به تفکیک و جداسازی نداشته و مواد تولیدی بازیافت شده از این قراضهها از کیفیت بالاتری برخودار خواهند بود.
منبع: فلزاتآنلاین به نقل از پایگاه خبری «Food Manufacturing»
برچسب ها
ثبت نظر