Fa En دوشنبه 24 دی 1403 ساعت 23 و 35 دقیقه

استمرار عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا عامل ایجاد تعادل در بازار

استمرار عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا عامل ایجاد تعادل در بازار

باشگاه آلومینیوم: رئیس هیأت‌مدیره سندیکای آلومینیوم استمرار عرضه حداقل ۵ هزار تن شمش آلومینیوم در بورس کالا را عامل ایجاد تعادل در بازار می‌داند.

دوشنبه 3 شهریور 1399 ساعت 13:25

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم به‌نقل از کالا خبر، هوشنگ گودرزی رئیس هیأت‌مدیره سندیکای آلومینیوم ایران معتقد است: افزایش قیمت شمش در بورس کالا به‌علت کاهش عرضه و ایجاد کمبود در بازار است لذا استمرار عرضه حداقل ٥ هزار تن در هفته موجب متعادل‌شدن عرضه و تقاضا و درنتیجه متعادل‌بودن قیمت خواهد بود به‌عبارتی حضور همه اسملترها در عرضه شمش کمک می‌کند تا مصرف‌کنندگان پایین‌دستی با کمبود شمش مواجه نباشند و ازطرفی هم عرضه عمداً برای افزایش قیمت به نفع صنایع بالادستی، مهندسی و کم نشود.

رئیس هیأت‌مدیره سندیکای آلومینیوم ایران با بیان اینکه نرخ‌گذاری چهارماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری نکرده است، گفت: معمولاً نرخ‌گذاری و صادرات این محصول در پایان شهریورماه هر سال نسبت به مدت مشابه سال قبل مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

به‌گفته وی، صادرات مواد اولیه و یا همان شمش در چهارماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نمی‌تواند تغییرات قابل‌توجهی داشته باشد چراکه این صادرات طبیعتاً در ماه چهارم و پنجم شروع شده و اثرات این افزایش صادرات را در پایان شهریورماه می‌توان مشاهده کرد.

وی با اشاره به اینکه نرخ پایه شمش در بورس کالا بر مبنای ده درصد بالای نرخ LME است، ادامه داد: اگر نرخ بورس لندن حدوداً ۱۷۰۰ دلار باشد پرمیوم آن ۱۷۰ دلار خواهد بود این درحالی است که تولیدکنندگان، شمش صادراتی خود را با نرخ LME منفی ۲۵ دلار تا حداکثر ۴۰ دلار صادر می‌کنند درنتیجه فروش در بازارهای داخلی برای تولیدکنندگان شمش جذاب‌تر است.

وی با بیان اینکه، با این قیمت در تابلوی بورس رقابت صورت می‌گیرد، گفت: گاهی پرمیوم تا بالای ۴۰۰ دلار هم می‌رسد بنابراین تولیدکنندگان شمش ترجیح می‌دهند شمش را با سود بیشتر در بازار داخلی به‌فروش برسانند. مشروط بر اینکه ارز موردنیاز آنها برای واردات آلومینیوم و سایر ملزومات تولید از محل ارز صادراتی دیگران تأمین شود.

رئیس هیأت‌مدیره سندیکای آلومینیوم ایران با بیان اینکه تأمین ارز تولیدکنندگان (شمش) در سال گذشته از محل صادرات فولاد، مس و روی انجام می‌شد، خاطرنشان کرد: اما در سال جاری به‌علت محدودشدن ارز و نیاز سایر تولیدکنندگان ازجمله خودروسازان به ارز، وزارت صمت اعلام کرد: تولیدکنندگان آلومینیوم باید ۵۰ درصد ارز موردنیاز خود را از محل صادرات شمش آلومینیوم تأمین کرده و ۵۰ درصد مابقی را وزارت صمت تأمین می‌کند، لذا این تصمیم‌گیری همراه با توقف عرضه در بورس موجب شد تا نرخ شمش آلومینیوم از حدود ۲۹ هزار تومان به بیش از ۵۱ هزار تومان در هر کیلو افزایش یابد.

گودرزی در بخش دیگری از سخنانش اذعان کرد: بنابراین عرضه مستمر شمش در طول سال اطمینان صنایع پایین‌دستی را برای تأمین مواد اولیه جلب می‌کند و همچنین استمرار عرضه، دست سفته‌بازان را که از این بازار آشفته سوء‌استفاده می‌کنند، کوتاه می‌کند.

وی به واگذاری شرکت المهدی به مپنا و وضعیت عرضه مجدد این شرکت در بورس اشاره کرد و گفت: بعد از واگذارشدن شرکت المهدی به مپنا، در سال جاری به‌تدریج شرکت المهدی مجدداً محصولات خود را در بورس کالا عرضه کرد اگرچه هنوز هم ازنظر کیفی و راه‌اندازی دیگ‌ها، نتوانستند به استانداردهای موردنظر دست یابند اما آخرین عرضه‌ها از ارتقاء کیفیت محصولات این شرکت از 99.2 به 99.5 درصد خبر می‌دهد و به احتمال زیاد تا اوایل مهر به استاندارد 99.7 خواهد رسید که این اتفاق می‌تواند بخش قابل‌توجهی از بازارهای داخلی را تأمین و مابقی مواد اولیه را صادر کند.

به‌گفته گودرزی، با توجه به اینکه در سال گذشته، سالکو در بورس عرضه نشده است، طبیعتاً امسال حضور و کمک سالکو در بورس کالا می‌تواند تعادل مناسبی از لحاظ قیمت در بازار داخلی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه بازارهای صادراتی این محصول به‌علت تحریم‌ها، بازار بسیار محرومی است افزود: به‌رغم اینکه پرمیوم شمش در خارج از کشور بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ دلار است اما صادرات مواد اولیه شمش ما عمدتاً LME منفی ۲۵ دلار تا حداکثر ۴۰ دلار است و معمولاً بازارهای هدف ما شامل ترکیه و چین است.

به‌گفته گودرزی وقتی مواد اولیه توسط ترکیه ارزان‌تر از بازارهای بین‌المللی خریداری می‌شود بنابراین بازارهای هدف صادرات محصولات پایین‌دستی برای ترکیه بسیار راحت‌تر و قابل‌ رقابت‌تر خواهد بود به‌طور مثال بازار پروفیل، فویل یا بازار سیم و کابل کشورهای همسایه ما مثل عراق و افغانستان دراختیار ترکیه قرار خواهد گرفت چراکه آنها شمش را با نرخی پایین‌تر از قیمت بین‌المللی خریداری می‌کنند و ازطرفی هم بازار داخلی شمش را دویست دلار بالاتر از ترک‌ها خریداری خواهند کرد درنتیجه محصولاتشان قابل‌رقابت نخواهد بود.

تعداد بازدید : 1195

ثبت نظر

ارسال