Fa En پنجشنبه 27 دی 1403 ساعت 20 و 29 دقیقه

تنظیم بازار آلومینیوم با عرضه مستمر/ 4500 تن آلومینیوم در آبان ماه معامله شد

تنظیم بازار آلومینیوم با عرضه مستمر/  4500 تن آلومینیوم در آبان ماه معامله شد

باشگاه آلومینیوم: آلومینیوم یکی از فلزاتی است که تنظیم بازار آن دشوار بوده و با توجه به شرایط موجود در کشور و نیز تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باید به آن توجه ویژه‌ای صورت گیرد؛ زیرا برخلاف دیگر فلزات، آلومینیوم وابستگی بسیاری به واردات مواد اولیه دارد و ارزبری آن نسبت به سایر فلزات بیشتر بوده، با این وجود عرضه مستمر آلومینیوم در بازار باعث تنظیم و آرامش نسبی بازار شده است.

شنبه 17 آذر 1397 ساعت 23:29

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، بازارهای جهانی آلومینیوم متاثر از جنگ تجاری آمریکا با دیگر کشورها، سقوط آزاد شدید قیمت نفت و نیز سیاست‌های سخت‌گیرانه چین در مقابل آلودگی هوا، شرایط مطلوبی را سپری نمی‌کند. چرا که قیمت این فلز پس از مدت‌ها به زیر 2 هزار دلار در هر تن سقوط کرد و با شرایط کنونی به‌نظر نمی‌رسد که وضعیت این فلز چندان بهبود یابد. البته تقاضای این فلز در بازارهای جهانی همواره رو به افزایش بوده است، ولی با توجه به جمیع شرایط اثرگذار بر قیمت آلومینیوم به‌ویژه سقوط قیمت نفت، به‌نظر می‌رسد آلومینیوم همچنان وضعیت مطلوبی نداشته باشد.

در بازار ایران آلومینیوم همچنان متأثر از سیاست‌گذاری‌های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت است. از یک سو تولیدکنندگان آلومینیوم عنوان می‌کنند که با توجه به افزایش قیمت ارز، قیمت تمام‌شده تولید این فلز از 30 هزار تومان فراتر می‌رود و این شرکت‌ها ناچارند ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند؛ از سوی دیگر دولت همچنان اصرار دارد که قیمت پایه محصولات آلومینیومی بر اساس نرخ ارز بازار نیما باشد. در نتیجه قیمت اولیه پایه برای عرضه آلومینیوم در بورس کالا حدود 20 هزار تومان می‌شود و با رقابت صورت گرفته میان خریداران حتی با وجود برداشتن سقف رقابت، این موضوع مورد اعتراض عرضه‌کنندگان است.

با این وجود تنظیم بازار آلومینیوم چندان دشوار نیست؛ چرا که تولیدکنندگان می‌توانند با مصرف‌کنندگان و خریداران آلومینیوم روی یک قیمت به توافق برسند. با این حال دخالت دولت در بازار با قیمت‌های دستوری، مانع از انجام این کار شده است. نکته قابل توجه دیگر در مورد صنعت آلومینیوم آن است که تولیدکنندگان شمش ناچارند برای تأمین مواد اولیه خود به‌ویژه پودر آلومینا، شمش خود را با تأمین‌کننده پودر تهاتر کنند و امکان عرضه در بورس کالا را در حجمی همچون سابق نداشته باشند. این مسأله از سوی دولت به‌عنوان صادرات تلقی می‌شود و در نتیجه ممکن است مانع بارگیری شمش برای تهاتر و یا پهلوگیری پودر آلومینا شود. به‌طوری که خبرها حاکی از عدم پهلوگیری پودر آلومینا برای شرکت المهدی- هرمز جنوب بوده و این شرکت ناچار شد بخشی از خطوط تولید خود را از مدار خارج کند. این امر قطعا به تولید داخلی و مصرف‌کنندگان ضربه می‌زند و باید اقدامات لازم برای جلوگیری از این وضعیت به‌عمل آید.

نمودار حاکی از آن است که طی آبان ماه سال جاری 4 هزار و 500 تن شمش و بیلت از سوی تولیدکنندگان در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن 12 هزار و 800 تن تقاضا وجود داشت و همه این محصولات مورد معامله قرار گرفتند. در این میان 4 هزار تن شمش اولیه عرضه شد که 3 هزار تن آن توسط ایرالکو و یک هزار تن آن توسط هرمز جنوب عرضه شد.

 

تعداد بازدید : 1152

ثبت نظر

ارسال