تصمیمگیری اشتباه جبران ناپذیر خواهد بود، سریعاً کارشناسانه تصمیم بگیرید
امسال نیز همچون سال گذشته افزایش مصرف برق و عدم توانایی نیروگاههای کشور در تامین برق مورد نیاز و همچنین صادرات برق از یک سو و فرسودگی و عدم نوسازی و تاسیس نیروگاههای جدید از سوی دیگر، کشور را وارد بحران کمبود برق نموده است.
باشگاه خبری صنعت آلومینیوم - امسال نیز همچون سال گذشته افزایش مصرف برق و عدم توانایی نیروگاههای کشور در تامین برق مورد نیاز و همچنین صادرات برق از یک سو و فرسودگی و عدم نوسازی و تاسیس نیروگاههای جدید از سوی دیگر، کشور را وارد بحران کمبود برق نموده است.
در فصل تابستان و با رسیدن به زمان اوج مصرف برق، فشار زیادی بر نیروگاهها وارد میشود و در صورتی که وضعیت مذکور با درایت و بطور صحیح مدیریت نشود، قطعی ناگهانی برق را در صنایع و مناطق مسکونی شاهد خواهیم بود.
به همین دلیل شرکت توانیر جهت برنامهریزی مدیریت بار تصمیم به کاهش سهمیه برق صنایع گرفته و مقرر شده است از تاریخ ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه امسال تمام صنایع بار مصرفی خود را کاهش دهند.
در این بین سهم شرکتهای آلومینیومی کاهش مصرف به میزان ۱۰۰ مگاوات تعیین شده است.
حال برای آنانکه با صنعت تولید آلومینیوم آشنایی دارند این سئوال مطرح است که این صنعت با این موضوع بحرانی چگونه کنار خواهد آمد؟
در صنعت آلومینیوم هنگامی که یک دیگ احیا روشن میشود بایستی ۵ تا ۷ سال به صورت ۲۴ ساعته فعال باشد و هرگونه اختلالی در فعالیت آن سبب کاهش عمر دیگ خواهد شد چرا که فرایند تولید آلومینیوم و به تبع آن فعالیت دیگهای احیا مداوم است. در هر خط احیا بیش از ۲۰۰ دیگ فعال وجود دارد که در صورت کاهش جریان و به دنبال آن کاهش جریان ورودی به دیگ، کیفیت آلومینیوم تولیدی از استاندارد خارج شده و بدنه داخلی دیگ آسیب میبیند. حال اگر جریان برق بیش از دو ساعت قطع شود مذاب آلومینیوم درون دیگ منجمد میشود و هزینه تخریب و راه اندازی مجدد هر دیگ احیا بالغ بر میلیاردها تومان خواهد شد.
متعلقات هر دیگ (شامل تجهیزات، مواد نسوز و کاتد) علاوه بر گران قیمت بودن، جزئی از مواردی هستند که در دوران تحریم واردات آنها با سختی فراوان انجام میشود و برای راه اندازی مجدد دیگها میبایست همه آنها تامین شود.
در صنعت تولید آلومینیوم به علت پیوستگی فرایند، نمیتوان همچون صنایع فولاد و سیمان، یک شیفت کاری را تعطیل کرده و شیفت شب را جایگزین آن نمود.
در سال گذشته طی جلسات برگزار شده بین سندیکای صنایع آلومینیوم و وزیر محترم صمت، نکات فوق مطرح شد که ماحصل آن همکاری وزارت صمت و نیرو جهت جلوگیری از قطع برق صنعت آلومینیوم بود. در مقابل صنایع آلومینیوم به منظور همکاری جهت جلوگیری از وارد آمدن بار اضافی به شبکه متعهد به عدم راهاندازی دیگهای در دست بازسازی و در حال اورهال و همچنین متوقف کردن طرحهای توسعه در فصل گرما شدند.
با توجه به حساسیت این صنعت در برابر نوسانات و قطعی برق، تصمیمات غیر اصولی و شتابزده حتی اگر در مقطع حساس فعلی بحران ساز نشود، در میان مدت تیشه بر ریشه این صنعت و سبب مرگ تدریجی آن خواهد بود. لذا از دست اندرکاران امر به خصوص وزارت صمت و نیرو انتظار میرود تا با در نظر گرفتن زمان اندکی که تا تاریخ اجرای این برنامه مانده است، با بهرهگیری از نظرات کارشناسی متخصصین خود این مهم را دریابند و هر چه سریعتر با تصمیمات عقلایی و رایزنیهای مثبت دو وزارتخانه علاوه بر جلوگیری از کاهش تولید این فلز استراتژیک، این صنعت را بیش از این متحمل هزینههای هنگفت ناشی از قطع برق در دیگهای احیا نکنند و باعث از بین رفتن بیتالمال نگردند.
ثبت نظر