مدیرعامل شرکت قالبسازان آلومینیوم بهفرد عنوان کرد:
باشگاه آلومینیوم- مدیرعامل شرکت قالبسازی بهفرد گفت: به دلیل مشکلات صنعت خودروسازی و برخی دیگر از صنایع مصرفکننده پروفیل آلومینیومی، این صنایع برای بقای خود از مواد اولیه با کیفیت پایین استفاده میکنند، به همین دلیل کیفیت محصولات آنها افت پیدا کرده است.
به گزارش باشگاه آلومینیوم مرتضی اسلامیفرد در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: شرکت قالبسازی بهفرد از سال 1380 شروع به تولید قالب اکستروژن کرد و در سال 1388 تحت نام شرکت قالبسازان بهفرد به ثبت رسید. این مجموعه با بهرهگیری از 25 سال تجربه و سابقه در صنعت آلومینیوم، از طریق متخصصین و همکاری با کارخانههای تولید پروفیل اکستروژن آلومینیومی تبدیل به یک واحد مدرن و پویا در طراحی پروفیل آلومینیوم، ساخت قالب اکستروژن و تولید پروفیل اکسترود آلومینیوم شده است.
وی افزود: عمدهترین محصولات شرکت قالبسازان بهفرد، پروفیل آلومینیوم است که به تبع آن، قالب آلومینیوم نیز تولید میکند. پس از تولید پروفیل و قالب، بسته به سفارش ممکن است قالب، رنگ یا آندایز شود. ظرفیت اسمی مجموعه حدود یک هزار تن در سال است و اکنون با 40 درصد از ظرفیت فعالیت میکند. به این ترتیب، میزان تولیدات مجموعه قالبسازان بهفرد به حدود 400 تن در سال میرسد.
مدیرعامل شرکت قالبسازان بهفرد اضافه کرد: تولیدکننده قالب اکستروژن آلومینیوم بهروز CAD/CAM در ایران هستیم. شرکت ما برای ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم به انواع سختافزارها و نرمافزارهای روز دنیا در این زمینه تجهیز شده است که مهمترین این تجهیزات شامل کامپیوترهای پرقدرت برای طراحی قالب اکستروژن به شکل سهبعدی و شبیهسازی فرآیند اکستروژن، ماشین فرز CNC، ماشین تراش، ماشین اسپارک و بقیه تجهیزات مربوطه است.
مدیرعامل شرکت قالبسازان بهفرد عنوان کرد: پروفیل آلومینیوم به عنوان یک ماده اولیه، کاربردهای بیشماری در صنعت دارد. از این رو، عمده مشتریان این شرکت به علت طیف متنوع کاربردهای پروفیل آلومینیومی شامل انواع گروههایی مانند تولید قطعات خودرو، آسانسورسازی، صنایع لوازم خانگی، مبلمان اداری و... میشود که از پروفیل برای ساخت محصولات خود استفاده میکنند.
تامین مواد اولیه باکیفیت
اسلامیفرد در خصوص تامین مواد اولیه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، مرغوبترین مواد اولیه آلومینیومی شرکت ما یعنی بیلت، از شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) تامین میشود. این شرکت معمولا تمامی محصولات خود را در بورس کالا عرضه میکند و برای فروش محدودیتهایی دارد. شرکت قالبسازان بهفرد بخشی از مواد اولیه خود را از بورس کالا که توسط شرکت ایرالکو در بورس عرضه میشود، تامین میکند و ناچار است بخشی از آن را از بازار آزاد تامین کند، البته میزان کمی نیز واردات دارد.
