Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 16 و 9 دقیقه

آلومینیوم المهدی به زودی در تولید برق خودکفا خواهد شد

آلومینیوم المهدی به زودی در تولید برق خودکفا خواهد شد

باشگاه آلومینیوم: عملیات اجرایی فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاوات شرکت آلومینیوم المهدی آغاز و پروژه بومی‌سازی و به‌روزرسانی سیستم کنترل ترانس‌های رکتی‌فایر خط یک احیا از برند ABB به برند زیمنس به‌منظور تأمین برق پایدار خط یک تولید آغاز شده است.

شنبه 12 آبان 1403 ساعت 10:25

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم به‌نقل از روابط عمومی آلومینیوم المهدی، این مراسم با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، خلیل قاسمی رئیس سازمان صمت استان، حمید رجب‌پور مدیرعامل، رئیس و اعضای هیأت‌مدیره شرکت آلومینیوم المهدی و جمعی از معاونین و مدیران این مجتمع تولیدی برگزار شد.

گام مهم آلومینیوم برای کاهش ناترازی انرژی

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی آلومینیوم المهدی را گامی در مسیر کمک به رفع ناترازی انرژی و افزایش تولید صنایع استان برشمرد. وی در ادامه افزود: یکی از چالش‌های ما در اقتصاد کشور، ناترازی انرژی است که علاوه بر اینکه تولید صنایع را تحت تأثیر قرار داده، موجب شده بخش خانگی هم با قطعی برق مواجه شوند.

استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت برنامه‌های کاهش آسیب جدی تولید صنایع ناشی از ناترازی انرژی، خاطرنشان کرد: ورود صنایع به بخش تولید برق علاوه بر کمک به پیک‌زدایی در مصرف برق، مخصوصاً در استان که یک پیک مصرف بالای وسایل سرمایشی در تابستان داریم، توانسته گام مؤثری نیز در افزایش تولید صنایع استان باشد.

دوستی ادامه داد: برق تولیدی نیروگاه آلومینیوم المهدی در ابتدا به شبکه تحویل می‌شود که درمجموع برق مصرفی موردنیاز در صنعت استفاده می‌شود و از سوی دیگر نیز در پایداری شبکه سراسری برق و سامان‌دهی وضعیت قطعی برق، به‌ویژه در بخش خانگی مؤثر است.

تحقق این امر آرزوی ۲۰ ساله ما بود

خلیل قاسمی رئیس سازمان صمت هرمزگان نیز در حاشیه این مراسم، اظهار کرد: یکی از چالش‌های پیش رو تولید و توسعه صنعتی موضوع ناترازی انرژی است.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه شرکت آلومینیوم المهدی در دو سال گذشته توانسته ساخت نیروگاه اختصاصی ۵۴۶ مگاواتی را شروع کند و تحقق این امر آرزوی ۲۰ ساله ما بود.

رئیس سازمان صمت هرمزگان، خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی سال گذشته ۱۸۳ مگاوات برق را وارد مدار کرد و درحال‌حاضر هم با بهره‌برداری از فاز دوم نیروگاه که قرار است در اسفندماه سال جاری انجام شود، ۱۸۳ مگاوات دیگر به ظرفیت کنونی نیروگاه افزوده می‌شود و به ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات می‌رسد.

قطعی برق؛ کاهش راندمان تولید و ضررهای مالی سنگین

حمید رجب‌پور مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به اینکه تکنولوژی به‌کار رفته در تولید شمش آلومینیوم و ضرورت‌های فنی خط تولید به‌گونه‌ای است که قطعی برق و کاهش بار برای آن تعریف نشده است، اظهار کرد: هرگونه کاهش جریان و قطع بار باعث بروز خسارات جبران‌ناپذیری به سلول‌های احیا می‌شود که موجب تعطیلی، کاهش راندمان تولید و ضررهای مالی سنگینی برای این صنعت مهم و استراتژیک کشور می‌شود.

وی در ادامه افزود: با توجه به نیاز مبرم این واحد تولیدی به تأمین برق مطمئن و پایدار، قطعی برق حتی برای چند ساعت، حجم قابل‌توجهی از محصولاتی که می‌توانست در یک مجتمع تولید شود، از چرخه خارج و علاوه بر این، صدمات و خسارات بسیار سنگینی به تجهیزات و خطوط تولید وارد می‌شود که تعمیر و راه‌اندازی مجدد آن نیازمند صرف زمان زیادی بوده و بازدهی اقتصادی این مجتمع‌ها را با مخاطرات جدی مواجه می‌سازد.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی با اشاره به اینکه این مجموعه به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شمش آلومینیوم در کشور و ازجمله مصرف‌کنندگان بزرگ صنعت برق محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر دو فاز از مجموع سه فاز تولید شمش آلومینیوم در این شرکت درحال فعالیت می‌باشند که توانی معادل ٤٠٠ مگاوات را مصرف می‌نمایند.

