طلا کمی بالا می رود و دوباره سقوط آزاد می کند. این حال و روز و وضعیت این روزهای طلاست. فلز گرانبها ثباتی به خود نمی بیند و این مسئله ناشی از متغیرهای مختلفی است که در حوزه اقتصاد سیاسی و بین المللی شاهد آنیم. روز سه شنبه هر انس طلا در بازارهای جهانی با 10 دلار کاهش، به قیمت 1.151.525 دلار معامله شد که در مقایسه با 5 روز اخیر 0.84%، یک ماه گذشته 5.56%، سه ماه گذشته 11.77% و شش ماه اخیر 10.37% افت ارزش داشته است.
فلز زرد پس از یک افزایش قیمت نسبی در روز دوشنبه(10 نوامبر) این امیدواری را ایجاد کرد که شاید در روزهای آینده نیز این روند ادامه داشته باشد؛ اما سقوط 10 دلاری روز سه شنبه همه امیدها را از بین برد. اوله هانسن، یکی از کارشناسان موسسه ساکسو بانک، در این باره خاطرنشان کرده است که همه نوسانات و افت و خیرهای طلا متأثر از بالا و پایین شدن ارزش دلار در بازارهای جهانی است و طلا و نقره روزهای دشواری را پشت سر می گذارند.
گفتنی است در هفته ای که گذشت دلار به بالاترین میزان خود از سال 2012 تاکنون در مقابل یورو و ین رسید. اوله هانسون درباره نوسانات بازار طلا می گوید: سال گذشته روند سقوط ارزش طلا در سه ماهه دوم سال به دلیل افزایش تقاضای چینی ها برای خرید فلز زرد متوقف شد اما تاکنون نشانه و علامتی از افزایش تقاضا در آسیا مشاهده نشده است و کارشناسان یکی از دلایل آنرا توقف سیاستهای حمایتی بانک مرکزی آمریکا می دانند.
روز 29 اکتبر، فدرال رزرو آمریکا در نشست دو روزه خود توقف سیاستهای حمایتی و تزریق نقدینگی به بازارهای مالی را اعلام کرد. بانک مرکزی آمریکا این تصیم را متأثر از افزایش رشد اقتصادی و کاهش بیکاری اعلام کرده و ابراز امیدواری کرده است که در ماههای آینده نیز این روند ادامه دار باشد. گفته می شود نرخ بیکاری از 8.1% سال 2012 به 6% رسیده است و این بدان معناست که آمریکا در طی یک سال اخیر ماهیانه 227000 عدد شغل ایجاد کرده است در حالیکه این رقم در سال گذشته 194000 عدد بوده است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی 1.7% امسال آمریکا در سال 2015 به 3.5% برسد. با این حال برخی کارشناسان می گویند هنوز برای امیدوار بودن زود است. چرا که بازارها هنوز شکننده است و با توجه به اشاره تلویحی رییس بانک مرکزی آمریکا، این افزایش اندک ارقام نمی تواند دلیل بر تداوم روند رشد در آینده باشد. خانم یلن در سخنرانی خود پیشتر گفته بود: "هنوز فاصله و نابرابری در درآمدها بسیار گسترده است و من بسیار نگران آنم که این مسئله در آینده نیز به همین منوال باشد"
هرچند هنوز زور دلار به طلا می چربد و بازارها متأثر از افزایش ارزش دلار، تمایلی به خرید طلا نشان نمی دهند، اما دسته از اقتصاددانان بر این باورند که سال آینده طلا روزهای درخشانی را در پیش خواهد داشت.
آلن، گرینسپان، رییس سابق فدرال رزرو آمریکا که نزدیک به 19 سال ریاست این نهاد مهم را بر عهده داشت و لقب ماسترو(Maestro ) به معنای "استاد کهنه کار" به او داده بودند، نظر دیگری درباره طلا دارد. او بر این باور است که روند افزایش طلا در بازارهای جهانی در سالهای آینده ادامه خواهد داشت. با این حال رشد معاملات بورسی و کاهش اقبال طلا حکایت از واقعیت دیگری دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت؛ به خصوص اینکه سایر فلزات نیز وضعیتی بهتر از طلا ندارد. نقره که همواره به عنوان جایگزینی برای طلا در نظر گرفته می شد، طی روزهای اخیر شاهد کاهش ارزش بوده است. به گونه ای که در روزهای پایانی ماه اکتبر به پایین ترین میزان از سال 2010 رسید.
ثبت نظر