يک فوق تخصص گوارش با بيان اينکه سرطان گوارش، چهارمين سرطان شايع در دنياست، گفت: 70 درصد علت بروز اين بيماري مربوط به نوع تغذيه و مصرف سيگار برمي گردد.
دکتر نادر ابراهيمي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران اظهار داشت: امروزه استفاده از غذاهاي کم چرب، کم کا لري و روغن هاي گياهي در عدم ابتلا به سرطان گوارش سودمند است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران کبابي کردن غذا را خطرناک ترين نوع پخت غذا دانست وافزود: در اثر کباب شدن ، چربي ها شکسته و هيدروکربن ايجاد مي شود و هر چقدر زمان پخت گوشت به صورت کبابي بيشتر، سرطان زا بودن آن نيز بيشتر مي شود.
دکتر ابراهيمي با اشاره به باکتري هاي موجود در غذاهاي کبابي شده افزود: معمولاٌ اين باکتري ها را مي توان با قراردادن در مايکروويو، کشيدن فويل روي آن و تفت دادن با روغن کم از بين برد.
اين فوق تخصص گوارش افزود: استفاده از سبزيجات، پياز، گوجه فرنگي، فلفل و مواد نگهدارنده دارند باعث خنثي شدن مواد شيميايي موجود در گوشت مي شود و در نهايت ميزان سرطان زايي را کاهش مي دهد.
دکتر ابراهيمي اظهار داشت: از نظر پزشکي بهترين روش پخت، بخارپز کردن است با اين حال در روش آب پزکردن تمام ويتامين و اسيد فوليک موجود در مواد غذايي وارد آب مي شود و ارزش غذايي آن کم مي شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: مصرف غذاهاي آماده ، کالباس و سوسيس که مواد نگهدارنده دارند و غذاهاي دودي شده مانند ماهي در افزايش بروز سرطان گوارش نقش مهمي دارند.
اين فوق تخصص گوارش در پايان با اشاره به ارتباط نزديک بين نوع تغذيه و بروز سرطان گوارش خاطر نشان کرد: مردم بايد ميزان استفاده از سبزيجات، غذاهاي بخارپزو روغن هاي گياهي را افزايش و همچنين غذاهاي آماده و کباب پز شده را به حداقل برسانند.
ثبت نظر