وی مهمترین مشکل تامین مواد اولیه را تامین نقدینگی دانست و اظهار کرد: خرید مواد اولیه از بورس کالا به دلیل این که در یک بازار رسمی صورت میگیرد و ثبت میشود، مشکل چندان مالیاتی نخواهد داشت، اما بخشی از مشتریان شرکت ما، کد اقتصادی ثبت شده در بورس کالا ندارند و به نوعی غیر رسمی محسوب میشوند، ناچار به تامین مواد اولیه از بازار آزاد و غیر رسمی هستیم، زیرا نمیتوان خرید مواد اولیه را از بازار رسمی انجام داد اما محصول را در بازار غیر رسمی به فروش رساند؛ چراکه ممکن است مشکل مالیاتی به وجود آید. با این حال، تامین نقدینگی برای تامین مواد اولیه، مشکل عمومی تولیدکنندگان محسوب میشود.
کاهش کیفیت محصولات در شرایط بد اقتصادی
وی عنوان کرد: مواد اولیه ساخت پروفیل معمولا بیلت آلومینیومی است. با این حال، در کشور ما کیفیت بیلتها با توجه به افزایش قیمت و محدودیت مرزها، در حد رضایت جهان سوم است، اما تقاضا برای پروفیلهای آلومینیومی بیکیفیت افزایش یافته است. به دلیل مشکلات صنعت خودروسازی و برخی دیگر از صنایع مصرفکننده پروفیل آلومینیومی، این صنایع برای بقای خود از مواد اولیه با کیفیت پایین استفاده میکنند، به همین دلیل کیفیت محصولات آنها افت پیدا کرده است.
وی ادامه داد: با ادامهدار شدن این شرایط، کیفیت محصولات ما هم به همین نحو کاهش مییابد که بخشی به محدودیت واردات و نبود تکنولوژی و بخش دیگر به افزایش قیمت مواد اولیه مربوط میشود. به این ترتیب، تولیدات به سمت کاهش کیفیت میروند و با این روند، کیفیت محصول در اولویت قرار نمیگیرد، بلکه در شرایط کنونی، حفظ بقای بنگاه اقتصادی است که اهمیت دارد.
رکود صنعتی در دوران شیوع کرونا
مدیرعامل شرکت قالبسازان بهفرد در خصوص مشکلات شیوع کرونا، مطرح کرد: شیوع این ویروس باعث شد بازدهی کار در زمینههای مختلف پایین بیاید و از ساعات کار، کاسته شود. ضمن اینکه به دلیل اعمال قرنطینه در ماههای فروردین و اردیبهشت، رفت و آمدها به شرکت دچار مشکل شد و به ناچار در مقطعی کوتاه، به ناچار شرکت را تعطیل کردیم. به موجب شیوع این ویروس، سلامتی و بهداشت کارکنان در اولویت قرار گرفت. گرچه در این بحران، حوزه کاری ما نیاز اولیه مردم نبود، اما در این مدت فروش آنلاین داشتیم.
اسلامیفرد ابراز کرد: بسیاری از مشکلات صنعت آلومینیوم، چالشهای عمده کشور ازجمله محدودیتهای صادرات و واردات است. به طوری که عدم تبادل با کشورهای دیگر و برگزار نشدن نمایشگاه، نداشتن تکنولوژی جدید مشکلاتی نظیر رکود و عدم پیشرفت صنعت را به همراه خواهد داشت. چراکه قادر به صادرات، ارزآوری و واردات ماشینآلات جدید برای تولید نیستیم. در همین حال، با افزایش نرخ ارز و قیمت شمش آلومینیومی، طبعا قیمت بیلت نیز افزایش داشته که این موضوع کاهش میزان تقاضا از طرف مشتری و سطح نقدینگی شرکتها را موجب خواهد شد که سبب افت میزان خرید مواد اولیه برای تولید میشود.
وی در پایان اظهار کرد: انتظار میرود دولت اگر به صنایع آسیب دیده کمک نمیکند، حداقل مشکل و موانعی هم مانند حذف دلار نیمایی، عدم کنترل قیمتها و چالشهای گمرکی نیز ایجاد نکند. این که دولت از چه سیاست اقتصادی پیروی میکند مهم نیست؛ بلکه نظارت آن بر بازار باید برقرار باشد تا جلوی مشکلاتی نظیر شکلگیری رانتخواری را بگیرد.
ثبت نظر