حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها با انتقاد از بسته پیشنهادی وزارت صنایع و معادن برای مقابله با آثار اجرای قانون هدفمندی یارانهها در واحدهای صنعتی حمایتهای پیشبینی شده در این بسته را کافی ندانست و اظهار کرد: در این بسته، تمام نیازهای بخش صنعت در راستای هدفمندی یارانهها پیشبینی نشده و نیازمند تکمیل است.
وی تسهیل مراحل دریافت وام برای صنعتگران را از ضروریات این حمایتها بیان کرد و افزود: تسهیلاتی که ستاد تحول وزارت صنایع و معادن در بسته حمایت از صنعت در نظر گرفته است باید با سود پایین و به راحتی در اختیار صنعتگران قرار بگیرد تا آنها قدرت رقابت با تولیدکنندگان خارجی را از دست ندهند چراکه صنعتگران خارجی به راحتی تسهیلات با سود تکرقمی را دریافت میکنند.
گروسی درباره میزان سود دریافتی از صنعتگران بابت تسهیلات نیز اظهار کرد: سود در نظر گرفتهشده برای تسهیلات که بیش از 10 درصد خواهد بود، مناسب صنعتگران داخلی نیست ضمن آنکه بیشترین حجم یارانه پرداختی به بخش صنعت، به اعطای خط اعتباری انرژی اختصاص یافته که متاسفانه به بحث سرمایه در گردش صنایع توجه ویژهای نشده است. اما رئیس ستاد تحول وزارت صنایع و معادن در گفت و گو با خبرنگار «گسترشصنعت» درباره بسته حمایتی این وزارتخانه حرفهایی برای گفتن دارد. سیدرضا فاطمیامین گفت: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، اعطای تسهیلات به صنعتگران براساس شرایط انتخابی صنعتگران، با نرخهای 3، 9 و11 درصد صورت میگیرد.
وی افزود: برنامههای اصلی وزارت صنایع و معادن پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها شامل دو برنامه کوتاه و میانمدت است.
فاطمیامین گفت: براساس برنامه کوتاهمدت که با رویکرد تامین نقدینگی واحدهای صنعتی صورت میگیرد، طرحهایی تعریف شده که قیمتها با شیب ملایمتری افزایش یابد. بر این اساس خط اعتباری انرژی به عنوان مهمترین این طرحها تعریف شده است.
مشاور وزیر صنایع و معادن، سود این تسهیلات را سه درصد اعلام کرد و افزود: این سه درصد، سود تسهیلات نیست بلکه به عنوان کارمزد این تسهیلات خواهد بود. این در حالی است که واحدهای صنعتی برای دریافت این تسهیلات احتیاج به وثیقهای ندارند و تنها با ارائه سفتهای به میزان مبلغ دریافتی میتوانند از این حمایتها استفاده کنند.
فاطمیامین یادآور شد: واحدهای صنعتی که بدهی معوقه دارند نیز میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند چراکه صنعتگران میتوانند از این اعتبارات که به عنوان هزینه انرژی واحدهای صنعتی شناخته میشوند به صورت ماهانه استفاده کنند.
وی با بیان این که تاکنون از این طرحها استقبال چشمگیری صورت گرفته است، گفت: در ادامه این طرحها تسهیلاتی برای بازسازی و تکمیل فرآیند تولید در نظر گرفته شده است که بازپرداخت آن دوساله و با سود 9 درصد خواهد بود. ضمن آنکه اگر صنعتگری خواستار بازپرداخت آن در طول 5/6 سال باشد باید با سود 11 درصد پرداخت کند. رئیس ستاد تحول وزارت صنایع و معادن افزود: دلیل این امر آن است که این منابع به نسبت منابعی که بانکها میتوانند تامین کنند کمتر است بنابراین از سوی منابع بانکها تامین میشود.
فاطمیامین تصریح کرد: آنچه که از صنعتگران واقعی حمایت میکند ارائه کمک بلاعوض به آنها نیست بلکه ارائه وام کمک بهتری برای آنان خواهد بود.
وی با اشاره به ارتقای مدیریت بنگاهها و خدمات مشاورهای در این زمینه نیز اظهار کرد: این طرح که در 8 استان کشور آغاز شده با 50 درصد کمک بلاعوض حمایت میشود.
به گفته مشاور وزیر صنایع و معادن، این بسته در جلسه مشترک کمیسیون صنایع مجلس و همچنین مسوولان وزارت صنایع و معادن با حضور وزیر صنایع و معادن تشریح شد اما ستاد تحول وزارت صنایع و معادن آماده شنیدن نظرات بیشتری برای بهبود این بسته است چراکه معتقدیم که ارائه نظرات بهتر ما را در بهبود فضای صنعت پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها کمک میکند.
ثبت نظر