رجب‌پور بیان داشت: با توجه به سیاست‌های این مجموعه به‌منظور اجرای طرح‌های توسعه آتی، در آینده نزدیک، دیماند برق آلومینیوم المهدی درحدود ۵۵۰ مگاوات خواهد بود.

وی ابراز کرد: از این‌رو این مجموعه تولیدی با مشارکت شرکت مپنا به‌منظور افزایش اطمینان از تأمین برق مداوم و جلوگیری از ضررهای متعدد ناشی از قطع برق نسبت به احداث نیروگاه اختصاصی سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی شامل دو واحد گازی هرکدام به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی اقدام کردند.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، گفت: در بهمن‌ماه سال گذشته فاز اول واحد گازی نیروگاه برق مجموعه با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات با حضور وزیر صمت افتتاح کردیم. رجب‌پور افزود: با حضور استاندار هرمزگان عملیات اجرایی فاز دوم نیروگاه المهدی را با اعتبار ۵۰ میلیون یورو آغاز کردیم و با افتتاح فاز دوم، ظرفیت نیروگاه به ۳۶۶ مگاوات می‌رسد.

یک ماه از برنامه زمان‌بندی جلو هستیم

وی گفت: توربین واحد دو این نیروگاه هم ظرف یک ماه آینده در محل سایت خواهد بود و طبق برنامه زمان‌بندی‌شده یک ماه از برنامه جلو هستیم و امیدواریم تا پایان اسفندماه سال ‌جاری بتوانیم فاز دوم را به‌صورت عملیاتی وارد مدار کنیم تا در پیک تابستان سال آینده با کمبود و محدودیت برق پایدار مواجه نباشیم.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، عنوان داشت: این نیروگاه شامل طراحی، ساخت، تأمین تجهیزات، حمل به سایت، کارهای ساختمانی، نصب، تست و راه‌اندازی ۲ واحد توربو ژنراتور گازی (۳) ۷۰ – MGT  هریک به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در شرایط ISO، ۲ واحد بویلر بازیاب حرارتی و ۱ واحد توربین بخار به ظرفیت نامی ۱۸۰ مگاوات با سیستم خنک‌کن ACC می‌باشد. رجب‌پور گفت: شروع عملیات اجرایی احداث سامانه سوخت دوم به مبلغ هشت‌هزار میلیارد ریال و پرداخت بخشی از هزینه‌ها طبق جریان نقدینگی موردنیاز انجام می‌شود و مدت زمان انجام کار آن از مرداد ۱۴۰۳ تا بهمن ۱۴۰۴ می‌باشد.

وی افزود: با افتتاح تمام فازهای این نیروگاه نیاز این مجموعه به تأمین برق پایدار و مطمئن به‌صورت کامل برطرف خواهد شد.

افتتاح بومی‌سازی و به‌روزرسانی سیستم رکتی‌فایر

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در بخشی دیگری از سخنان خود به افتتاح بومی‌سازی و به‌روزرسانی سیستم کنترل ترانس‌های رکتی‌فایر خط یک احیا از ABB به زیمنس به‌منظور تأمین برق پایدار خط یک تولید اشاره کرد و بیان داشت: این بخش حساس‌ترین قسمت تولید آلومینیوم است زیرا برق را به‌صورت یک‌سو و پایدار به شبکه تولید منتقل می‌کند.

رجب‌پور با بیان اینکه بیش از ۲۵ سال از عمر سیستم کنترل ترانس‌های رکتی‌فایر می‌گذشت، ابراز کرد: عملاً پشتیبانی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن توسط شرکت ABB انجام نمی‌شود و هرگونه اختلالی در عملکرد سیستم مذکور؛ موجب توقف خطوط تولید آلومینیوم و بروز خسارت‌های مالی جبران‌ناپذیر خواهد شد. وی گفت: از این‌رو این شرکت، بومی‌سازی و به‌روزرسانی سیستم قدیمی را در دستورکار قرار داد و پس از صرف شش ماه بررسی فنی و معادل‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار سیستم مذکور با سیستم بروز و در دسترس زیمنس عملیات اجرایی انجام شد.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی عنوان کرد: با افتتاح و راه‌اندازی این سیستم، خاموشی‌های ناخواسته کاهش یافته و با توجه به سرعت بالاتر عملکرد سیستم کنترلی جدید، راندمان تولید افزایش و میزان انرژی مصرفی کاهش می‌یابد. رجب‌پور در پایان با قدردانی از همکاران خود در مجموعه المهدی، بیان کرد: این کارها با برنامه‌ریزی، همت و تلاش زیاد همکاران سخت‌کوش به سرانجام رسیده است.

تعداد بازدید : 308

ثبت نظر

ارسال