Fa En دوشنبه 24 دی 1403 ساعت 3 و 24 دقیقه

مهندس آریا صادق نیت حقیقی عضو هیئت مدیره و دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

اصلاح قیمت مواد اولیه ، مهمترین عامل رقابت در بازارهای صادراتی است

تاخیر در بازپرداخت بدهی‌های دولت به بخش خصوصی مانع بزرگ در مسیر جهش تولید

اصلاح قیمت مواد اولیه ، مهمترین عامل رقابت در بازارهای صادراتی است

باشگاه آلومینیوم: حفظ روند فعلی در حمایت از تولید داخل و جلوگیری از واردات کالاهای خارجی که مشابه آنها در کشور تولید می‌شوند را یکی از راهکارهای مهم برای پشتیبانی از تولید و تحقق شعار سال دانست.

چهارشنبه 18 فروردین 1400 ساعت 14:53

به گزارش باشگاه آلومینیوم، مهندس آریا صادق نیت حقیقی در گفتگویی با تولید آنلاین، حفظ روند فعلی در حمایت از تولید داخل و جلوگیری از واردات کالاهای خارجی که مشابه آنها در کشور تولید می‌شوند را یکی از راهکارهای مهم برای پشتیبانی از تولید و تحقق شعار سال دانست.

وی خواستار پرداخت به موقع بدهی‌های دولت به بخش خصوصی، پیمانکاران و تولیدکنندگان شد و گفت: با تحقق این مسئله کمک زیادی به توسعه تولید و اشتغال‌زایی می‌شود ولی در حال حاضر هر تاخیری که بخش خصوصی در بازپرداخت بدهی‌هایش به ارگان‌های مختلف دولتی ازجمله بانک‌ها، مالیات و سازمان تامین اجتماعی و… داشته باشد، مشمول جریمه می‌شود و برعکس تاخیر شرکت‌های دولتی و خود دولت در پرداخت مطالبات به بخش خصوصی هیچ عواقبی را در برندارد. بنابراین پرداخت‌های به موقع دولت می‌تواند بخشی از مشکلات تولید و بخش خصوصی را مرتفع کند.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران ادامه داد: از آنجایی که که کشور با تورم و افزایش قیمت‌ها مواجه است، به موازات آن نیز سرمایه در گردش شرکت‌های تولیدی و صنعتی به شدت افت کرده است. لذا تولیدکنندگان برای به ظرفیت رسیدن تولیدشان لازم دارند که سرمایه در گردششان تامین شود و این مستلزم آن است که بانک‌ها تسهیلات دهی را افزایش دهند و سقف تسهیلات را بالا ببرند، بهره‌های مخفی که می‌گیرند طبق قانون حذف کنند. در شرایطی که خود قانونگذار مطلع است که ورای آن قانون بانک‌ها سود واقعی که دریافت می‌کنند بیشتر است از جمله بانک‌ها ۱۰ تا ۲۰ درصد از تسهیلاتی را که می‌دهند را نزد خود به عنوان سپرده نگه می‌دارند.

صادق نیت حقیقی افزود: به هر حال این موضوع برای تولیدکنندگان بار مالی دارد، لذا این موارد باید حذف شوند و تسهیلات با سود پایین برای صنعتگران در نظر گرفته شود تا از ظرفیت واقعی واحدهای تولیدیشان استفاده کنند در این حالت ارزش افزوده ایجاد می‌گردد و اشتغال و تولید رونق می‌گیرد که این مسئله می‌تواند هزینه‌های سربار را هم کاهش دهد و واحدها را به سوددهی هدایت کند.

مدیرعامل شرکت قم آلیاژ در خصوص رفع موانع صادراتی نیز گفت: یکی ازمهمترین رفع مانع صادرات، اصلاح قیمت مواد اولیه است، اکثر مواد اولیه‌ای که در اختیار صنایع تکمیلی قرار می‌گیرند قیمتش بالاتر از قیمت‌های صادراتی می‌باشد به عبارتی رقبای ما مواد اولیه‌شان را از تولیدکنندگان مادر هموطنمان ارزانتر تامین می‌کنند نسبت به صنعتگران داخلی. که این نکته در کمال تعجب سال‌هاست که برقرار است و دولتمردان هم به این مسئله کاملا بی اعتنا هستند، شاید در کلام خیلی به آن اهمیت دهند ولی در عمل هیچ حرکتی در جهت رفع این معضل بزرگ انجام نداده‌اند و این مسئله امکان رقابت را در بازارهای هدف از صادرکنندگان کشورمان گرفته است.

این فعال صنعت کشور در ادامه گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات و تخصیص ارز باید مقداری با تسهیل‌گری همراه شود و مقررات سختگیرانه‌ای که وضع شده، برداشته شود تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان بتوانند بدون نگرانی و با فراغ بال به امر صادرات بپردازند.

آریا صادق نیت حقیقی در پایان گفت: مسئله‌ای که واضح و مسلم است این است که یک شرکت تولیدی که کالایی را به فروش می‌رساند وجه آن را برای تامین مواد اولیه‌اش نیاز دارد، بنابراین این ارز به هر شکلی به کشور باز خواهد گشت و لازم نیست با تجربه کردن قوانینی که قبلا شکست خورده، دوباره این موانع را سر راه تولیدکننده و صنعتگر و صادرکننده قرار دهیم. این مسائل لازم است که در سال جدید اصلاح شود که ما شاهد رونق تولید، اشتغال و صادرات کشورمان باشیم.

تعداد بازدید : 1046

ثبت نظر

ارسال