اخیرا بازهم صحت آمارهای اقتصادی و رسمی ارائه شده توسط نهادهای کشوری مورد تردید واقع شده است . از جمله این آمارها می توان به آمارهای مربوط به ارزش افزوده ، تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی اشاره کرد .
رسانه ملی در روزهای گذشته عملا با پخش گزارشی خبری ، صحت اطلاعات ارائه شده توسط وزارت اقتصاد ، بانک مرکزی و مرکز آمار ایران را مورد تردید قرار داد و این گمانه را مطرح ساخت که آیا هنوز هم نمی توان به درستی اطلاعات اقتصادی و آماری رسمی با دیده اطمینان نگریست ؟
این تناقضات آماری اما با واکنش ولی الله سیف رییس بانک مرکزی رو به رو شد . وی با اشاره به اینکه اعلام رشد اقتصادی ۴.۶ درصدی در بهار امسال پس از هشت فصل رشد منفی با طرح سوالات و ابهاماتی همراه بوده است تاکید کرد: به رغم تمامی ابهام ها و شبهات وارد شده باید اعلام کنم که بانک مرکزی در پردازش حساب های ملی خود از شیوه ها و استانداردهای متعارف بین المللی بهره گرفته و به اصول حرفه ای خود در این زمینه کاملا پایبند بوده است.
وی گفت: افزایش قابل ملاحظه (۴۷.۳ درصدی) میزان وصول درآمدهای ارزی نفت خام، نقش تعیین کننده ای در بهبود تامین منابع ارزی مورد نیاز واردات مواد اولیه و اقلام واسطه ای داشته است. روند عمومی واردات گمرکی مواد اولیه و کالاهای واسطه ای در سه ماهه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل موید این بهبود است.
سیف ادامه داد: براساس اطلاعات موجود، نه تنها حجم تسهیلات پرداختی بانک ها در ۵ ماهه ساله ۱۳۹۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش قابل توجهی (۴۰.۵ درصد) داشته، بلکه سهم سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی نیز از ۴۷.۱ به ۵۹.۳ درصد رسیده است.
رییس کل بانک مرکزی افزود: با وجود رشد ۴.۶ درصدی اقتصاد در فصل اول سال ۱۳۹۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل و بازیابی بخشی از توان از دست رفته اقتصاد، تولید ناخالص داخلی به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۳ در فصل اول سال ۱۳۹۳ به میزان ۸.۷ درصد از رقم فصل اول سال ۱۳۹۰ کمتر بوده است.رییس کل بانک مرکزی حفظ انعطاف در سیاست های پولی در جهت مهار تورم و تخصیص کارآمدتر منابع اعتباری بانک ها، افزایش توان تسهیلات دهی شبکه بانکی (به حدود ۲۸۰۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۳) با استفاده از روش های مختلف از جمله واگذاری شرکت ها، فروش املاک و مستغلات و وصول مطالبات غیرجاری، تقویت انضباط در بازار پول از طریق بهبود زیرساختهای الکترونیکی و سامانه های اطلاعاتی و گسترش چتر نظارتی به بازار غیررسمی پول با هماهنگی و همکاری سایر نهادهای مربوطه نظیر قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی، حفظ ثبات در بازار ارز و تامین پیش نیازهای یکسان سازی نرخ ارز براساس مجموعه ای جامع و سازگار از اقدامات سیاستی (مشروط به تامین مولفه های گوناگون اقتصادی و سیاسی) را از مهمترین رویکردهای بانک مرکزی در حوزه سیاست های پولی، اعتباری، نظارتی و ارزی عنوان کرد ..
حال باتوجه به اظهارات اخیر ولی الله سیف کارشناسان باید پاسخ دهند که بالاخره مردم باید حرف کدام نهاد و یا رسانه را باور کنند و به نتایج آن امیدوار باشند ؟
ثبت نظر