آزاد سازی قیمت خودرو و هرج و مرجی که رقم نخواهد خورد

1390/05/26
یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبه ایی آزاد سازی قیمت خودروها را ظلم مضاعف بر مردم و باعث ایجاد هرج و مرج در بازار خودرو دانست. اما خودروسازان و فعالان این حوزه نظر دیگری دارند..
آزاد سازی قیمت خودرو و هرج و مرجی که رقم نخواهد خورد

بحث آزاد سازی قیمت خودروها مدتی است توسط خودروسازان دنبال می شود و حتی خبر هایی مبنی بر آزاد سازی قیمت خودرو در سایت ها و روزنامه ها درج شد اما این خبر هم مانند بسیاری از خبر های اینچنینی خیلی زود تکذیب شد. یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبه ایی آزاد سازی قیمت خودروها را ظلم مضاعف بر مردم و باعث ایجاد هرج و مرج در بازار خودرو دانست. اما خودروسازان و فعالان این حوزه نظر دیگری  دارند.

در گذشته شرکت های خودروسازی قیمت تمام شده اشان را حساب کرده  و با سودی که سازمان حمایت از مصرف کننده برایشان در نظر می گرفت  قیمت ها را به روز می کردند. در حال حاضر مدتی است که این کار انجام نمی شود. در شرایطی که دست خودروسازان برای تعیین قیمت تولیداتشان بسته است؛ بر قطعه سازان فشار می آورند و چون قطعه سازان مستقیما با مواد اولیه سر و کار دارند و هیچ کاری از دست آنها ساخته نیست بنابراین  تقریبا تمام قطعه سازان دچار ضرر و زیان شده اند. این امر در نهایت به ضرر صنعت کشور تمام می شود. در واقع می توان گفت آزادسازی قیمت خودرو از ضروریات اقتصاد کشور است.

طبق قانون دولت تنها باید بر کالاهای اساسی نظیر برنج و روغن قیمت گذاری کند. از آن  جا که خودرو کالای اساسی نیست چنانچه قیمت آن بر اساس حاشیه بازار تعیین شود کمک بزرگی به این صنعت خواهد شد. اکنون  قیمت تولیدی بعضی خودروها  با قیمت بازار تا ۳ میلیون تومان تفاوت دارد. دلیل آن هم وجود واسطه ها و دلال هاست که باعث ضرر مصرف کننده می شود. ضمن این که تولید کننده هم هیچ گونه سودی نمی برد.

در همین رابطه باید به آزاد سازی قیمت حامل های انرژی هم اشاره کرد. هدف از آزاد سازی قیمت های انرژی آزا د کردن قیمت ها بود .هر چند در ماه های اول  همه به منظور  جلوگیری از ایجاد شوک بر بازار در اجرای این قانون به دولت کمک کردیم اما به تدریج باید آزاد سازی قیمت ها عملی شود  تا ازفشار مضاعف بر بخش های مختلف صنعت جلوگیری شود.

از سوی دیگر واردات خودرو هم اکنون آزاد است و هیچ منع قانونی برای واردات خودرو وجود ندارد. بحثی که در این رابطه مطرح است به خدمات پس از فروش بر می گردد. خودروهای وارداتی باید حتما در داخل کشور خدمات پس از فروش داشته باشند .همچنین استاندارد های ۵۵ گانه محیط زیست هم  از مواردی است که  در واردات مورد توجه قرا رمی گیرد.زیرا عدم وجود هر یک از این ها به معنای زیان مصرف کننده است.

نکته ای که در این میان وجود دارد تعرفه بالای خودرو است. دلیل بالا بودن تعرفه خودرو به تفاوت فضای کسب و کار کشور ما با کشو رهای رقیب بر می گردد.برای مثال زمانی که هزینه بانکی در کشور ۲۵ درصد و در کشور های رقیب نیم درصد یا نزدیک صفر است ؛پس باید یا این ۲۵ درصد را کم کنیم.یعنی هر چه از درصد سود بانکی کم می کنیم به همان نسبت میزان تعرفه ها نیز کاهش یابد.یا این که با افزایش تعرفه ها  از ادامه تولید داخلی حمایت کنیم.

زمانی که توانستیم نرخ بهره ،تورم ،بهره وری و ساعات کاری را به سطح بین المللی نزدیک کنیم آن وقت دیگر نیازی به تعرفه نخواهد بود.از سوی دیگر باید این را مد نظر داشت که این تعرفه به جیب تولید کننده نمی رود بلکه به دولت بر می گردد.

 درخصوص این که گفته می شود آزاد سازی قیمت خودرو  منجر به ایجاد هرج و مرج در بازار این صنعت خواهد شد؛باید گفت که چنانچه ناگهان قیمت خودرویی دو برابر شود مطمئنا بازار فروش خود را از دست خواهد  داد.اکنون ۱۰۲ مدل خودرو در کشور تولید  می شود و ۳۲ واحد خودرو سازی  در بخش های خصوصی  و دولتی فعال اند . در صورتی که تعیین قیمت ها بر عهده خود این شرکت ها گذاشته شود قاعدتا همه سعی می کنند  خوروهایشان را از نظر کیفی و نیز قیمت  به گونه ایی تولید کنند که بیشترین فروش را داشته باشد. به یاد داشته باشیم تولید زیاد به معنای افزایش قیمت ها نیست.در مجموع باید بگویم آزاد سازی قیمت خودرو باعث بهبود اوضاع این صنعت خواهد شد.

*دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو

 

خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم