Fa En چهارشنبه 26 دی 1403 ساعت 3 و 48 دقیقه

یک فعال صنعت آلومینیوم:

در بومی‌سازی ماشین آلات و تجهیزات صنعت آلومینیوم موفق بوده‌ایم

در بومی‌سازی ماشین آلات و تجهیزات صنعت آلومینیوم موفق بوده‌ایم

باشگاه آلومینیوم: یک فعال در صنعت آلومینیوم می‌گوید: در این سال‌ها از میزان وابستگی صنعت آلومینیوم کشور به واردات ماشین‌آلات و تجهیزات کاسته شده است اما همچنان از خطوط به‌روز اروپایی بی‌بهره هستیم و بیشتر ماشین‌آلات مشابه نمونه‌های چینی مونتاژ شده‌اند.

سه شنبه 20 خرداد 1399 ساعت 10:53

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، سید نوید موسوی ضمن مطلوب دانستن کیفیت بیلت‌های تولیدی کنونی اظهار داشت: بیلت‌های مورد استفاده در ایران شامل بیلت‌های وارداتی مانند دوبال، بیلت‌های ایرالکو و DC می‌شود که در حال حاضر استفاده از دو نوع DC و ایرالکو رایج است. به تازگی کیفیت بیلت‌ها روبه بهبود رفته‌اند در صورتی که در گذشته بیلت‌ها از کیفیت چندان مناسبی برخوردار نبوده‌اند.

وی اذعان کرد: صنعت آلومینیوم کشور در خصوص تامین تجهیزات و ماشین‌آلات از نظر وابستگی به خارج از کشور و واردات آن‌ها، به خودکفایی رسیده و میزان واردات تجهیزات و تکنولوژی خطوط تولیدی آلومینیوم از سایر کشور‌ها بسیار کم شده ‌است. ماشین آلات مورد استفاده در این صنعت، قبلا از کشور چین وارد می‌شد اما درحال حاضر بومی‌سازی آن‌ها توسط کارخانه‌های داخلی صورت گرفته‌ است. در رابطه با خطوط تولیدی روز دنیا، ممکن است واردات داشته باشیم زیرا این خط‌های تولید متفاوت بوده و به دانش فنی خاصی نیازمند‍‌ هستند.

موسوی افزود: گرچه به علت وجود تحریم‌ها، ماشین‌آلات جدید اروپایی را نمی‌توانیم وارد کنیم اما خطوط تولیدی فعلی، پاسخ‌گوی نیازهای صنعت آلومینیوم کشور است و تقریبا ایران از لحاظ کیفیت خطوط تولید، با کشور ترکیه برابری می‌کند و تنها تفاوتی که بین این دو کشور می‌توانیم لحاظ کنیم، از منظر کنترل کیفیت و نظارت بر تولید محصولات با کیفیت‌تر است.

وی با توجه به افتتاح کارخانه تولید شمش سالکو، چشم‌انداز تولید و صادرات شمش آلومینیوم کشور را این‌گونه توصیف کرد: تولید آلومینیوم و به تبع صادرات آن به عوامل مختلفی می‌تواند وابسته باشد و نمی‌توان در این خصوص پیش‌بینی دقیقی داشت. کاهش یا به نوعی توقف تعامل با کشور‌های صنعتی دیگر و همچنین شیوع ویروس کرونا، تولید و صادرات صنایع فلزی ازجمله آلومینیوم را تحت تاثیر قرار داده است؛ اما در مجموع تولیدات داخلی در روند مثبتی قرار گرفته و اگر صادرات از محدودیت فعلی خارج شود، ممکن است آینده‌ای روشن در صنعت آلومینیوم کشور رقم بخورد.

وی که مدیرعامل یک گروه مهندسی در زمینه تولید مقاطع آلومینیومی است، در خصوص وضعیت بازار آلومینیوم، اظهار کرد: بیشترین مشکلات موجود برای تولید‌کنندگان، عدم دسترسی به مواد اولیه است و همچنین وجود بازار رقابتی که سعی دارد قیمت‌ها را پایین نگه دارد. در صورتی که اگر از سوی دولت سوبسید در اختیار تولیدکنندگان اعم از واحد‌های مادر و صنایع پایین‌دستی، قرار گیرد، می‌توان محصولات را با قیمت کمتر صادر کرد و قیمت تمام شده مواد اولیه نیز کاهش می‌یابد. در این صورت می‌توانیم در بازار جهانی نیز حضور پررنگی داشته باشیم؛ اما دولت از تولیدکنندگان این صنعت، همانند بقیه صنایع فلزی کشور، حمایت نمی‌کند.

موسوی تاکید کرد: مسئولین بر صنعت آلومینیوم نظارت بسیار محدودی دارند و این صنعت به شکل انحصاری درآمده و به عبارتی تنها در دست افرادی خاص است. از تصمیم‌گیرندگان اصلی، صنایع بالادستی و مادر انتظار می‌رود که تولیدکنندگان را مورد حمایت خویش قرار دهند تا در بازار، رقابت شکل بگیرد و قیمت‌ها کنترل شود. تا زمانی که این صنعت، انحصاری باشد و بازار بورس کالا در دست عده‌ای خاص باشد، منافع میان همه به عدالت تقسیم نخواهد شد.

 

تعداد بازدید : 2025

ثبت نظر

ارسال