باشگاه آلومینیوم: فلز آلومینیوم بیشترین رشد تقاضا را در میان فلزات صنعتی در جهان داشته است و کشورمان ایران نیز از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین نقش آفرینان بازار این کالا در جهان برخوردار است.
به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از میمتالز، آلومینیوم یکی از شاخص های توسعه صنعتی و سرمایه استراتژیک است که می تواند به عنوان کالای سرمایه ای پشتیبان و بسته انرژی پایدار عمل کند.
این فلز بیشترین رشد تقاضا را در میان فلزات صنعتی در جهان داشته است و کشورمان ایران نیز از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین نقش آفرینان بازار این کالا در جهان برخوردار است.
تقاضای آلومینیوم در دهه اخیر به طور میانگین سالانه ۶ درصد (بالاتر از تقاضای سنگ آهن) افزایش یافته است.
در سال ۲۰۱۴ میلادی مصرف آلومینیوم اولیه در ایران حدود ۳۰۰ هزار تن بود و سرانه مصرف آلومینیوم در ایران با جمعیت ۷۹ میلیون نفر در حدود ۴.۳ کیلوگرم است.
وضعیت آلومینیوم در ایران تا سال ۲۰۲۰ (با جمعیت ۸۳ میلیون نفری): با اجرای طرح های توسعه ای، به ۵۸۰ هزار تن و سرانه مصرف به ۷ کیلوگرم می رسد.
تولید سال ۲۰۲۵ (با جمعیت ۸۷ میلیون نفری) به ۹۰۰ هزار تن و سرانه مصرف به ۱۱ کیلوگرم خواهد رسید. (رشد ۱۰ درصدی سالانه در مصرف سرانه)
ظرفیت تولید آلومینیوم در منطقه خلیج فارس با احتساب تحقق ظرفیت های جدید به ۵.۹ میلیون تن افزایش می یابد. ظرفیت تولید ایران در سال هدف (۱۴۰۴ یا ۲۰۲۵) ۱.۵ میلیون تن پیش بینی شده است.
در جهان اکثر اسملترها با ظرفیت اسمی کمتر از ۸۰۰ هزار تن در سال وعمدتاً پایین تر از ۲۰۰ هزار تن در سال تولید می کنند.
حدود ۱۴۰ میلیون تن (سهم چین ۶۰ میلیون تن و استرالیا ۲۰ میلیون تن، برزیل ۱۰ میلیون تن و هند ۵.۵ میلیون تن در رده های اول تا چهارم)، ایران با تولید ۲۵۰ هزار تنی در جایگاه ۲۲ جهانی است.
نیاز سالانه ایران به آلومینا برای ظرفیت ۳۵۰ هزار تنی آلومینیوم: ۷۰۰ هزار تن
با راه اندازی سالکو ظرفیت تولید آلومینیوم ایران به حدود ۶۵۰ هزار تن و نیاز به آلومینا به ۱.۳ میلیون تن خواهد رسید. (تامین نیاز به صورت واردات)
قیمت جاری آلومینا فوب استرالیا: هر تن ۳۱۵ دلار آمریکا
قیمت جاری آلومینا منابع چین: هر تن ۳۹۶ دلار آمریکا
تاریخ تصویب: ۲۱ اسفند ۱۳۸۵
آغاز طرح: ۱۴ شهریور ۱۳۸۶
بهره برداری از طرح: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ (راه اندازی دو دیگ)
ایمیدرو و منابع داخلی شرکت آلومینای ایران
تولید تا نیمه تیرماه ۱۳۹۸: ۱۲۸۲ تن
ظرفیت تولید: ۴۰ هزار تن در فاز نخست
نوع قرارداد: مهندسی، تامین، ساخت، راه اندازی و تحویل
سرمایه گذاری: ۹۴ میلیون یورو و ۲۲۷ میلیارد تومان
اشتغال: ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم، ۱۶۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم(مجموع ۲هزار نفر)
برچسب ها
ثبت نظر