اما از پنجم مارس که در بازار فلزات لندن به رکورد 1978 دلار در هر تن صعود کرد، قیمت پایه معاملات سه ماهه آلومینیوم 6.3 درصد کاهش داشته در حالیکه صعود کالاهای دیگر ادامه پیدا کرده است. بهای معاملات سه ماهه آلومینیوم در بازار فلزات لندن تا روز جمعه به 1853 دلار در هر تن رسید.
کاهش قیمت تولیدکنندگانی مانند شرکت یونایتد کامپانی روسال را که هفته گذشته درباره تغییر جدید در بازار جهانی این فلز هشدار داد، برآشفته است. یک عامل نگران کننده که در گزارش نتایج مالی سه ماهه این شرکت مورد اشاره قرار گرفت، افزایش صادرات آلومینیوم چین است. روند صادرات چین ماه جاری پس از اینکه این کشور مالیات بر صادرات 15 درصدی محصولات آلومینیوم را حذف کرد، تسریع شد.
در مقابل، افزایش عرضه باعث کاهش نرخهای اضافی شد که تولیدکنندگان میتوانستند برای تحویل فوری آلومینیوم به مصرف کنندگان این فلز مانند شرکتهای کوکاکولا و فورد موتور دریافت کنند.
همچنین افزایش عرضه درست زمانی اتفاق افتاد که تاثیر تغییر مقررات بازار فلزات لندن به منظور رفع مشکلات انبارهای نگهداری آلومینیوم احساس میشود.
این بازار در سالهای اخیر از سوی کاربران آلومینیوم به دلیل مشکلاتی که خریداران برای دریافت آلومینیوم داشتند، تحت انتقاد سنگینی قرار گرفته بود. مشتریان گاهی تا دو سال برای تحویل سفارش خود ناچار بودند منتظر بمانند.
این وضعیت به نفع تولیدکنندگانی مانند آلکوا و روسال بودند زیرا میتوانستند پول بیشتری برای تحویل فوری این فلز طلب کنند. صاحبان انبارها شامل گروه گولدمن ساش و گلنکور هم از هزینه بالای اجاره سود میبردند.
اما اکنون بازار فلزات لندن درصدد وادار کردن انبارها به تحویل سریعتر این فلز است. انتظار میرود مقررات جدید که از اول فوریه به اجرا درآمده اند، از ژوئن تاثیر ملموستری داشته باشند.
طبق آمار شرکت مک کواری ریسرچ، در حال حاضر تحویل سفارشات در انبارها از 510 روز در پایان مارس به 474 روز در پایان آوریل کوتاه شده است. نرخ اضافی که در اروپا برای تحویل فوری آلومینیوم پرداخت میشد در اکتبر سال 2014 به 400 دلار در هر تن افزایش یافته بود اما اکنون به حدود 300 دلار در هر تن کاهش یافته است.
در این بین عرصه برای سود معامله گران از انبار کردن آلومینیوم و فروش آن برای یک مدت بعد در حال از میان رفتن است. اختلاف میان قیمت تحویل فوری و قیمت معاملات سه ماهه تا روز جمعه به 35.25 دلار در مقایسه با 42 دلار در سال گذشته رسید که تا حدودی به دلیل کمتر شدن ذخایر آلومینیوم است.
به گفته کارولین بین، اقتصاددان ارشد کالا در موسسه کپیتال اکونومیکس، اکنون انگیزه مالی کمتری برای بیرون نگه داشتن آلومینیوم از بازار وجود دارد زیرا نرخهای بالای اجاره بازار فلزات لندن و وضعیت کنونی بازار معاملات آتی به این معناست که سود کردن از آلومینیوم انبار شده دشوار است.
با اینهمه بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، آلومینیوم همچنان به شکل غیررسمی در انبارهای ارزانتری که در آسیا، آمریکا و اروپا هستند انبار میشود.
ثبت نظر