باشگاه آلومینیوم: براساس آمار بهدست آمده، وجود ظرفیت مازاد تولید شمش آلومینیومی، متولیان امر را بر آن داشته است که برای احداث «آلومشهر» در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برنامهریزی و اقدام کنند تا در این فضا، مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) خوراک موردنیاز صنایع پاییندستی آلومینیوم مستقر در منطقه را تأمین کند و درنهایت، محصولات آلومینیومی با ارزشافزوده بالا صادر و بخشی از آن در بازار داخلی عرضه شود.
بهگزارش باشگاه آلومینیوم، در این خصوص فلزات آنلاین با یکی از فعالان صنعت آلومینیوم کشور گفتوگویی داشته که در ادامه میخوانیم:
براساس این گزارش، این فعال صنعتی درباره عدم توازن در زنجیره آلومینیوم کشور اظهار داشت: تقریباً 10 تا 20 درصد ظرفیت تولید محصولات پاییندستی آلومینیومی کشور فعال است و کیفیت و مشخصات محصولات تولیدشده، موردانتظار و نیاز بازارهای جهانی و حتی بازارهای داخلی نیست. تکنولوژیهای موجود در واحدهای تولیدی محصولات آلومینیومی بسیار قدیمی است و با این سطح پایین تکنولوژی نمیتوان محصول باکیفیت تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کرد.
تولید ورق عریض آلومینیومی
وی در پاسخ به این سوال که بهرهبرداری از آلومشهر چه تأثیراتی بر زنجیره آلومینیوم خواهد داشت، گفت: محصولاتی که قرار است در آیندهای نزدیک در آلومشهر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد تولید شود، همگی توسط تکنولوژیها و تجهیزات بسیار مدرن و پیشرفته انجام میشود. یکی از برنامههای اصلی این طرح، تولید ورق عریض آلومینیومی بهطریق نورد گرم است که برای دو حوزه قوطیسازی و خودروسازی استفاده میشود. درحالحاضر، این نوع ورق تماماً از کشورهای ژاپن، آلمان و چند کشور دیگر، تأمین میشود. ظرفیت تولید قوطی در ایران وجود دارد و اخیراً نیز یک واحد تولید قوطی در استان کرمانشاه نیز راهاندازی شده است. ضمن اینکه متولیان امر درنظر دارند که 8 تا 10 سال آینده ایران تبدیل به یکی از صادرکنندگان ورق برای صنایع خودروسازی شود.
وی ادامه داد: بهنظر نمیرسد ورق تولیدشده برای بازارهای داخلی مورد استفاده قرار بگیرد و هدف، صادرات ورق به بازار کشورهایی مانند آمریکا، اروپا و ژاپن است. بنابرین محصولی که در «آلومشهر» تولید خواهد شد، دارای سطح کیفیت بسیار بالاتر از تولیدات فعلی کشور است و بازار متفاوتی خواهد داشت.
تأمین مواد اولیه صنایع قوطیسازی
وی عنوان کرد: قطعاً بخشی از ورق آلومینیومی تولیدی برای تولید قوطی در «آلومشهر» مصرف خواهد شد که درحالحاضر نیز بازار این محصول دایر است و پتانسیل آن وجود دارد تا بتوانیم تأمینکننده اصلی ورق در صنایع قوطیسازی منطقه باشیم. حدود 400 هزار تن از تولید «آلومشهر» ورق خواهد بود به همین دلیل نیز اطلاعات ارائهشده درخصوص این طرح، عمدتاً مربوط به ورق آلومینیومی است.
صنعت پروفیل ظرفیت توسعه دارد
این فعال صنعتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تولید محصولاتی نظیر پروفیل و سیم و کابل در «آلومشهر» بازار سایر تولیدکنندگان را کوچک خواهد کرد یا خیر، اذعان کرد: علیرغم اینکه پروفیلهایی که درحالحاضر در کشور تولید میشود، کیفیت مطلوبی دارد اما جای کار بیشتری در این صنعت وجود دارد و نمیتوان گفت که بازار تولیدکنندگان دیگر محدود خواهد شد. ضمن اینکه تمرکز اصلی بر تولید ورق آلومینیومی است.
جذابیت از دست رفته صنعت سیم و کابل
وی یادآور شد: ایمیدرو بهطور مستقیم موضوع صنعت سیم و کابل را مورد تحقیق و بررسی قرار داده است که این صنعت نیز در منطقه ویژه لامرد فعال شود اما مسألهای که در اینباره وجود دارد، این است که بهدلیل شرایط بینالمللی، تقاضای قابلتوجهی آنسوی مرزها وجود ندارد و توانیر نیز با اینکه طرحهای توسعهای زیادی دردست اجرا دارد در پرداخت مطالبات تولیدکنندگان سیم و کابل بهموقع عمل نمیکند. طبق این مسأله، طرح تولید سیم و کابل را از لحاظ سودآوری، جذاب بهنظر نمیرسد.
وی اظهار کرد: سرمایهگذاری برای تولید پروفیل آلومینیومی نیز در «آلومشهر» محدود خواهد بود و تنها نقش تکمیلکننده زنجیره به نوعی در این منطقه را ایفا خواهد کرد. به همین دلیل بهطور قطعی نمیتوان نظر داد که بر بازار سایر شرکتهای فعال در زمینه تولید پروفیل چه تأثیری خواهد گذاشت.
برچسب ها
ثبت نظر