شرکت مستقیم آمریکا در جنگ ویتنام باعث هزینههای مالی سنگینی همراه با تلفات نیروی انسانی بسیار و ناراحتی و عصبانیت مردم آمریکا شد؛ به طوری که سالها دولتهای آمریکا از هر گونه دخالت نظامی مستقیم در کشورهای مختلف خودداری میکردند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق اصفهان
شرکت مستقیم آمریکا در جنگ ویتنام باعث هزینههای مالی سنگینی همراه با تلفات نیروی انسانی بسیار و ناراحتی و عصبانیت مردم آمریکا شد؛ به طوری که سالها دولتهای آمریکا از هر گونه دخالت نظامی مستقیم در کشورهای مختلف خودداری میکردند.
شرکت مستقیم آمریکا در جنگ عراق و افغانستان باعث تلفات نیروی انسانی بسیار و یادآوری مجدد خاطرات آمریکاییها از جنگ ویتنام شد.
مقاومت درخشان ایران در 8 سال جنگ تحمیلی و حضور قدرتمند در منطقه، توان بالقوه و بالفعل ایران به عنوان یک قدرت منطقهای با دارا بودن موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و منابع انسانی و مادی مورد نیاز را عیان ساخت.
جمعبندی موارد فوق، استراتژیستهای آمریکایی را به تغییر نگرش آمریکا به ایران و تغییر جایگاه ایران در دهکده جهانی ترغیب کرد.
پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و تغییر دولت و به موازات آن نگرش و ادبیات دیپلماسی ایران در رابطه با کشورهای دیگر و بهخصوص آمریکا چرخه را تکمیل و میتوان گفت زمینه را برای حضور فعال ایران در معادلات منطقهای و بینالمللی فراهم کرد. در این راستا اولین چالش پیش رو، حل مساله هستهای ایران بود که بهعنوان مساله مشترک ایران و آمریکا و اروپا مطرح شد و ملاحظه شد که با همتی مضاعف از طرف ایران و آمریکا و اروپا مورد واکاوی قرار گرفت.
تلاش مجدد طرفین در 16 ماه گذشته و بهویژه درایت، جدیت و حرفهای بودن تیم مذاکرهکننده ایرانی و حمایتها و ارشاد مسوولان کشور باعث اقدامات موفقیتآمیز در این امر شد و امید است که با امضای توافقنامه نهایی، بهطور کلی جایگاه ایران بهعنوان یک قدرت منطقهای مورد احترام و اقتصاد ایران در ریل خود قرار گیرد که در این رابطه چند نکته قابل ذکر است:
1- قرار گرفتن اقتصاد ایران در ریل به این معنا است که اگر لکوموتیو مناسب به آن بسته شود، میتواند با سرعت مسیر تعالی خود را طی کند.
2- آنچه مسلم است زیرساختهای این ریل برای سرعتهای زیاد آمادگی نداشته، بلکه زیرساختهای آن نیاز به بازسازی یا حتی ایجاد خطوط جدیدالاحداث برای سرعتهای بالا خواهد داشت.
3- قرار داشتن در جاده نامناسب سرعت حرکت را محدود میکند، از سوی دیگر باید توجه داشت که قرار گرفتن در ریل میتواند عقبگردها و مشکلات جدیدی را نیز همراه داشته باشد.
4- اولویت اول نظام غرب همیشه مسائل اقتصادی و منافع ملی است و لازم است دولت هم اولویت اقتصاد و تولید را در برنامههای خود ملحوظ و شفاف کند.
5- بهبود روابط با غرب اشتهای آنها را برای ورود به بازارهای ایران تحریک کرده و در حال برنامهریزی برای ورود به این بازار بزرگ است که همراه با تهدیدها و فرصتهای زیر برای اقتصاد ایران است:
الف- شرکتهای غربی و آسیایی آماده ورود به بازارهای ایران با تکنولوژی روز، شرکتهای بزرگ، قیمتهای مناسب و برنامههای تدوین شده هستند.
ب- شرکتهای ایرانی در چند سال گذشته از تحریم و فضای کسبوکار نامناسب رنج بردهاند و در شرایط رقابت با آنها نیستند، بنابراین میتوانند بازارهای داخلی موجود خود را نیز از دست بدهند.
ج- دولت از هماکنون از واحدهای صنعتی و خدماتی برای بازسازی و به روزرسانی تکنولوژی و به موازات آن بهبود فضای کسبوکار حمایت کند و فعالان اقتصادی نیز ضمن پذیرش چالشهای فوق نسبت به بازسازی مدیریت و برنامهریزی جهت افزایش بهرهوری و توان رقابتی خود اقدام و در حل مشکلات کشور نقشآفرینی کنند.
در این میان، با درایت دولت تدبیر و امید و اتخاذ استراتژیهای تولیدمحور و حمایت از بخش خصوصی و اجرای واقعی اصل 44 قانون اساسی از این فرصت طلایی برای رونق اقتصاد و حل مشکلات اجتماعی، معیشتی و اشتغال کشور توفیق حاصل میشود.
ثبت نظر