Fa En یکشنبه 4 آذر 1403 ساعت 4 و 15 دقیقه

تولید از رونق افتاده است

تولید از رونق افتاده است

باشگاه آلومینیوم: مدیر کارگاه ریخته‌گری انصاری، تولیدکننده پروفیل آلومینیومی گفت: کاهش تقاضا و افت قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی و همچنین نوسان نرخ ارز در داخل هم‌زمان با ادامه رکود حاکم در صنعت ساخت‌وساز، باعث شده است تا بسیاری از کارگاه‌های تولیدی ناچار به تعدیل نیروی انسانی و کاهش تولید شوند.

چهارشنبه 25 آبان 1401 ساعت 9:32

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، عباس انصاری در گفت‌وگو با فلزات آنلاین بیان کرد: با توجه به افزایش روزافزون مشکلات در بخش تولید، درحال‌حاضر با 50 درصد ظرفیت تولید مشغول فعالیت هستیم. نوسان قیمت مواد اولیه طی هفت‌ماه اخیر، به‌شدت تولیدکنندگان را با مشکل مواجه ساخته است و نمی‌توانیم برنامه‌ریزی مشخصی برای تولید داشته باشیم.

نوسان قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی

وی درخصوص نوسان قیمت آلومینیوم، عنوان کرد: به‌منظور تولید پروفیل آلومینیومی و همچنین تیغه کرکره‌ از شمش و ضایعات آلومینیومی استفاده می‌کنیم. قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن دائماً درحال نوسان بوده است و در اواخر سال گذشته، به‌دلیل جنگ روسیه و اوکراین به مرز چهار هزار دلار به‌ازای هر تن در بورس فلزات لندن رسید و در ادامه به‌دلیل افزایش نرخ بهره در بانک‌های معتبر جهانی، به حدود 2100 دلار به‌ازای هر تن کاهش پیدا کرد. به‌دنبال این امر، قیمت این فلز در بازار داخلی نیز با نوسان همراه شده است؛ چراکه قیمت‌گذاری شمش در بورس بر پایه نرخ دلار و همچنین بورس فلزات لندن انجام می‌شود و زمانی‌که قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی تغییر چشمگیری پیدا می‌کند، تعادل عرضه و تقاضای شمش در بورس برهم می‌ریزد و این مسأله درنهایت منجر به افزایش کاذب قیمت آن در بازار می‌شود. به همین علت، ما درنظر داریم تا پایان امسال، با حدود نصف ظرفیت اسمی مجموعه فعالیت داشته باشیم تا قیمت آلومینیوم به یک ثبات نسبی در بازارهای جهانی و درنهایت داخل دست پیدا کند.

مدیر کارگاه ریخته‌گری انصاری در ارتباط با قطعی برق واحدهای صنعتی مطرح کرد: قطعی یک‌روزه برق در تابستان امسال، تولید مجموعه را تحت‌تأثیر قرار داد. برق واحدهای صنعتی فعال در شهرک صنعتی شمس‌آباد رأس ساعت 11 در روزهای دوشنبه هر هفته قطع می‌شد و با توجه به اینکه ریخته‌گری یک فرآیند پیوسته است، بنابراین ما چاره‌ای جز توقف کامل تولید و تعطیلی مجموعه در این روز نداشتیم؛ چراکه اگر حین فرآیند تولید با قطعی برق مواجه شویم، خسارات و ضررهای جبران‌ناپذیری به کوره‌ها و سایر تجهیزات وارد خواهد شد. این اتفاق در سال‌های پیش با مدت زمان کمتر طی روزهای بیشتر در هفته رخ می‌داد که با توجه به مشخص‌نبودن زمان دقیق قطعی برق، مشکلات فراوانی را برای واحدهای صنعتی ایجاد کرده بود اما تابستان امسال زمان‌بندی مشخصی برای قطعی برق درنظر گرفته شده بود و زیان کمتری متحمل تولیدکنندگان شد.

