Fa En دوشنبه 24 دی 1403 ساعت 12 و 13 دقیقه

تنها کارخانه نفلین سینیت خاورمیانه در یک قدمی توسعه

تنها کارخانه نفلین سینیت خاورمیانه در یک قدمی توسعه

باشگاه آلومینیوم: مجتمع نفلین سینیت کلیبر به عنوان تنها کارخانه واحد فرآوری این محصول راهبردی در خاورمیانه با سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد تومانی و سه میلیون دلاری در یک قدمی توسعه است.

چهارشنبه 30 مهر 1399 ساعت 12:30

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از ایرنا، نفلین سینیت به علت ارزش فوق العاده ای که در تولید آلومینیوم، شیشه و سرامیک پلاستیک و کائوچو، تهیه پشم و شیشه معدنی، کود شیمیایی دارد، در بیشتر کشورهای دنیا مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

کانسار نفلین سینیت کلیبر بزرگترین توده نفلین دار اکتشاف شده در کشور محسوب می شود که با وسعتی حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع و ذخیره قطعی  بیش از یکصد میلیون تنی در فاصله ۱۳ کیلومتری کلیبر قرار دارد .

عملیات اجرایی کارخانه فرآوری نفلین سینیت کلیبر از سال ۸۳ تاکنون در حال اجراست که با شروع به کار فازهای جدید، تحول بزرگی در فعالیت این مجتمع صنعتی و معدنی رخ خواهد داد .

با تغییر در مکانیزم تولید کارخانهنفلین سینیت کلیبر از خشک به تر ضمن جلوگیری از خروج ارز برای واردات این محصول ، ابتدا نیاز صنایع داخل کشور تامین و سپس زمینه برای صادرات نیز فراهم می شود .

کارخانه فرآوری نفلین سینیت با ظرفیت سالیانه ۵۲ هزار تن تولید کنسانتره، اولین تولید کننده این ماده معدنی در خاورمیانه می باشد.

محصول تولیدی این مجتمع در صنایع مختلف اعم از کاشی، سرامیک، چینی، شیشه، رنگ و پلاستیک از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد تومانی در فاز یک توسعه 

علیرضا خوش مقام، مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر با اشاره به اینکه این مجموعه از سال ۱۳۸۳ شروع به کار کرده است و ظرفیت کنونی فرآوری  آن ۱۵ هزار تن است، گفت: با اجرای طرح توسعه ظرفیت این کارخانه ۱۵ هزار تنی به ۱۵۰ هزار تن خواهد رسید.

علیرضا خوش مقام افزود: پروژه در فاز اول به روش تر با ظرفیت ۴۰ هزار تن در سال و تولید محصول کیفی با ابعاد ۱۰۰ تا ۴۰۰ میکرون و  عنصر مزاحم زیر ۰.۱۲ درصد به منظور صادرات محصول تولیدی و قابل رقابت با محصولات جهانی اجرا می شود.

وی ادامه داد: طرح توسعه مجتمع نفلین سینیت کلیبر در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ توسط مقام عالی وزارت صمت کلنگ زنی شد و تا کنون با توجه به مشکلاتی همچون کرونا و شرایط آب و هوایی منطقه حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تمامی دستگاه های مورد نیاز به محل کارخانه حمل شده اند و در حال نصب هستند.

خوش مقام اظهار کرد: این طرح با تکنولوژی جداسازی تر در سه فاز اجرا خواهد شد که ظرفیت نهایی کارخانه تا ۱۵۰ هزارتن در پایان سه فاز قابل افزایش است.

وی گفت: تا کنون حدود سه میلیون دلار و ۶۰ میلیارد تومان توسط سرمایه گذار داخلی و خارجی هزینه شده است.

مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر گفت: احداث این کارخانه علاوه بر تولید محصول با کیفیت صادراتی موجب ارز آوری برای کشور شده و اشتغال زایی قابل توجهی برای جوانان جویای کار منطقه خواهد داشت؛ در فاز اول ۴۰ نفر و در پایان سه فاز در حدود ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

وی اضافه کرد: براساس برنامه زمانی بندی ارایه شده توسط سرمایه گذار، اگر مشکل خاصی پیش نیاید فاز اول طرح توسعه مجتمع نفلین سینیت کلیبر تا دی ماه سال جاری به بهره برداری برسد.

خوش مقام گفت: در حال حاضر خط درایور طرح جدید با ۱۶ نفر نیروی انسانی به صورت کامل راه اندازی شده و سرمایه گذار اقدام به انتقال ۷۰۰ تن از محصولات قبلی تولید شده کارخانه را که مشکل رطوبت و قرار گرفتن در فضای باز  داشت، به خط جدید انتقال داده است.

