منوچهر صالحی در عین حال تاکید کرد که هم ایران و هم غرب به عقد تفاهمنامه هستهای نیازمند هستند و انجام این کار هم دور از انتظار نیست.
منوچهر صالحی، مدیرعامل گروه صنعتی دفتر کل کالا که در دوسلدورف آلمان برای بازدید از نمایشگاه متک 2015 بسر میبرد، در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان آخرین وضعیت فعالیتهای این گروه صنعتی را تشریح کرد. او خبر داد که گروه صنعتی دفتر کل کالا پروژهای را نیز با شرکت اشتاین برای جمعآوری غبارهای فولاد مبارکه و تزریق این غبارها به کوره در دست اجرا دارد.
متن گفتوگو با منوچهر صالحی، مدیرعامل گروه صنعتی دفتر کل کالا به شرح زیر است:
آقای صالحی نمایشگاه امسال متک را چطور دیدید و آیا از ایران هم مشتری داشتید؟ بد نیست توضیحی هم درباره فعالیت های گروه صنعتی دفتر کل کالا بدهید.
به این دلیل که کار و حوزه فعالیت ما در صنایع فولاد، ریختهگری، آلومینیوم و مس در ایران است برای بهروزرسانی تکنولوژی خودمان مرتبا در این نمایشگاهها شرکت میکنیم. از آنجایی که کارهای پروژهای انجام میدهیم با بسیاری از شرکتهای آلمانی مانند تی ام ال، سازنده دستگاههای مخصوص صنایع ذوب و فلزات نیز کار میکنیم. بعضا برخی ماشینآلات مانند ماشینآلاتی که در دمای 1000 درجه کار میکنند و ماشینهای گرم را فقط میتوان در چنین نمایشگاهی پیدا کرد. غیر از این، با شرکت اس ام اس گروپ آلمان همکاری نزدیکی برای پروژههای در دست اجرا در ایران داریم. براساس آخرین صحبتی که چندی قبل با دفتر مرکزی اس ام اس انجام دادم بسیار جای امیدواری است که این شرکت بزرگ آلمانی با هم و غم بیشتری برای کار کردن وارد بازار ایران شود. غیر از این، با شرکت اشتاین تکنولوژی نیز که در زمینه تزریق در کوره و لنسهای اتومات شرکت مطرحی است همکاری داریم. در واقع ما نمایندگی این شرکتها را در اختیار داریم. با شرکت "ها اون کا" که کارخانههای نورد را طراحی و میسازد نیز همکاری نزدیکی داریم.
کدام شرکتهای ایرانی جزو مشتریان شما هستند؟
ما مشتریان بزرگی در ایرارن داریم. از صنایع دفاع تا صنایع نورد و ذوب آهن و بخش خصوصی که با تعدادی از آنها نیز در حال مذاکره هستیم.
آیا مشتریان ایرانی به غرفه شما هم آمدهاند؟
بله اینجا هم آمدند. و استقبال هم خیلی خوب بوده است. اگرچه زمان بسیار کم بوده و دیدنیها بسیار زیاد است. دوستان وقت گذاشتند و درباره پروژههای آتی و در حال اجرا صحبت کردیم. کسانی هم که اینجا هستند برای بهروزرسانی اطلاعات و تکنولوژی آمدهاند.
سطح متک 2015 را با متک 2011 چطور ارزیابی میکنید؟
تقریبا اکثر شرکتهایی که اینجا میبینید سابقه طولانی در صنایع فولاد دارند. مسلما تفاوتهایی ایجاد شده است و غرفهها از نظر کیفیت بهتر شدهاند و محصولات کیفیتر و با طول عمر بیشتر در حال ارائه است.
در حال حاضر چه پروژههایی را در ایران در دست اجرا دارید؟
ما هماکنون بعد از تولیداتی که قبلا داشتیم و برای صنایع فولاد انجام میدادیم، در حال حاضر ساخت کورههای قوس الکتریکی را شروع کردیم و کابلهای آبگرد کورههای قوس الکتریکی را به چندین مشترین مثل فولاد مبارکه، خوزستان و صبا استیل را دادیم و سفارش جدید هم گرفتیم تا تامین کنیم. پروژههای دیگری با شرکت اشتاین در ایران داریم در مبارکه برای جمعآوری غبار و تزریق آن مجددا در کورهها که این پروژه نیز در دست اجرا است. با شرکت "ها اون کا کخ" کارخانههای نورد بزرگی را در حال صحبت و مذاکره هستیم که امیدواریم در ماه آینده قرارداد آن بسته شود. برای همان پروژهها احتیاج به کارخانههای ذوب و فولادسازی داریم که با اس ام اس صحبت کردیم تا آنها انجام دهیم. در تمام این موارد هدف شرکت انتقال دانش فنی به کشور برای نسل بعدی و ساخت داخل بیش از 50 درصدی این محصولات است.
به عنوان یک مدیر صنعتی و کارشناس فنی پیشبینی شما از آینده تحریمها چیست؟
به نظر من همه طرفین علاقهمند به عقد این تفاهمنامه هستند. برای اینکه هم غربیها با توجه به رکود فعلی در اقتصادشان به بازار ایران که 10 تا 15 سال از تکنولوژیهای مدرن دور بوده نیاز دارند و هم ایران تشنه تکنولوژی است. در نتیجه فکر میکنم هر دو طرف علاقهمند به بازی برد-برد هستند و امیدواریم به کشور ما هم کمک کند تا از این بحران فعلی بیرون بیاید.
ثبت نظر