افت چشمگیر انگیزه نیروی انسانی

انصاری در ادامه به کاهش نیروی انسانی در بخش تولید اشاره کرد و گفت: واقعیت امر این است که نیروی انسانی داخلی تمایل و انگیزه کافی برای فعالیت در کارگاه‌های ریخته‌گری را ندارد و ما ناچار به استفاده از اتباع خارجی در مجموعه شده‌ایم. درحالی‌که اگر این انگیزه در افراد جویای کار به‌ویژه جوانان ایجاد شود، در ادامه شاهد کاهش معضل بیکاری و رشد اقتصادی در کشور خواهیم بود. متأسفانه بسیاری از کارگران به دلایل واهی و غیرموجه، به‌دنبال عدم حضور مداوم در مجموعه هستند و جالب اینکه بسیاری از آ‌‌ن‌ها نیز همواره نسبت به حقوق دریافتی خود اعتراض می‌کنند. این درحالی است که کارفرمایان نیز به‌دلیل رشد هزینه‌های تولید اعم از بیمه، مالیات و...، توانایی تأمین نقدینگی لازم جهت پرداخت افزایش 57 درصدی حقوق نیروی انسانی در سال جاری را ندارند و با این وجود، بعضی از آن‌ها به‌دنبال پرداخت مشوق‌های مالی و یا بسته‌های معیشتی به کارگران جهت کاهش حداقل مشکلات موجود به‌ویژه برای افراد متأهل هستند.

وی ضمن اشاره به رکود حاکم بر بازارهای داخلی، اذعان کرد: درصورتی‌که خرید و فروش در بازار با رونق همراه باشد، می‌توانیم مشکلات ذکرشده را به‌نحوی مدیریت کنیم اما متأسفانه رکود موجود در بازار باعث شده است که فروش چندانی صورت نپذیرد و در ادامه تولیدکننده ناچار به کاهش تولید شود. درحال‌حاضر بازار پروفیل آلومینیومی متأثر از سه فاکتور قیمت آلومینیوم در بورس‌های جهانی به‌ویژه فلزات لندن، نوسان نرخ ارز و قیمت آلومینیوم در داخل است و هرگونه نوسان در موارد فوق، منجر به تغییراتی در تولید خواهد شد. به‌نظر می‌رسد اگر رکود حاکم همچنان ادامه پیدا کند، ما قادر به ادامه فعالیت خود نخواهیم بود و بسیاری از واحدهای کوچک تولیدی نیز در آینده تعطیل خواهند شد.

مالیات، گریبان تمام تولیدکنندگان را گرفته است

مدیر کارگاه ریخته‌گری انصاری با انتقاد از اخذ مالیات‌های سنگین از تولیدکنندگان، خاطرنشان کرد: مدتی قبل اقدام به دریافت دو میلیارد تومان تسهیلات بانکی جهت تأمین سرمایه در گردش مجموعه کردیم. درحالی‌که ما اقدام به‌فروش محصولات تولیدی خود با یک دستگاه کارتخوان مشخص می‌کنیم، میزان مالیات تعیین‌شده برای سال مالی 1399 مجموعه درحدود 200 میلیون تومان است. این درحالی است که بسیاری از کارگاه‌های ریخته‌گری به‌صورت غیرمجاز، مشغول فعالیت در اطراف شهرهای بزرگ صنعتی هستند و هیچ هزینه‌ای بابت مالیات، گاز و ... نیز پرداخت نمی‌کنند. با این حال، ما نسبت به تهیه پرینت حساب بانکی مجموعه اقدام کرده‌ایم تا بتوانیم میزان مالیات تعیین‌شده را کاهش دهیم و حتی نسبت به این مسأله اعتراض خود را مطرح کرده‌ایم که امیدوار هستیم در ادامه نتیجه مطلوب حاصل شود.

انصاری ادامه داد: بدون‌شک این سنگ‌اندازی‌ها و دست‌اندازها منجر به کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت آن هم در چنین شرایط سخت و دشوار اقتصادی خواهد شد. تعداد نیروی انسانی شاغل در کارگاه ما تا چند سال پیش، درحدود 70 نفر بود که همگی با انرژی و انگیزه کافی در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کردند اما درحال‌حاضر نه‌تنها با افت محسوس نیروی انسانی با انگیزه و جوان مواجه هستیم بلکه تولیدکنندگان نیز تمایل چندانی به ادامه فعالیت خود ندارند و نمی‌توانند آینده روشنی را برای این بخش متصور شوند.