وی ادامه داد: همچنین کاهش درصد آهن نفلین سینیت فراوری شده از ۰.۲۴ درصد نبه ۰.۱۷ درصد نیز مورد توجه قرار دارد تا محصول به فروش برسد.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی طرح توسعه نفلین سینیت کلیبر گفت: یکی از مشکلات اجرای پروژه شیوع کرونا بود که موجب کندی کار شد و همچنین به دلیل نبود نیروی متخصص و پیمانکارانی که از لحاظ تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز توانمند در منطقه کلیبر باشند، با مشکل مواجه شدیم .

مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر افزود: برای حل این مشکل مجبور شدیم کار را با پیمانکارانی از اهر یا تبریز انجام دهیم، ولی در همکاری با این پیمانکاران نیز به دلیل بعد مسافت و درگیر بودن آنها در پروژه های دیگر با مشکل مواجه هستیم ولی سعی می کنیم کار را پیش ببریم.

وی یادآوری کرد: تمام کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی فازهای ۲ و ۳ طرح توسعه انجام گرفته است.

نفلین سینیت کلیبر، طرح ملی است

حبیب امین زاده ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه صنایع معدنی در استان در سال جهش تولید، از نفلین سینیت کلیبر به عنوان یکی از ۶۰ پروژه ملی کشور یاد کرد و گفت: در سایه تعامل و هماهنگی مجموعه مدیران و هیأت تصمیم گیری تسهیلات در آذربایجان شرقی، سرمایه لازم برای طرح های توسعه این مجموعه از محل بانک های عامل، تامین شده و قابل پرداخت است.

حبیب امین زاده اظهار داشت: به منظور حمایت از توسعه و تجهیز واحدهای صنعتی و تولیدی، ماشین آلات و تجهیزات تا سه سال عمر، قابلیت واردات دارند.

امین زاده با بیان اینکه توسعه معادن و صنایع معدنی در اولویت اقدامات سازمان صمت آذربایجان شرقی است، ادامه داد: از طریق هماهنگی با بانک های عامل استان پروانه بهره برداری معادن به عنوان تضامین بانکی قابل قبول می باشد.

وی گفت: با تغییر در فرآیند خطوط تولید نفلین سینیت کلیبر از خشک به تر، ظرفیت تولید در این مجتمع معدنی و صنعتی از ۳۰ درصد به ۸۰ درصد افزایش می‌‎یابد .

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی افزود: با ارتقای کیفیت محصولات تولیدی در این مجتمع علاوه بر تامین نیاز داخل ، مسیر صادرات این محصول نیز هموارتر می شود .

وی اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر اشتغال ۲۰ نفری در معدن، ۷۵ نفر نیز در صنایع معدنی مشغول بکار هستند که این رقم در آذر ماه به ۱۱۰ نفر خواهد رسید و با تکمیل و راه اندازی فازهای بعدی اشتغال در این واحد صنعتی و معدنی به ۱۵۰ نفر افزایش می یابد .

امین زاده در خصوص فازهای بعدی طرح توسعه این واحد صنایع معدنی گفت: در ۲ فاز دیگر ابتدا باطله های کارخانه قبلی بازیافت و در نهایت یک محصول کیفی با قابلیت صادرات تولید می شود وی خاطرنشان کرد: محصول نهایی این واحد صنایع معدنی، بعد از خردایش و آهن زدایی به صورت کنسانتره دانه بندی شده و در کارخان های کاشی و سرامیک و شیشه کاربرد دارد .

 

تلاش نمایندگان آذربایجان شرقی برای توسعه ظرفیت های معدنی 

علی حاتمی، نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی نیز نفلین سینیت کلیبر را الگوی مطلوب فعالیت های معدنی منطقه شمال غرب کشور دانست و گفت: تسریع در توسعه این واحد معدنی و فعالیت آن با جدیت پیگیری می شود و رسیدن به نقطه ایده آل در فعالیت های معدنی در گرو مساعدت مدیران استانی و همت مضاعف سرمایه گذاران است.

علی حاتمی با تاکید بر ضرورت ایجاد اشتغال و تأمین معیشت و رفاه شهروندان در مناطق محروم و کمتر برخوردار استان از محل ظرفیت های معدنی و صنایع معدنی استان، افزود: نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با اتفاق نظر در تلاش برای توسعه ظرفیت های معدنی و بهره برداری از این مزیت برای ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه هستند.

وی بر انجام فعالیت های جبرانی حاصل از فعالیت های معدنی و تخریب های احتمالی در عرصه های طبیعی تاکید و اضافه کرد: ضرورت دارد احیای فضای سبز در محدوده های معدنی در دستور کار معدن کاران قرار داشته باشد.

تعداد بازدید : 2036

ثبت نظر

ارسال