امیر حسین قناتی با اعلام اینکه اهداف جدید کیفی صنعت خودرو تدوین و نهایی شد گفت: بهبود و ارتقای بدنه محصولات جاری در حوزه ایمنی فعال (Active safety)، و پیگیری انجام فعالیت های مشترک خودروسازان با شرکای خارجی معتبر در جهت تامین و یا مشارکت در طراحی پلت فرم های جدید از دیگر برنامه ها و رویکردهای جدید وزارت صنعت است.
مدیر کل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتقای سطح ایمنی خودرو و تکمیل تجهیزات مراکز آزمایشگاهی قطعات و مجموعه ها و ایجاد مرکز تست جاده ای خودرو را از برنامه های در دست اقدام این دفتر برشمرد.
قناتی اضافه کرد: با توجه تعیین اهداف جدید کیفی متناسب با سطح توقعات مشتریان و استاندارد های جدید، برنامه ریزی گسترده ای را با خودرو سازان آغاز نموده ایم. با رفع مشکلات اجرایی تملک زمین، شروع عملیات اجرایی فاز یک طرح ملی آزمون جاده ای خودرو با همکاری تمامی خودرو سازان داخلی آغاز شده است.
وی گفت: در بحث ایمنی، 3 عامل انسان، جاده و خودرو به صورت مشترک متضمن ایمنی تردد خواهند بود که مسلما نقص در هر بخش می تواند باعث بروز حوادث ناگوار شود. الزام به تغییرات کمربند ایمنی با قابلیت نتظیم ارتفاع، الزام نصب سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، الزام نصب کیسه هوای راننده و سرنشین، الزام تجهیز خودروهای سنگین به گاردهای جلو، عقب و جانبی، الزام تست واژگونی و تعادل برای خودروهای عمومی حمل مسافر از جمله اقداماتی است که برای افزایش سطح ایمنی خودرو های داخلی در حال انجام است.
این مقام مسئول در وزارت صنعت افزود: برای افزایش سطح ایمنی خودروهای تولیدی کشور ارتقای سطح استاندارد های ایمنی و تدوین استانداردهای جدید، ابلاغ دستورالعمل های ارتقای سطح کیفی و خدمات پس از فروش و نظارت بر آنها، کنترل چند مرحله ای اتصالات ایمنی و تقویت استحکام بدنه و شاسی، تغییر پلت فرم صندلی های جلو، ارائه پلت فرم و محصولات جدید و تجهیز آزمایشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه محصول را نیز تاکنون به مرحله اجرا رسانده ایم.
قناتی تصریح کرد: در این راستا هماهنگی دستگاه های مرتبط در حوزه حمل و نقل و ایمنی و توسعه و تجهیز مراکز معاینه فنی و نظارت موثر بر عملکرد آنها باید صورت بگیرد.
وی ادامه داد: ساماندهی واحدهای تولیدی تریلر و انواع کاربری، تدوین استانداردهای جدید ایمنی علی الخصوص خودروهای حمل و نقل عمومی، نظارت بر نحوه بهره برداری خودروهای حمل و نقل عمومی و تسریع در خروج خودروهای فرسوده از دیگر اقداماتی است که برای افزایش ایمنی صنعت حمل و نقل ضروری است.
مدیر کل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر بررسی و تحلیل حوادث جاده ای در کمیته ناوگان، سازمان ملی استاندارد و اعلام دوره ای نتایج آن در شورای سیاست گذاری و نظارت بر صنعت خودرو و کمیسیون ایمنی راه ها گفت: برای افزایش ایمنی بیشتر خودرو های تولیدی لازم است گزارشات فنی تصادفات به صورت مستمر از سوی راهور به کمیته مذکور ارسال شده تا بر اساس آن بتوان نقاط قابل بهبود در هر بخش اعم از استاندارد، فرایند تولید و محصول را شناسایی و اصلاح نمود.
قناتی به لزوم متناسب سازی تعرفه های بیمه شخص ثالث با سن خودرو و کاهش مدت معافیت خودروهای نو از معاینه فنی نیز اشاره کرد و اظهارداشت: نظارت بر اجرای موثر قانون جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی با مطابقت بانک اطلاعاتی مراکز معاینه فنی خودرو با بانک اطلاعاتی راهنمایی و رانندگی نیز از دیگر موارد راهگشاست.
ثبت نظر