وی خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی شمس‌آباد، قطب شهرک‌های صنعتی در کشور شناخته می‌شود که تا مدتی قبل با رونق تولید در واحدهای صنعتی این شهرک مواجه بودیم اما متأسفانه درحال‌حاضر بسیاری از این واحدها به‌دلیل افزایش هزینه‌های تولید و رکود حاکم در بازار، ناچار به تعدیل نیروی انسانی و همچنین کاهش تولید شده‌اند. اگرچه این معضلات تنها مختص به بخش تولید نیست و سایر صنوف و مشاغل نیز با مشکلات مرتبط با خود روبه‌رو شده‌اند و در حالت کلی، شرایط بازار مساعد نیست.

رکود ساخت‌وساز به تولید پروفیل آلومینیومی ضربه زد

انصاری در ادامه ضمن اشاره به اهمیت رونق صنعت ساختمان‌سازی در تولید پروفیل‌های آلومینیومی، عنوان کرد: عمده مشتریان پروفیل و حتی تیغه کرکره‌های آلومینیومی، فعالان صنعت ساخت‌وساز هستند که متأسفانه این صنعت نیز درحال‌حاضر با رکود همراه شده است. درحالی‌که اگر ساختمان‌سازی در داخل با رونق همراه شود، بدون‌شک تولید و فروش پروفیل و مقاطع آلومینیومی نیز رشد پیدا خواهد کرد. اکنون ما به مثابه پیرمردی هستیم که دچار فراموشی شده است و در گذر زمان به مشکلات روحی و جسمی وی افزوده می‌شود. درحالی‌که هنوز چهار ماه به پایان سال 1401 باقی‌مانده است، بسیاری از تولیدکنندگان نگران شرایط بازار در سال آتی هستند و مشخص نیست که تولید طی این مدت دستخوش چه تغییراتی خواهد شد.

وی با انتقاد از عدم حمایت دولت از واحدهای کوچک صنعتی، تأکید کرد: درحالی شاهد رشد روزافزون مشکلات موجود در بخش تولید هستیم که سازمان‌های مرتبط به‌جای اینکه در راستای کاهش مشکلات موجود قدم بردارند، به‌دنبال مانع‌تراشی برای تولیدکنندگان هستند. این درحالی است که مشکلات موجود باید ریشه‌یابی شوند و دولت باید یاری‌رسان فعالان بخش خصوصی به‌ویژه بخش تولید باشد. واقعیت امر این است که تولیدکنندگان هدفی جز اشتغال‌زایی بیشتر و رونق اقتصادی ندارند اما متأسفانه مشکلات موجود باعث شده است که نسبت به ادامه این راه سخت و دشوار دلسرد شوند.

مدیر کارگاه ریخته‌گری انصاری درخصوص چشم‌انداز صنعت آلومینیوم، ابراز کرد: اگر شرایط تولید به همین شکل ادامه پیدا کند، نمی‌توانیم آینده روشنی را برای صنعت آلومینیوم کشور متصور شویم. درحالی‌که شرکت‌های مطرح آلومینیومی دنیا به‌دنبال تولید محصولات جدید و به‌روزرسانی فرایندهای تولید خود هستند، ما همچنان باید از دانش قدیمی و ماشین‌آلات فرسوده در خطوط تولید استفاده کنیم. البته باید درنظر داشت که اتفاقات اخیر در سطح جهان به‌ویژه جنگ روسیه و اوکراین، تأثیر منفی بر بازار فلزات گذاشته است و همچنین تمایل دولت‌های مختلف به حفظ انواع ضایعات آهنی و غیرآهنی، تأمین مواد اولیه را بیش از پیش دشوار ساخته است. تا چندی پیش، ضایعات آلومینیومی فراوانی از کشور عراق به داخل وارد می‌شد که در سایر بخش‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت اما اکنون با افت چشمگیر ضایعات در کشور به‌دنبال عدم واردات و همچنین تخریب سازه‌های قدیمی روبه‌رو هستیم.

انصاری در پایان یادآور شد: امیدوار هستیم در ادامه شاهد ثبات نرخ ارز و همچنین نوسان قیمت آلومینیوم در بازارهای داخلی باشیم تا بتوانیم با توان و ظرفیت بیشتری به تولید خود ادامه دهیم.

تعداد بازدید : 463

ثبت نظر

ارسال