Fa En چهارشنبه 3 بهمن 1403 ساعت 20 و 26 دقیقه

استراتژی توسعه در 3 گروه صنعتی

استراتژی توسعه در 3 گروه صنعتی

بازپس‌گیری پروژه‌ها از پیمانکاران ضعیف در دستور کار قرار گرفت

>

چهارشنبه 2 اردیبهشت 1394 ساعت 22:46

«فولاد»، «خودرو» و «لوازم خانگی» سه گروهی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم دارد برنامه‌های جدیدی را در سال 94 برای این صنایع پیاده‌ کند. بازپس‌گیری پروژه‌های معدنی از افرادی که توانایی اجرا ندارند، جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی و تکمیل زنجیره تولید فولاد را می‌توان از جمله برنامه‌های وزارتخانه برای صنعت فولاد دانست. از سوی دیگر، برنامه‌ریزی برای افزایش تولید در کالاهای بادوام (خودرو و لوازم خانگی) نیز از دیگر برنامه‌هایی است که قرار است در سال جاری از سوی متولیان حوزه صنعت و معدن اجرایی شود.

در این میان، در حالی صنعت فولاد ایران به عنوان محرک اصلی برای رونق اقتصادی مورد توجه تصمیم‌گیران، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی قرار گرفته که کارشناسان این حوزه معتقدند برای رشد سریع و پویایی بهتر نیازمند تعامل بخش‌های مختلف در این حوزه صنعتی هستیم. بر اساس اعلام محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت‌گیری این وزارتخانه رسیدن به ظرفیت تولید 50 تا 60 میلیون تن فولاد تا افق 1404 است که این مهم با تکمیل زنجیره تولید فولاد و اکتشافات جدید معدنی با منابع فراوان و ارزان و نیروی کار و انرژی در کشور محقق می‌شود. به گفته وی، در حال حاضر کشور با کمبود گندله آهن مواجه است که باید تلاش خود را برای جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید در این بخش معطوف کنیم.
بر اساس این گزارش، آمار مقدماتی سال 93 از تولید 47 محصول منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی بیانگر آن است که مجموع فولاد خام کشور در سال گذشته، با رشد تولید نسبت به سال 92 همراه بوده است. مجموع تولید فولاد خام کشور در سال 93 معادل 16 میلیون و 571 هزار تن بوده که نسبت به تولید سال 92 (15 میلیون و 481 هزار تن) رشد بیش از 7 درصدی داشته است. مجموع تولید محصولات فولادی در سال گذشته نیز معادل 16 میلیون و 950 هزار تن بوده که نسبت به تولید سال 92 (16 میلیون و 566 هزار تن) رشد 3/ 2 درصدی داشته است. بر اساس برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید مجموع فولاد خام در سال جاری 18 میلیون تن پیش‌بینی شده است. همچنین مجموع تولید محصولات فولادی نیز 18 میلیون و 800 هزار تن پیش‌بینی شده است.

 مکان‌یابی مناسب پروژه‌ها
نعمت‌زاده در نشست پایش 33 طرح کنسانتره و سنگ آهن همچنین با اشاره به اینکه باید از خام‌فروشی مواد معدنی به طور جدی پرهیز شود، افزود: بهتر است محل اجرای پروژه‌های معدنی اعم از کنسانتره و گندله نزدیک اسکله‌ها، جاده‌های ترانزیت و خطوط ریلی باشد تا جابه‌جایی به طور ساده و سریع صورت گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال تاکید کرد: هیچ پروژه معدنی نباید متوقف شود و اگر صاحب پروژه‌ای احساس می‌کند توانایی ادامه راه را ندارد، پس از اعلام به این وزارتخانه، می‌توان آن را به افراد ذی‌صلاح واگذار کرد. نعمت‌زاده همچنین با اشاره به مواردی که صاحبان پروژه‌های معدنی باید به آن توجه داشته باشند، اظهار کرد: انتخاب پیمانکار مناسب، توجه به تجهیزات به کار گرفته شده در اجرای طرح‌های معدنی، اعمال مدیریت زمان، جانمایی مناسب برای اجرای پروژه‌ها، انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید در مکان‌های مستعد و نزدیک به دریای آزاد، استانداردسازی و تعامل با بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات از جمله مواردی است که صاحبان پروژه‌های معدنی باید در فرآیند کار خود به آن توجه کنند.
نعمت‌زاده در ادامه یادآور شد: در زمینه سیمان نیز ایران یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان است که می‌تواند علاوه بر تامین نیاز داخلی و تامین مواد اولیه برای ساخت جاده‌های بتنی کشور، با افزایش ظرفیت بازارهای هدف را به راحتی کسب کند.

 تعامل بانک ها و صندوق توسعه با صنعت
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: وزارتخانه در پیشرفت فیزیکی طرح‌ها از هیچ کمکی دریغ نکرده و در این میان باید بانک‌ها و صندوق توسعه ملی نیز در انجام این مهم برای توسعه ما را یاری دهند. علاوه بر صنعت فولاد، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که این وزارتخانه در نظر دارد در حوزه خودرو و لوازم خانگی نیز برنامه‌های جدیدی از جمله افزایش تولید را پیاده‌سازی کند.
تولید انواع سواری از جمله محصولات با بیشترین رشد در سال گذشته بوده است.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان سال گذشته در مجموع موفق به تولید 947 هزار دستگاه خودرو سواری در کشور شدند که نسبت به تولید سال ماقبل آن (625 هزار دستگاه) رشد 56 درصدی داشته است. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تولید این محصول در سال جاری یک میلیون و 235 هزار دستگاه پیش‌بینی شده است.
آمارهای مقدماتی وزارت صنعت، معدن و تجارت از روند تولید لوازم خانگی (انواع تلویزیون، یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی) در کشور نیز حکایت از رشد تولید در سال 93 دارد. در سال گذشته یک میلیون و 921 هزار دستگاه انواع تلویزیون در کشور تولید شده که نسبت به سال 92 (یک میلیون و 595 هزار دستگاه) رشد بیش از 20 درصدی داشته است. برنامه تولید انواع تلویزیون در سال جاری رسیدن به رقم یک میلیون و 950 هزار دستگاه است.
تولید یخچال و فریزر در سال گذشته نیز معادل یک میلیون و 343 هزار دستگاه بوده که نسبت به سال 92 رشد 35 درصدی داشته است. میزان تولید این محصول در سال 92 بیش از 994 هزار دستگاه بود.
بر اساس برنامه وزارتخانه، تولید یک میلیون و 400 هزار دستگاه یخچال و فریزر برای سال جاری پیش‌بینی شده است. تولید ماشین لباسشویی نیز در سال گذشته رشد تولید 4/ 8 درصدی را ثبت کرده است؛ به طوری که مطابق آمار مقدماتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید این محصول از 759 هزار دستگاه در سال 92 به 823 هزار دستگاه در سال 93 رسیده است. پیش‌بینی تولید این محصول در سال جاری نیز یک میلیون و 100 هزار دستگاه است.  

 

 

تعداد بازدید : 726

ثبت نظر

ارسال